Mérkőzés utáni interjú
2016-05-15 20:37 | Írta: arsenal1995 | Kategória: Interjúk
Arséne Wenger állt a média rendelkezésére, miután vasárnap az Arsenal 4-0-ra legyőzte az Aston Villát.

Arról, hogy sikeresnek tekinthetjük-e ezt a szezont...

"Nagyon negatív érződik a kérdésből. El kell mondanom, hogy a Leicester szenzációs idényt futott, mert csak három mérkőzést vesztettek el. Nem csak mi végeztünk a Leicester mögött. Kétszer legyőztük őket, ezért inkább a többieket kellene megkérdezni róluk. Nem vagyunk elégedettek a második hellyel, de a mögöttünk végzett 18 csapat biztos lenne a helyünkben. Természetesen a célunk a bajnoki cím megszerzése volt. Elég sokáig hittünk benne, hogy megcsináljuk. Végig tisztában voltam vele, hogy a szezon második fele nagyon nehéz lesz, mert nagyon sok és nehéz idegenbeli mérkőzésünk volt, például a Manchester United, a Manchester City, a Tottenham és a Liverpool otthonában is pályára kellett lépnünk. Sok nehéz idegenbeli mérkőzésünk volt, és tudtam, hogy a végső helyezésünket az fogja eldönteni, hogyan hozzuk le ezeket a nehéz találkozókat és a Leicester hány pontot veszít. Nem csak rajtunk múlt. A Tottenham és a City is sokáig jobb pozícióban volt, mint mi. A szezon végéig folyamatosan hajtottunk, és a nehéz időszakokban egységesek maradtunk, és az utolsó kilenc mérkőzésünket nem vesztettük el. Ez mutatja a csapat mentális erejét."

Az átigazolásokról...

"Nemcsak én döntök ezekben a kérdésekben, hanem a játékosnak is bele kell egyeznie a váltásba és a kluboknak is meg kell egyezniük. De próbálkozni fogunk."

A második helyről...

"Másodikok lettünk a bajnokságban, de bajnokok szerettünk volna lenni. Ha nem sikerül elhódítani a bajnoki címet, az olyan, mintha 10. vagy 12. lennél. Azt is mondhatnák, hogy csak a bajnoki cím ér valamit. A sportban minden győzelemért meg kell küzdeni és jól fel kell készülni a következő mérkőzésre. Éhesek vagyunk a győzelmekre. Bajnokok akarunk lenni. De ugyanakkor 70 pont felett zártuk a bajnokságot, ami nem könnyű a Premier League-ben."

Úgy tűnt, hogy a Spurs az Arsenal előtt fog végezni...

"Sokszor tűnt már úgy..."

Arról, hogy ez egy különleges nap-e...

"Egyetértek Önnel abban, hogy nem úgy kezdtük el a szezont, hogy csak a Tottenham előtt végezzünk. Meg akartuk nyerni a bajnokságot, ezért csalódottak vagyunk. Ma csak azért léphettünk pályára, hogy megszerezzük a második helyet. Ezt pedig elértük. Volt egy időszak, amikor a szurkolóink nem térhettek haza boldogan a mérkőzéseinkről, de ma elégedettek lehettek."

Tomas Rosickyről...

"Az ő példája mutatja, hogy a labdarúgásban még vannak jó emberek. Tomas Rosicky kiváló és nagyon tisztelt játékos volt az öltözőben. Nagyon szomorú nap volt számomra a tegnapi, amikor megtudtam, hogy rizikós lenne ma szerepeltetnem. Elvesztettük őt. Elvesztettük Artetát is - két kiváló labdarúgót, a csapat két vezérét. Meg vagyok róla győződve, hogy a rossz periódusokban mindig jó hatással voltak a csapatra, és nagyon hiányozni fognak jövőre. Meg szeretném nekik köszönni, amit a klubért tettek, és a legjobbakat kívánom nekik."

Arról, hogy az Arsenal végezhetett volna-e előrébb, ha Cazorla és Wilshere egészségesek maradtak volna...

