Átigazolási körkép
2013-01-23 09:56 | Írta: GoldHand | Kategória: Elemzések

„Elérkeztünk az év azon szakához, amikor a nemzetközi futballvilágban az ősszel mellőzött labdarúgók felveszik fényes-szűk, szőrmés dzsekijüket, majd beugranak, a télen használatos terepjáróba, és felkeresik ügynöküket, hogy kéz a kézben –új kenyéradót találjanak…..” Kezdhetném így is  az Arsenal téli átigazolási szezonját,de úgy érzem, ez valahogy nem lenne helytálló. Wenger  decemberben, és még január elején is nyilatkozataiban azt hangoztatta, hogy „igen uraim aktívak leszünk a téli átigazolás szezonban” – na most,hogy ezt mire vélte a „mester” arra sok ágyús szurkoló még most keresi a választ. Tény, ami tény,hogy a tél nagyvonalakban arról szólt,hogy valahogy, de sikerüljön aláíratni Walcottal azt a „fránya” szerződéshosszabbítást,ami a múlt héten végre valahára meg is történt. Január 23.-át írunk, és úgy néz ki, ha csak valami váratlan fordulat nem következik be,akkor idén télen sem érkezik játékos a csapatba, pedig valljuk be, nagy szükség lenne az erősítésre.

Kezdjük mindjárt a legfontosabb hírrel, ami nem más, mint hogy több mint egy éves húzza-vonna után, Theo Walcott aláírta új hosszú távú szerződést a klubbal.

Az angol szélsőnek nyáron járt volna le a szerződése, és már nagyon úgy tűnt, hogy a csapat újabb meghatározó játékost veszíthet el, azonban Walcott múlthét pénteken aláírta az új kontraktusát, ezzel ő lett a klub legjobban fizetett játékosa, hiszen heti 100 ezer fontot fog keresni. Kérdés ugye, hogy megérte –e ? Nem beszélve arról, így egy héttel a piac bezárulta előtt, lehet, hogy „erre ment rá” az egész átigazolás szezon.

Ha már a béreknél tartunk Wenger a minap éppen a bérekkel kapcsolatban szólalt meg.

Wenger elárulta, hogy az egyenlőségre építő – az idősebbek kedvéért: mondhatni emberarcú – „szocialista modellnek” esett korábban áldozatául Samir Nasri és Robin van Persie is, és emiatt „sebezhető” az Arsenal, amely nem tud versenyezni a heti 250 ezer eurós bért ajánló gazdagabb egyletekkel. Wenger és a klub fizetési sapkája feleennyit enged csak – pontosabban egy kivétel azért akad: maga a gall mester. Wenger ugyanis a France Football szerint heti 190 ezer eurót tehet zsebre, no de hát ki tett többet nála az utóbbi években a klubért?!

Folytassuk a távozók listájával, és a távozni kívánók névsorával.

Az első távozó a mostanában kissé megfeneklett pályafutású marokkói támadó Chamakh, aki hivatalosan is a szezon végéig a West Ham gárdáját erősíti. Nem tudni mi lesz a támadó sorosa a szezon végén, de nagyon úgy néz ki, hogy a „kalapácsosoknál” tett kitérője után, nagy valószínűséggel távozik az Emirates Stadionból.

A válogatott támadó finom szólva sem tette le névjegyét érkezése után, főleg RVP sérülésének köszönhetően, érkezése után megkapta a bizalmat a francia szakvezetőtől, de bő egy fél év után, úgy elszürkült, hogy akkor, és mostanság már cserék közt is alig-alig lehetett olvasni a nevét.

A másik téli ideiglenesen is de „távozó” Johan Djourou volt. Az egykori Sol Campbell-utód Johan Djourout a német élvonalban szereplő, Hannover gárdájához került kölcsönben. Wenger nem számolt már komolyabban a svájci válogatott játékossal,aki januárig mindössze csak két mérkőzésen szerepelt az ágyúsok színeiben, így nem volt meglepő a döntése miszerint, szeretné máshol folytatni a  szezont. Djourounak 2016-ig szól a szerződése, így nem tudni mi lesz vele, hasonlóan Chamakhoz, de ha kap egy jó ajánlatott, és a klub is elfogadja, akkor már nyáron távozhat a klubtól.

Na de rövid kitérő után, térjünk vissza azokhoz a játékosokhoz,akiket szóba hoztak a csapattal, miszerint nagy az esély a téli érkezésükre.

