Újabb kupabúcsú
2013-02-17 19:24 | Írta: GoldHand | Kategória: Elemzések

Egyet biztosan lehetett tudni a Blackburn elleni mérkőzés előtt, hogy korántsem vár könnyű feladat Arséne Wenger csapatára, amikor is szombaton 16:00-kor hazai pályán a Roverst fogadták az FA kupa ötödik fordulójában. A tét nem volt más, mint a legjobb nyolc közzé jutás, és persze jó meccsel hangolni, a kedd esti Bayern elleni labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzésre.

A francia szakvezető egyes posztokon tartalékos, de összességében erős kezdő csapatot küldött ki a pályára. A kapuban ismét Szczesn,y előtte a Coquelin a sérüléséből visszatérő Vermaelen, és Koscileny, majd az új igazolás Nacho alkotta a védelmet. A formáció közepén az Arteta-Diaby-Rosicky hármasra hárult a feladat, hogy összekösse a védelmet és a támadósort, amit a Gervinho-Giroud-Chamberlain trió alkotott. A padon bevetésre várt többek között, Cazolra,Wilshere, és a jó formában lévő Walcott is.

A vendég csapat kezdte jobban a találkozót, már a 2. percben veszélyeztettek, amikor is egy bal oldali szabadrúgás után Martin Olsson egy lecsorgó labdát az ötös jobb sarkáról a kapu mellé vágott. A 9. percben jött az első hazai lehetőség, ekkor Nacho beadását követően, a kezdőbe visszakerülő Diaby bólintotta fölé. Nagy harc folyt a középpályán, a Blackburn próbálta tartani a labdát több, kevesebb sikerrel,azonban szemmel láthatóan a vendég gárda visszavett a tempóból, és nem volt veszély a támadásaikban.A 24 percben ismét Diaby veszélyeztetett egy ball oldali szögletet követően,de a francia fejesét a Rovers kapusa Jake Kean hárította. Ha már a sarokrúgásoknál tartunk, akkor meg kell említeni, hogy Wenger legénysége egy félidő alatt, meccsekre elegendő szögletet rúghatott, szám szerint tizenkettőt. Pár perccel később, a belga hátvéd próbálkozott egy fejessel, de a Kean portás azt is hárította. A 40 percben Gervinho cselezgetett a 16 vonalától pár méterrel, majd lövésre szánta el magát, de bő méterekkel a jobb oldali kapufa mellé rúgta a játékszert. Bő két perccel később, ismét az elefántcsontparti veszélyeztetett, amikor is Rosicky remek passza után Gervinho(amit RVP, és Henry anno berúgott volna) 16 méterről majdhogynem senkitől sem zavartatva ismét mattolta a reklámtáblát. Az első félidő ráadásában még Arteta rúghatott egy szabadrúgást, de pont a Blacburni kapus ölébe csavarta a labdát. Ugyan uralta az első félidőt az Arsenal de végül csak 12 szögletig, és helyzetekig jutott.

A második felvonás elején Vermaelen kis híján öngólt rúgott, a Rovers első sarokrúgása után csak üggyel-bajjal tudtak felszabadítani a hazaiak. Az 58. percben menetrendszerűen érkezett ismét Aboud Diaby, de a középpályás hat méterről ismét a kapu fölé bólintott.A 60. percben Giroud lefejelt labdája után Oxlade „akrobatikázott” a 16-on belűl,de lövése még csak kaput sem talált. Egy órányi játék után hazai főlény, de az állás még mindig 0-0. Egyre fokozódott a nyomás a Blackburnön, a 67. percben Tomás Rosicky kissé balról, 17 méterről a felső lécre bombázott. A 69. percben Abou Diaby 18-ról tüzelt, de középre, Kean kezei közé.

Arséne Wenger a 71. percben „megunta” csapata tétlenkedését, és hármas cserére szánta el magát. Wenger lehívta Tomás Rosickyt, Gervinhót, valamint Alex Oxlade-Chamberlaint. Bejött helyettük Theo Walcott, Cazorla és Jack Wilshere. A csere meghozta a gólt azonban a találatot nem a több mint 60 ezer ember előtt futballozó Arsenal szerezte meg, hanem a Blackburn: Egy vendég  akciót Olsson lövését Szczesny még védte, de a labdát pont Colin Kazim-Richards elé ütötte, aki a kapufa segítségével a hálóba vágta a labdát. Nagy meglepetésre..0-1.