"Igen, mert többet tudtam volna rotálni. Több variációs lehetőségem lett volna elöl, hiszen mindketten kreatív játékosok. 14-15 mérkőzéssel többet játszottunk, mint a Leicester. Nagy hatással van a csapatra, ha fontos játékosok hiányoznak belőle."

A tiszteletkörről...

"Jó érzés elhallgattatni a kritikusokat. Nem vagyok elég mazochista, hogy élvezzem a gorombaságot..., menedzser vagyok és elfogadom a kritikákat. Úgy gondolom, hogy a 20 év alatt bizonyítottam, hogy el tudom viselni a kritikát. Az a célom, hogy mindenkit boldoggá tegyek, de sajnos ez nem mindig sikerül."

Arról, hogy az Aston Villa elég jó csapat-e ahhoz, hogy egyből visszajusson a Premier League-be...

"Úgy hallottam, hogy a Villánál tulajdonosváltás lesz, ezért ez attól is függ, hogy ki veszi meg, milyen gyorsan folyik le mindez, mennyit fektetnek be a csapatba, és hogyan dolgozzák fel a kiesést. A legtöbb esetben ez nagyon nehéz egy klubnak, amely nem szokott a kieséshez. Ez azon fog múlni, milyen gyorsan áll össze újra a csapat. De ha minden a tervek szerint megy, akkor csak egy évet kell a másodosztályban játszaniuk."

Wilshere-ről és Walcottról...

"Jack egészséges. Theonak egy kisebb térdín sérülése van. Éles, de nem bevethető. Ha holnap beválogatják az angol csapatba, akkor ott lehet az Európa-bajnokságon."

Forrás: Arsenal.com

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2016-05-16 21:03
Gezababa@ Hidd el, én meg nem öncélúan basztatom Wengert. "Taktikailag novemberig vertük a mezőnyt, aztán lesérült három kulcsjátékos" -- írod, és innen jött a baj. S utalsz a Pool és a City hasonló problémáira. Igen, csakhogy 1): lett volna lehetősége a menedzserünknek pótolni őket a téli igazolásoknál; 2) az, hogy lesérültek, az 10 éve minden évben visszaköszönő sztenderd probléma, milliószor beszéltünk már róla: felkészítési és edzésmunka, orvosi stáb, etc. A Boxing Day idén keményen ütött. Sokan közülünk január elseján pontosan látták, láttuk, hogy kisiklott a vonat. A londoni ágyúsok is látták, a megmozdulások akkor kezdődtek. Egyedül Wenger nem látta. (A City meg a Pool még jobban megszívta, mint mi -- ők későn reagáltak. Mi sehogy sem reagáltunk, csak jobb volt a csapatunk, mint az övék. Ezért lettünk másodikak.) OFF: hogy a csirkék hogy tudták ilyen faszkalap módon elbaszni a bajnokságot, arra nincs ötletem -- persze nem is nagyon figyeltem őket. Náluk április közepén ütött be a ménkű, -- valószínűleg öltözői problémák miatt. Azóta nem nyertek meccset. Csak szerintem ott nem a menedzser, hanem az válogatott-aspiráns gémerek miatt. Elkezdhették egymást utálni. Más. Gondosan utánanéztél (és ezek a szempontok tényleg fontosak), "Kanté 169 cm és 68 kiló, Coq: 178 cm, és 74 kiló. Xhaka: 185 cm és 82 kiló." S Xhaka-ra szavaznál egy összevetésben. Jó, nekem is teszik a srác. De szerintem az izom nem a középpályán hiányzik, hanem a védelemben: van két papírsúlyú szélső védőnk, és két légsúlyú középső bekkünk. Jóllehet gyorsak, mozgékonyak, de beíveléseknél mindig stroke-veszély van,: úgy kilökik őket a labda alól, hogy ihaj. S brazil erősségünkről sajna elég hamar kiderült, hogy se' nem ír, se' nem olvas. Középpályára szerintem alapvetően nem body kell, hanem intelligencia. És e tekintetben Kanté a legerősebb hármójuk közül. Amit a brit magról mondassz, azzal teljesen egyetértek: fejben hihetetlenül lassúak.
 
