Beharangozó: Chelsea-Arsenal
2017-02-04 09:52 | Írta: pIeTRo | Kategória: Mérkőzések

Sokak szerint ez a mérkőzés lesz az eldöntője a PL arany sorsának.  A szkeptikusok természetesen az Arsenallal évek óta nem számolnak, mint bajnokesélyes, amit persze a hét közben elszenvedett Watford elleni vereség is nyomatékosítani látszik bennük.

Tény és való, hogy a Chelsea gőzerővel robog a végső győzelem felé. Nem szabad a mai mérkőzést az őszihez hasonlítani, mert akkor egy új menedzserrel, új játékosokkal, új játékrendszert keresve érkezett hozzánk városi riválisunk és szembetűnő volt a szak avatatlan szemnek is, hogy Conte még nem találta meg csapata számára a megfelelő stílust. Visszagondolva talán most megköszönnék a Kékek azt a vereséget, mert egészen józanítóan hatott a csapat játékára és régen látott nyerő szériába fogtak. Már-már PL rekordot döntögető sorozatuk azonban a 13. győzelem után vége szakadt, de negatív hatása nem nagyon lett a csapat játékára.

A Chelsea továbbra is rendkívül eredményorientált és határozott futballt játszik, amibe abszolút belefér imitt-amott egy-egy pontvesztés. Csalóka a Liverpool elleni döntetlen is, hiszen a Pool gyakorlatilag a túlélésért küzdött. Kloppnak sikerült a Liga és az FA Kupából is kiejtenie csapatát jóval gyengébb ellenféllel szemben, a sajtó egyre hangosabb volt attól, hogy a Pool idén se lesz képes kupát, pláne nem bajnokságot nyerni, a szurkolók eddig üdvözítő szeretete pedig kezdett átmenni tüzes haraggá és gyanítom egy esetleges vereséggel az Anfield közepén húzták volna karóba a német szakembert.

Visszatérve a Chelsea-hez, kiábrándító vagy sem, de ma nem az Arsenal az esélyesebb csapat. Sajnos az Ágyúsokra továbbra is jellemző a csapategység hiánya és az az ellentmondásokat nem tűrő határozottság, ami ellenfelében mindig is megvolt. Ékes bizonyíték erre az is, hogy az elmúlt hetekben a Conte vs Costa párbajjal is meg kellett házon belül küzdeniük. Costa nyilvánvalóan a Chelsea egyik legfontosabb játékosa. Nemcsak elrettentő ellenfél a pályán, de gólerős és magáénak tudja mindazt a győztes mentalitást, ami miatt igenis megrogynak az ellenfél védőinek lábai. Hiába jött a hatalmas összegű kínai ajánlat, valamiért mégis maradt Londonban és legyen bármiféle problémája Contéval, a pályán ennek semmi jelét nem mutatja.

Még mielőtt az jönne le az írásomból, hogy kezdek Chelsea-fan lenni, megjegyzem, hogy természetesen az Arsenalnak is megvannak a maga szenzációs labdarúgói. Hosszú évekig kell visszamennünk ahhoz, hogy a mostanihoz hasonló neveket olvashassunk a csapatnévsorban, legyen az a kapus, a hátvéd vagy éppen a támadó poszt. Igen, a középpályát direkt kihagytam. Mert ma ez lesz a legnagyobb gyengeségünk. Voltaképpen azért, mert nincs. Nincsen középpályánk. Cazorla sérült, Xhaka eltiltott, Ramsey sérült, Elneny Afrika Kupán. Van nekünk egyetlen Coquelin-ünk. Akiről felröppent egy statisztika, hogy 13 mérkőzésen nem játszott és ezeket a meccseket egytől egyig behúztuk. Vegyes érzelmekkel viseltetünk tehát a francia iránt, mert bár kölcsönből való visszahívása anno szükségszerű volt és harciasságával, gyorsaságával és lelkesedésével mindig is üde színfolt a csapatban, hiszen csupa szív Ágyús, lassan azért be kell ismernünk, hogy az évek óta tartó vkp problémánk továbbra is fennáll és addig nem leszünk igazán erősek, amíg klasszis játékossal nem töltjük fel ezt a posztot is. Hiába van Cech a kapuban előtte Koscielny-vel, Mustafival és Bellerinnel, hiába osztogat filléres labdákat Özil Giroudnak vagy Sancheznek, ha a középpályánk átjáróház.