Akiről talán a legtöbbet olvashattunk a sajtókban az nem más, mint a Barcelonat erősítő David Villa. Azonban el kel keserítenem az ágyús szurkolókat, hogy biza nagy szükség lenne, egy rutinos vérbeli támadóra, de ez biztos nem spanyol támadó lesz. A katalán klub elnöke, Rossel elmondta, hogy semmiféle képen nem válnak meg télen támadójuktól, mindezt indokolva azzal, hogy Villara még szükségük lesz a szezonban.

Az angol sajtóban, és talán a második legtöbbször felmerülő név, nem más, mint a Crystal Palace 20 éves elefántcsontparti támadója, Zaha. A hónap elején több nyilatkozatot, és pletykát is lehetett olvasni, hogy a Wenger mindent megtesz azért, hogy megszerezze a másodosztályú gárdát erősítő 20 éves fiatal tehetséget. Az Arsenal mellett a Manchester United is érdeklődik a játékos iránt, vagyis immáron fogalmazhatnék úgy is, hogy már „csak” a United érdeklődik, és egyben komoly esély is van, hogy a szezon végétől már United mezben láthatjuk a szélsőt. Wenger tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta idézem: „Ha Zaha a Unitedet választja, akkor sok szerencsét kívánok neki. Mi soha nem érdeklődtünk iránta, és nem is akarjuk megszerezni….” Ezzel újabb játékos kihúzva a listáról.

Wenger rövid listáján szereplő nevek közzül  M'Biwa is immáron felejtőssé vált. A hírek szerint Wenger az utolsó pillanatban még  érdeklődött M'Biwa iránt, de valószínűleg már túl későn. Hivatalossá vált , hogy a Newcastle véglegesíti a Montpellier csapatkapitányának mindössze 8 millió fontos átigazolását, akit Wenger már évek óta figyelemmel követett, és valószínűleg pont miatta "rakta ki" Djourout. A Montpellier játékosa a hírek szerint öt és fél évre írt a „szarkákhoz”.

És ismét egy újabb romboló hír: A Rennes kijelentette, hogy télen biztosan nem engedik el sztárjukat,  Yann M’Vilat. Mint ismeretes Wenger már hosszú idő óta figyeli a francia játékost, de nyáron sem tudta megszerezni, és 99 %, hogy idén télen sem fog étkezni. A francia csapatnál elmondták, hogy M’Vilanak szerződése van, és szeretnék ha maradna, és segítené őket emellett Wenger is hangod adott neki, hogy télen biztosan nem fogja szerződtetni a 22 középpályást, miszerint meg van a megfelelő létszám a középpályára, emellett csak olyan játékosok szeretnének igazolni a télen, akikre jelen pillanatban szükségük van. Kérdés, hogy a francia mégis mikor szeretné megszerezni a hosszú évek óta figyel francia tehetséget, vagy egyáltalán szeretné-e valaha a csapatában látni.

Arsene Wenger a hírek szerint Turan mellett Luis Gustavót vagy a West Ham játékosát, Diamét, valamint, Alessandro Matrit vagy Adrián Lópezt is vinné, miközben a mellőzött, Andrei Arsavint a PSV-hez vagy a Readinghez szeretné „elpasszolni”. Felmerült a Napoli támadójának, Edison Cavaninak a neve, de vajmi kevés esély van rá, hogy a vezetőség mintegy 35 millió eurót áldozna Uruguayi támadóért.

Wenger még a pénteki sajtótájékoztatóján is elmondta, hogy keményen dolgoznak a piacon a transzfereket illetően, és hogy immáron csak két darab célpontjuk van, emellett mindent megtesznek, hogy megszerezzék a kívánt játékost, vagy játékosokat. Kérdés, hogy ez ismét egy „üres duma” mint eddig 2-3 héten keresztül, vagy tényleg érkezik valaki ebben a bő egy hétben. A csapat teljesítményét látván, igen nagy szükség lenne, akár egy januári erősítésre, hiszen támadó szekcióban Giroud formáját elnézve, hát biztosan nem lesz a Pl gólkirálya, Walcott formája igen ingadozó, emellett a középpálya sem egy életbiztosítás, főleg Arteta kidőlésével, és a következő mérkőzéseket látván. Kérdés,hogy Wenger szerint ki az „megfelelő játékos” a csapat számára, aki erősítést jelentene, és hogy ezen játékosok szerződtetést mikor akarja végre hajtani, mert január 23.-át irunk. Ha szerinte pedig ez a keret megfelelő a tavaszi szezonra, akkor innen üzenem neki, hogy keresse fel a legközelebbi angol bajnoki tabellát.

