Tottenham-Arsenal előzetes
2013-03-03 12:50 | Írta: GoldHand | Kategória: Elemzések

Kezdődik a „show”...Ma délután egymásnak feszül a két ősi Londoni rivális a Tottenham,és az Arsenal, méghozzá AVB csapatának pályaválasztásával.

Fontos mérkőzés elé néz Arséne Wenger csapata, hiszen abban a tudatban léphetnek pályára, hogy ha nyernek, akkor egy pontra csökken a hátrányuk a negyedik helyen álló Tottenham, és két pontra a harmadik helyet ellfoglaló Chelseavel szemben.

 

 

Wenger csapata igen jó formát mutat a 2013-s esztendőben a bajnokságot illetően, hiszen a januári West Ham (5-1) legyőzése óta, még nem talált legyőzőre, emellett öt mérkőzésen, négy győzelmet, és egy döntetlent (L’Pool 1-1) könyvelhettek el. Legutóbb az Aston Villa csapatát verték meg 2-1-ra hazai pályán.  Annál inkább „keserítheti” az ágyúsok életét, hogy meglepő 1-0-s vereséget szenvedtek hazai pályán a Blackburn ellen, így az FA kupa győzelemről is lemondhat (ismét) Arséne Wenger csapata, emellett, igen kis esély van arra, hogy idén ott lehetnek a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, hiszen már hazai pályán olyan hátrányba kerültek a Bayernnel szemben(1-3), amit eddig a kupa történelmében talán ha két csapat képes volt megfordítani. Így tehát maradt a Premier League, és a tisztes helytállás, azaz, minden áron megszerezni a BL indulást jelentő negyedik, vagy akár a harmadik helyet, amelyért a mai mérkőzés esetleges megnyerésével, óriási lépést tehetne Wenger csapata.

 

Érdekesség, hogy az Arsenal az elmúlt két Tottenham elleni mérkőzését egyaránt 5-2-re meg tudta nyerni(hazai pályán), míg összességében legutóbbi hat mérkőzésük mérlege:3 Arsenal győzelem, 2 Tottenham győzelem, és egy még 2011-ben éppen idegenben játszott döntetlen(3-3).

Arésne Wenger biztosan nem számíthat francia hátvédjére, Bacary Sagnara, emellett kihagynia kényszerül szintén védő poszton Kieran Gibbset is. Kérdéses még a vádlisérülését jegelő Abou Diaby játéka is. Ennek ellenére Wenger akár egy igen erős kezdő csapatot is küldhet a pályára, ami a következőkép nézhet ki a (whoscored.com) információ szerint: A kapuban Szczesny, előtte a :Jenkinson-Mertesacker,Vermaelen,Nacho védő négyes, míg a középpályán: Wilshere,Arteta,Cazolra hármas, és a támadó szekcióban:Walcott,Giroud,Podolski trió „bombázhatja Loris kapuját.

 

Igen fontos téttel bír a Tottenham számára is a ma 17:00-kor kezdődő Londoni derbi, hiszen, ha győz Villa-Boas csapata, akkor megnyugtató, hét pontos előnyre tesz szert az Arsenallal szemben, emellett két ponttal megelőzi a Chelseat, és feljön a harmadik helyre a tabellán.

Az ágyúsokhoz hasonlóan a Tottenham sem kapott még ki a bajnokságban a 2013-s naptári évben. Két döntetlen mellett, három győzelmet könyvelhet el a Európa Ligában az a legjobb nyolc közzé jutásért az Interrel meccsellő Londoni alakulat. AVB csapata a Leeds ellen búcsúzott az FA kupából, de mind mondtam ott van az EL legjobb 16 csapata között, és a bajnokságban is jól szerepel a Gareth Bale fémjelezte alakulat. Ha már Bale, akkor meg kell említeni, hogy Arséne Wenger remélem „videózott” a Walesi középpályásból, hiszen igen jó formát mutat az elmúlt mérkőzéseken, emellett csapata elmúlt négy mérkőzésén, hatszor volt eredményes, és a gólpasszairól még nem is beszéltünk… A Tottenham az elmúlt fordulóban hátrányból fordítva(Bale két góljával többek között) 2-3-ra nyertek idegenben a WHU ellen

 

 

Az ágyúsokkal ellentétben AVB „fájhat a feje” hiszen több komolyabb hiányzója is van. Többek között  biztosan nem számolhat Kaboul, és a brazil Sandro játékával, míg Defoe láb, addig Huddlestune térdsérülés miatt lesz kénytelen kihagyni a találkozót. Dempsey játéka azonban még kérdéses. A portugál mester így a következő kezdő 11-t küldheti pályára: Loris – Assou-Ekotto,Dawson,Vertonghen,Walker – Dembélé,Parker – Holtby-Bale,Lennon – Adebayor

Fontos mérkőzés lesz tehát ez mindkét csapat számára, kérdés, a Tottenham ki tudja-e használni a hazai pálya előnyét, vagy az Arsenal az előző két mérkőzéséhez hasonlóan, igaz idegenben, de le tudja-e(nagy arányban) győzni az ősi riválisát. A találkozó játékvezetője Mark Clattenburg lesz. A találkozót a Digisport 1 16:40 perctől élőben közvetíti.

 

 


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Lesdmeg véleménye:
2013-03-03 16:26
Tényleg félelmetes. Számomra ezek mind megmagyarázhatatlan döntések.. Mondjuk azt, amit mindig: # In Arséne We Trust!
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2013-03-03 16:23
és Podo megint padozik...meg Kosi is aki a legjobb belső védőnk....
 
Profil
Üzenet
Lesdmeg véleménye:
2013-03-03 16:19
Ma is Ramsey-t erőlteti az Öreg... csak magyarázná el,h miért. /cry
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2013-03-03 16:17
Fontosabb ennél az arab témánál, hogy horika a felvezető műsorra is lő streamet vagy csak ha vonolunk a Mordori zöld gyepre??? Mondjuk nekem tökmindegy mikortól lesz stream csak legyen:)
 
Profil
Üzenet
sinnfein véleménye:
2013-03-03 14:22
Ennek olyan szaga van, mint a Dzsudzsák ügynek! Először: Nem jelentkezett a Liverpool (és az Inter) a játékosért!!! Majd jelentkezett a Pool de csak kölcsönbe vitte volna!!! Majd az Inter konkrét kivásárlási összeggel rukkolt elő de nem adták!!! Először....nyáron már nem biztos, hogy az orosz klub nem "gondolja" meg magát és adja oda a fent említett 2 klub valamelyikének egy picivel magasabb összegért........
 
Profil
Üzenet
sinnfein véleménye:
2013-03-03 13:55
A "cáfolat" egy reuters általi gyors interjú volt: "Stan Kroenke elkötelezett amellett, hogy az Arsenal egy hosszú távú befektetés, és nem áll szándékában eladni", mondta az Arsenal kommunikációs igazgatója Mark Gonnella Reutersnek. Illetve "Még nem jött létre "kapcsolat" a potenciális befektetők és Kroenke között" tette hozzá. Ez még nem mond nekem semmit.....Kroenke-t ismerve veri fel az árat!!!! Lesz az a pénz amitől "döglik a légy".

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (20 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 6
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design