Mérkőzés utáni interjú
2016-05-15 20:37 | Írta: arsenal1995 | Kategória: Interjúk
Arséne Wenger állt a média rendelkezésére, miután vasárnap az Arsenal 4-0-ra legyőzte az Aston Villát.

Arról, hogy sikeresnek tekinthetjük-e ezt a szezont...

"Nagyon negatív érződik a kérdésből. El kell mondanom, hogy a Leicester szenzációs idényt futott, mert csak három mérkőzést vesztettek el. Nem csak mi végeztünk a Leicester mögött. Kétszer legyőztük őket, ezért inkább a többieket kellene megkérdezni róluk. Nem vagyunk elégedettek a második hellyel, de a mögöttünk végzett 18 csapat biztos lenne a helyünkben. Természetesen a célunk a bajnoki cím megszerzése volt. Elég sokáig hittünk benne, hogy megcsináljuk. Végig tisztában voltam vele, hogy a szezon második fele nagyon nehéz lesz, mert nagyon sok és nehéz idegenbeli mérkőzésünk volt, például a Manchester United, a Manchester City, a Tottenham és a Liverpool otthonában is pályára kellett lépnünk. Sok nehéz idegenbeli mérkőzésünk volt, és tudtam, hogy a végső helyezésünket az fogja eldönteni, hogyan hozzuk le ezeket a nehéz találkozókat és a Leicester hány pontot veszít. Nem csak rajtunk múlt. A Tottenham és a City is sokáig jobb pozícióban volt, mint mi. A szezon végéig folyamatosan hajtottunk, és a nehéz időszakokban egységesek maradtunk, és az utolsó kilenc mérkőzésünket nem vesztettük el. Ez mutatja a csapat mentális erejét."

Az átigazolásokról...

"Nemcsak én döntök ezekben a kérdésekben, hanem a játékosnak is bele kell egyeznie a váltásba és a kluboknak is meg kell egyezniük. De próbálkozni fogunk."

A második helyről...

"Másodikok lettünk a bajnokságban, de bajnokok szerettünk volna lenni. Ha nem sikerül elhódítani a bajnoki címet, az olyan, mintha 10. vagy 12. lennél. Azt is mondhatnák, hogy csak a bajnoki cím ér valamit. A sportban minden győzelemért meg kell küzdeni és jól fel kell készülni a következő mérkőzésre. Éhesek vagyunk a győzelmekre. Bajnokok akarunk lenni. De ugyanakkor 70 pont felett zártuk a bajnokságot, ami nem könnyű a Premier League-ben."

Úgy tűnt, hogy a Spurs az Arsenal előtt fog végezni...

"Sokszor tűnt már úgy..."

Arról, hogy ez egy különleges nap-e...

"Egyetértek Önnel abban, hogy nem úgy kezdtük el a szezont, hogy csak a Tottenham előtt végezzünk. Meg akartuk nyerni a bajnokságot, ezért csalódottak vagyunk. Ma csak azért léphettünk pályára, hogy megszerezzük a második helyet. Ezt pedig elértük. Volt egy időszak, amikor a szurkolóink nem térhettek haza boldogan a mérkőzéseinkről, de ma elégedettek lehettek."

Tomas Rosickyről...

"Az ő példája mutatja, hogy a labdarúgásban még vannak jó emberek. Tomas Rosicky kiváló és nagyon tisztelt játékos volt az öltözőben. Nagyon szomorú nap volt számomra a tegnapi, amikor megtudtam, hogy rizikós lenne ma szerepeltetnem. Elvesztettük őt. Elvesztettük Artetát is - két kiváló labdarúgót, a csapat két vezérét. Meg vagyok róla győződve, hogy a rossz periódusokban mindig jó hatással voltak a csapatra, és nagyon hiányozni fognak jövőre. Meg szeretném nekik köszönni, amit a klubért tettek, és a legjobbakat kívánom nekik."

Arról, hogy az Arsenal végezhetett volna-e előrébb, ha Cazorla és Wilshere egészségesek maradtak volna...

"Igen, mert többet tudtam volna rotálni. Több variációs lehetőségem lett volna elöl, hiszen mindketten kreatív játékosok. 14-15 mérkőzéssel többet játszottunk, mint a Leicester. Nagy hatással van a csapatra, ha fontos játékosok hiányoznak belőle."

A tiszteletkörről...

"Jó érzés elhallgattatni a kritikusokat. Nem vagyok elég mazochista, hogy élvezzem a gorombaságot..., menedzser vagyok és elfogadom a kritikákat. Úgy gondolom, hogy a 20 év alatt bizonyítottam, hogy el tudom viselni a kritikát. Az a célom, hogy mindenkit boldoggá tegyek, de sajnos ez nem mindig sikerül."

Arról, hogy az Aston Villa elég jó csapat-e ahhoz, hogy egyből visszajusson a Premier League-be...

"Úgy hallottam, hogy a Villánál tulajdonosváltás lesz, ezért ez attól is függ, hogy ki veszi meg, milyen gyorsan folyik le mindez, mennyit fektetnek be a csapatba, és hogyan dolgozzák fel a kiesést. A legtöbb esetben ez nagyon nehéz egy klubnak, amely nem szokott a kieséshez. Ez azon fog múlni, milyen gyorsan áll össze újra a csapat. De ha minden a tervek szerint megy, akkor csak egy évet kell a másodosztályban játszaniuk."

Wilshere-ről és Walcottról...