Természetesen ezek után az ágyúsok próbálták összeszedni minden erejüket, és támadásokat indítottak: Walcott vezérletével támadott az Arsenal az egyenlítésért, ám Monreal lövése elment a kapu mellett. A 81. percben Walcottot buktatta Harley, járt volna a tizenegyes, de a játékvezető - a visszajátszás alapján - lest ítélt. A 88. percben ismét az angol támadó próbálkozott, ezúttal fejel, de Kean kapus ezt is hárította. Végére maradt még egy Arteta helyzet, de spanyol kihagyta, így nagy meglepetésre, a londoni csapat nem tudott betalálni, így 1997 óta először FA-kupa-párharcot veszített saját stadionjában – a sorozat 34 mérkőzést követően tört meg.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

60070 ember tekintette meg a mérkőzést z Emirates Stadionban.

Gólszerzők: 72' C. Kazim-Richards

Mike Dean játékvezető három sárgalapot osztott ki. (Coquelin 79.p,Orr 11.p,Goodwillie 89.p)

 

 

 

 

 


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2013-02-18 14:32
local: az tény, hogy a zsét jól ossza be az öreg. Lehet nekem is át kellene állni erre a Wenger szisztémára és a gazdasági mutatóim +-ba fordulnának......sajna "szezon/hónap elején túl nagy igazolásokat csinálok mostanság és ennek eredménye, hogy az "átigazolási időszak" végére általában be kell érnem spar budget termékekkel:)"
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2013-02-18 13:21
70 millából elkölt majd 20-at. De ha elad valakit akkor akár az összeset megspórolhatja Arséne Dagobert Wenger :)
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2013-02-18 12:42
Ez van, a rohadt sorminta nem szakadt meg eddig sajna...:( Annak nem tudom lehet-e örülni hogy akik a jövő Arsenalját fogják alkotni azoknak láttam az elkeseredettséget az arcán. Csak ne az legyen, hogy elmennek. Nagyon jó lenne ha ezek a srácok nem csak beszélnének az összetartásról hanem meglenne bennük a vágy a sikerre piros-fehár ágyús mezben. Kellene még 2-3 ilyen kaliber nyáron és nekimenni egy ujabb szezonnak, együtt a csapattal. Wenger tuti marad szóval hiába írom, hogy váltás kellene az Ő frontján is. Most azt vésték a lapok a címoldalra, hogy 70 millát kap játékosra. Nah ebből már lehetne venni 3 jót. Remélem megtalálja még a gólyóit a mester és nem leszünk beszabehu csapat mert ez ragadós a gamerekre is.....!!
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2013-02-18 09:43
strikefps: hiába nyújtanak 110%-ot ha nem találnak be a csatáraink. Ez az előző meccsen is látszott és AW is ezt mondta. Látszott hogy nagyon akarták a győzelmet de mégsem találtak be a csatáraink. Technikásabban kell játszani és fejben nagyon ott kell lenni a toppon hogy átverd a védőket és a kapust. Nem elég az elszántság (lásd Giroud-t), IQ és technikai tudás is kell a focihoz.
 
Profil
Üzenet
strikefps véleménye:
2013-02-18 09:21
titi12: erre csak azt tudom mondani hogy szerintem az Arsenal is jobb 3-4 góllal a Blackburn ellen mégis kiejtettek minket.... am szerintem meg verhető ez a Bayern hazai pályán több góllal is ha képes minendki 110% nyújtani mert azért annyival nem jobb az a Bayern csak valahogy ők jobban össze vannak téve és minőségi cseréik vannak. (én már annak is örülnék ha szép játékkal esnénk ki és egy tisztes hejt állásal)
 
Profil
Üzenet
titi12 véleménye:
2013-02-17 22:11
Nem kell álmodozni 3-4 gollal jobb a Bayern SAJNOS EZ VAN!!!

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (8 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 34
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design