ARSENAL

Érkezett: Chuks Aneke (kölcsönből vissza, Crewe), Emmanuel Frimpong (kv., Charlton), Craig Eastmond (kv., Colchester)

Távozott: Johan Djourou (kölcsönbe, Hannover), Maruan Samah (k., West Ham)

 

 

 


 

 

 

 

 

 


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2013-01-23 20:05
Mellesleg úgy érzem mi most vagyunk szarban, úgyhogy bármennyire is nem szeret AW télen igazolni nagy neveket, nekünk életmentő a jelenlegi átigazolási szezon. A csapat bajban van! Pénzünk van! Akkor mi a megoldás?? Tudom. Wenger szerint megvárni azt hogy összeszokjon a jelenlegi keret és felépüljön mindenki. Na kíváncsi leszek..
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2013-01-23 19:55
1. akkor miért hessegeted el a potenciális vevőt? 2. Most állítólag közel 100 millánk van és AW is bejelentette hogy nem kevés lóvé áll a rendelkezésére. Úgyhogy ha most bárki is úgy érzi hogy elhoppoltak előlünk olyan játékosokat akiket hamarabb kiszemelt a mester, akkor az téved. Itt minden Wengeren múlik. Akar-e egyáltalán igazolni, akar-e a zsebébe nyúlni ha kell. Lehet azt mondani hogy a rohadt Chelsea megvette előlünk Demba Ba-t... vagy lehet azt mondani hogy Wenger miért nem vette meg Demba Ba-t???? Könnyű mindent a pénzre fogni.. (Demba csak egy példa volt, de sok nevet fel lehetne sorolni)
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2013-01-23 19:43
miből:)
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2013-01-23 19:33
Az a megoldás eszedbe sem jut hogy megvedd előle? Ha már úgyis te láttad meg előbb...
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2013-01-23 19:16
local: picit le lett itten butítva a dolog a te részedről. Azt, hogy CSAK az United a hibás senki nem írta csupán ennyit ér az a csapat aki önállóan még keresni se tud játékost pusztán a másik után megy több esetben és az is lehet, hogy nem veszi meg amit más kinéz de ezzel a riszával hányingert kelt az Arsenal szurkolók körében......egyébként a lebutított piaci esetre gondolva nem állnék le hisztizni, de egyet labasznék és talán tanulna belőle a faszkalap, hogy ne vegye meg előlem a paradicsomat mert rábaszhat......:)
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2013-01-23 17:51
Miért a United a hibás azért mert elhoppolják a kiszemelt játékosokat? Ha kimész a piacra és kinézel magadnak valamit, leállsz hisztizni hogy én láttam meg előbb??? Nem! Hanem megveszed! Az a baj hogy Wenger töketlenebb annál hogy felvegye a versenyt egy másik kérővel. Pedig néha meg is tehetné. Lásd a jelenlegi átigazolási szezont. Lóvé állítólag van, de sajnálja, és még ha le is igazolja pl. Villát akkor sem számít igazán nagy igazolásnak, mert el sem éri a 30 millát. Ott volt például Demba Ba. Ő most lendületben van. Nem is akárhol, hanem a PL-ben. Én a helyében ő rá (is) összpontosítottam volna. De nem... Wenger inkább leigazol majd egy kamcsatkai vagy egy másik francia gólkirályt... A helyzet az hogy a mi közgazdászunk mindig áron alul szeret vásárolni. Azt nézi hogy miből lesz a cserebogár. Megveszi, játékost farag belőle, majd eladja. Ez így megy lassan nyolc éve. Ha lehetne akkor odaadnám neki a megtakarításomat hogy sokszorozza meg. Kellene egy gazdasági vezető az Arsenalnál (mint minden nagy cégnél) hogy a pénzügyi feladatokat ne AW lássa el. Foglalkozzon csak a focival. De mégis akkor lenne egy zseni az öreg ha a klub ugyanennyi profitot termelve kupákat is nyerne... mert így talán a legjobb pénzügyi szakember (az edzők között), de sajnos nem ő a legjobb edző. Ez tény, bármennyire is csipázom az öreget. A jelenlegi hatodik helyből is könnyen lehet tizedik... Mindig csak azt nézi ő is és mellette még sokan hogy mennyire vagyunk a 3-4-ik helyezettől. Azt nem veszi észre hogy a középmezőnytől nem tudunk elszakadni és 4-5 csapat közel ugyanannyi ponttal versenyzik a negyedik helyért. Miéért? A negyedik helyért? Jaa hogy idén is csak ez volt a cél? Értem. Akkor jól haladunk...

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (29 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 11
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design