Ebből a szempontból tehát ez egy nagyon, de nagyon, rossz szájízű mérkőzés lesz. A Chelsea mindenáron nyerni akar majd, az Arsenal pedig azt hiszem egy kőkeményen kiharcolt döntetlennel is elégedett lehet. A PL címről kár ilyenkor még beszélni, bár a Chelsea megléphet, de a Premier League hálistennek rendszeresen okozott meglepetést a véghajrára.


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
SSaint véleménye:
2017-02-04 17:28
ti tényleg azt hiszitek amugy hogy wengerrel nem hosszabítanak??? ne vicceljetek már... 100/1 hogy marad.. jo a pénzügyünk. az hogy semmit nem nyerünk őket nem érdekli mint abramovicsot. ...most mondom hogy hosszabít 2 évet és akkor megint liheghetünk a 4.ik helyért max. de özil marad 300. ért ha van esze sanches megy és kb ennyi lesz a változás. jah nm kell vmi 17-18 éves afrikai/francia nigger aki majd talán 10 év mulva befut...
 
Profil
Üzenet
SSaint véleménye:
2017-02-04 17:24
Nah akkor bele kezdek, de hosszú lesz. A meccset egy ős M.U. fan barátommal néztem, aki azt mondta a végén a Chelsea megnyerte a bajnokságot, minket meg tuti bejuttattok a bl be míg ti nem indultok.. Ezt 1-0 nál mondta. Nem is tudom hol ezdjem. szinte mindegy. Élettársam meg /aki azért kapja az infokat arsenal szinten... tehát nem buta fociban../ megkérdezte meccs előtt hogy miért a volt Chelasea kapus véd a Chelasea ellen? miért nem az ugri bugri dél amerikai??. Nos utolag jo kérdés volt.... de nem fikázom a kapust habar mind 3 gol potya volt vmilyen szinten.... a védelem... mustafi nem 1-2-3x nem véletlen reklamált a bíroknál a les, szabálytalanságok miat mégis .. semmi. a legfeltűnöbb volt számomra, hogy volt egy beaadas ami már a tv ben is látszott hogy les /1-0 nál/ égsem fujták be achhelsea ellen. és soha többet vissza sem jatszottak pedig nagy helyzet lett../ Rájöttem közbe mi a védelem és a védekező középpályások legnagyobb hibálya /bocs ha nem jol tudom de azokat is ő edzi./ hát nem más mint Bould... ki más.. szar megoldások, szar helyzetfelismerés, szar helyezkedés, szar kondicio. minden védő hónapora lesérül... folytassam??,. ha bele gondolok nagyob kárt csinál a balfasz védekezéssel mint wenger a balfasz atktikájával....
 
Profil
Üzenet
Scared24 véleménye:
2017-02-04 16:00
Na hány nap van még Wenger szerződéséből? Beírom már a naptárba, nem lehet sok..
 
Profil
Üzenet
Ricsi8844 véleménye:
2017-02-04 15:58
Én soha nem fogok haragudni Wengerre ,de erőt vehetne mostmár magán és szépen tovább állhatna ... Ő építette a csapatot ő a felelős a játék minőségét illetően is... Sajnálom Papa , de irány a nyugdíj meg a pihenés....
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2017-02-04 15:51
a pályán lévő 11ből 8 mehetne ....nemcsak a német de mindegy.....semmit nem változtat a dolgon. Legnagyobb fék Wenger. De figyeljétek meg ez itt lesz jövőre is......ide a rozsdás bökőt!
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2017-02-04 15:39
nttt: verik ott Fabre góljára is néhányan:DDDD gyöngyszem volt az is

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (178 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 28
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design