"Jack egészséges. Theonak egy kisebb térdín sérülése van. Éles, de nem bevethető. Ha holnap beválogatják az angol csapatba, akkor ott lehet az Európa-bajnokságon."

Forrás: Arsenal.com

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2016-05-17 09:35
basset: még talán el is tudnám fogadni, amit írsz. De lassan el kellene dönteni, hogy a Leicester kiscsapat vagy nagycsapat. Figyelembe kellene venni, hogy ezt a "kiscsapatot" csak mi vertük oda-vissza. Ha mi szerencsével lettünk másodikok vagy jutottunk tovább BL-ben, akkor a Leicester szerencsével lett első? A többi nagycsapat meg szerencsétlen volt? A fostalicska igazolások kijelentés is elég relatív. Pl.: sosem fürödtünk be nagy igazolással (nálunk nem volt Benteke, Balotelli, Caroll, Jovetics, Bony, Szalah, Cuadrado, Depay, Fella és még nagyon hosszan sorolhatnám). Giroud pl teljesen jól hozza azt amit tud. A baj vele az, hogy ennyit tud, az elvárás meg teljesen más. Padra tökéletes lenne. Podolski, Arshavin, Gervinho, pont hozták amit tudnak, nem volt itt zsákbamacska. Az meg, hogy egy 10millió körüli játékos nem jön össze, benne van. Ez a PL. De még mindig inkább egy 10milliós játékossal fürödjünk be, mint egy 30-40 millióssal. Minden csapatnál tévednek, hibáznak az edzők, managerek. Az nyer aki a legkevesebbet hibázik. Ebből a szempontból Wenger konstans élmezőnyben van, csak sosem tudja a szezonon belül a legkevesebbet hibázni. Ha Pochettino (nyílvánvalóan marha jó edző) az Arsenallal csinálja ezt meg, hogy bajnoki címre hajt és még a közvetlen rivális mögött végül harmadik lesz, akkor mit mondanál? Ez a szezon egyértelműen Wengeren ment el, de ne vegyük el tőle azt, amit elért, főleg úgy hogy mások a nyomába sem érnek.
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2016-05-17 09:03
toloszek: Wengerrel kapcsolatban nem tudok mit mondani :). Makacs az öreg. A védekezés szempontjából én még mindig sokkal jobban örülnék Merte helyére egy betonvédőnek, mert így a középpálya védekezési funkcióját a védelemhez lehetne alakítani, nem pedig fordítva. Pont ahogy írod, nem uraljuk fizikálisan a saját 16osunkat. Ezért a jelenlegi védőink mellé inkább Xhakát választanám, de ha Wenger hoz egy SolCampbell-t, akkor Kanté. Egyébként ha mindkét játékos érkezik akkor vagy őrült rotálás lesz (ami azért valljuk be, nem reális Wengernél), vagy teljesen átalakítja Wenger a double pivot szerepeket, amit egyedül Cazorla (v. Wilshere) playmaker szerepe miatt sajnálnék. Amúgy nagyon érdekelt volna, hogy egy komolyabb csapattal szemben mire lett volna képes a hétvégi wilsheres hamis szélsős felállás. Rég alakítottunk ki ennyi helyzetet.
 
Profil
Üzenet
Bárki véleménye:
2016-05-17 07:42
Nálunk Wenger a hibás más csapatoknál a játékosok??? Ez egy kicsit elvakultan Wenger elleneség ,vagy nem ??? A City 5 nyert mecsel kezdet itt mindenki azt kiabálta a city lesz a bajnok !! Hova lett a city???" De ott a játékosokkal van a baj , nálunk az kizárt csak Wenger lehet a hibás ! Igen büszkének kell lenni 2 helyre is és arra az elmúlt 20 évre amit az első 4-be töltötünk !! A nagy 4-böl ez idő alatt már mindenki csúszott le csak mi nem !! Az elmúlt években a játékos álományunk java el lett adva a hulladék maradt itt akiért pénzt adódtak ell lett adva !!!! Az hogy mégis itt tartunk az tükrözi Wenger zsenialitását!!!! Akkik mások szavainak kiforgatásàval próbálják saját igazukat keresni ne írjanak semmit inkább erről a témáról !!!
 
Profil
Üzenet
pinters véleménye:
2016-05-17 06:37
"ezen a téren például az Arsenal élvezhet előnyt" ha.... [link]
 
Profil
Üzenet
HouseMDr véleménye:
2016-05-16 21:35
Jimcer: jaja :) ezért is gondoltam belinkelem, megérdemli az írója is (meg egy kicsit körbejárja Kanté, posztját/szerepét a csapaton belül). Mellesleg a story se semmi. Ha egyszer lesz film Vardy-ról meg a Leszterről, remélem Kanté is "föszereplő" lesz, megérdemelné.
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2016-05-16 21:34
Olyan majdnem tökéletes összhangot az izom meg az intelligencia között megtalálni, mint amilyen Vieira-é volt, nem egyszerű. Yaya Touré hasonlított úgy mostanában 70 %-ban hozzá. Időnként elmélázok: Wenger hajdani zsenialitása, vagy puszta véletlen volt összetoborozni ilyen játékosokat, mint HENRY, BERGKAMP, PIRES, VIEIRA, LJUNBERG, CAMPBELL, TOURÉ, majd SILVA, FABREGAS, VAN PERSIE? Ha a fele meglenne ma, nem nagyon lennének gondjaink.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (71 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 30
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design