Profil
Üzenet
pinters véleménye:
2016-05-16 18:52
No egy órás visszaolvasáson vagyok túl. (volt egy kis lemaradásom) Mind arról elmélkedtek kiket kéne hozni a csapatba (a meglévő rendszerbe). Én elküldeném Wengert továbbképzésre, edzőkonferenciákra (halgatónak és nem előadónak < hát vagy a francba >) , hogy tanuljon már végre valami mást is a 4-2-3-1 -en kívül, és néznék 3-4 több poszton (jól teljesítő) bevethető játékost a variálhatóság miatt.
 
Profil
Üzenet
tomko véleménye:
2016-05-16 18:36
Nekem Kanté egy pici pitbull aki hiányzik a középpályáról.Coq jó, de nincs olyan gyors és agresszív mint Kanté és nem utolsósorban jó kezeli a labdát. Kell két agresszív középpályás egy mozgékony támadó és legalább 2 védő. Sajnos Ramsey nem váltja be a reményeket, én eladnám. Itt van még Caz aki már 30-31 éves még 1-2 szezon van benne ha van elég motiváció. Egy olyan felállásban ahol Özil és Caz is pályán van szükség van egy vkp. pitbullra.
 
Profil
Üzenet
HouseMDr véleménye:
2016-05-16 18:10
Kanté [link]
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2016-05-16 17:58
Csak nem bírtam ki, muszáj volt megnéznem a tavalyi Coq, az idei Coq és Kanté statjait. Védekezést tekintve Coq tavaly 3,2 szerelés, 3,7 interception per game, idén 2,8 és 2,9 a mutató. Ami azért elég komoly visszaesés. Ehhez képest kanté statja: 4,7 és 4,2. Ez nagyon brutál, de hozzátartozik, hogy amíg mi inkább labdabirtoklásra törekvő játékot játszunk, addig a leszter szándékosan adta át a területeket, ezért így könnyebben összejön ez a szám. Szóval összességében mondható, hogy Kanté a tavalyi Coq. Amiért viszont fifa11-hez hasonlóan jobban örülnék a svájcinak: Kanté 169 cm és 68 kiló, Coq: 178 cm, és 74 kiló. Xhaka: 185 cm és 82 kiló. Nálunk védekezésnél eléggé hiányzik a magasság és az izom. Ezért a svájci ebből a szempontból sokkal többet lendíthet a csapaton, mint Coq vagy Kanté, ráadásul előrejátékban kb. Kanté szint. Nálam tehát Xhaka az első és Kantéra szánt összeget Rüdiger/Manolas KH-ra tartogatnám. Tolószék: nem védve Papát, de azért taktikailag novemberig vertük a mezőnyt, aztán lesérült három kulcsjátékos és mindent át kellett szervezni. Ilyenkor az ember ott változtat ahol tud és annyiban, amennyi lehetősége van (ramsey/flamini tengely). Aztán januárra elfogyott a tudomány és a szerencse. De nézd meg a tavalyi pool teljesítményét, hogy mennyit jelent csak 2 kulcsjátékos (Suarez és Sturridge) hiánya, vagy az idei Cityt (Aguero és Kompany sérülései). Felépítesz egy taktikát egész évre, és kiesik három embered. Ezért ezt orvosolni kemény edzői feladat. Más kérdés, hogy Wenger le is verte a lécet. Amúgy Ramsey/walcott/ox, mind a klasszikus angol futball képviselői: btb és két vonalszélső, egyszerűen a mai modern futball elvárásainak nem tudnak eleget tenni. Fejben hihetetlen lassúak. Erre voltak nevelve gyerekkortól kezdve. Ha ezen nem tudnak változtatni (már pedig úgy tűnik, nem tudnak), akkor sajnos el kell adni őket.
 
Profil
Üzenet
fifa11 véleménye:
2016-05-16 17:37
Jim: Xhakában sem, és Kantéban is csalódnál, ha a "játszótársat" keresnéd bennük.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (71 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 6
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design