Átigazolási piac
2012-12-13 21:47 | Írta: GoldHand | Kategória: Elemzések

Mindazt számos futballrajongó tudja, hogy immáron kevesebb, mint két hét van a téli átigazolási szezonig. Az elmúlt hetekben, hónapokban számos pletyka látott napvilágot, hogy melyik játékosok érkezésére van esély akár már az téli átigazolási szezonban,  vagy akár majd a téli átigazolási szezontól (Január 1).

Kezdjük a sort azzal a játékossal, akinek a neve legtöbbször felmerül az Arsenal kapcsán. Ő nem mást mint, Klas-Jan Huntelaar. A holland támadó jelenleg a Schalke csapatát erősíti, de jövő nyáron jár le a szerződése, és eddig még nem jutottak igazán megállapodásra a felek, a hosszabbítást illetően. Wenger akár 6 millió fontot is adna a holland gólzsákért, azonban nem fogja könnyíteni az átigazolását, hogy több nagy csapat is érdeklődik iránta, mint például a Milan, vagy az Inter gárdája. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy esetleges januári transzfer esetén, őt már nem nevezhetné Wenger a BL tavaszi szezonjára.

 

Az angol sajtóban a másik felcsendülő név támadó szekcióban az nem mást, mint a Newcastle-i Demba Ba.  Róla talán azért is lehet "komolyabban" hallani, ugyanis van a jelenlegi szerződésében, egy 7,5 millió fontos kivásárlási opció, és egyes források szerint Wenger hajlandó lenne ennyi pénz kifizetni a Szenegáli játékosért. Demba Ba elmondta, hogy mivel idén jóval a várakozásokon alul teljesítenek, fontolóra veszi/venné a távozást a "szarkáktól". A támadó emellett már Premier League rutinnal is rendelkezik, és egy igen jól felépített, és erős fizikumu játékosról van szó. Pardew elmondta, hogy tárgyalásokat kezdeményeztek a játékossal, de nem sikerül még megegyezniük.

 

A harmadik név nem mást, mint a Montpellier kiválósága, Mapou Yanga-Mbiwa.  Mint ismeretes a jelenlegi francia védővel Sagna-val jelenleg is folynak a tárgyalások, de még nincs semmi konkrét fejlemény az ügyben. Nem lehet tudni, hogy Bacary marad, vagy eligazol-e a nyáron. Mbiwa sokak szerint kiváló pótlása lenne a franciának. Igaz, hogy egy középső védőről van szó, de tud jobb oldali védőt is játszani.  A védőnek szezon végén jár le a szerződése a francia klubbal, de egy jó ajánlat esetén Mbiwa akár már nyáron, de legextrémebb helyzetben már télen is kiköthet az Emiretes Stadionban. Az angol (Metro.uk), és a francia (L'quipe) szerint, a átigazolás összege 7 millió angol font körül mozogna.  A mindössze 23 éves tehetségért érdeklődik a Chelsea, és a Milan csapata is.

 

 

 

 

 


Nézzünk szét egy kicsit középpályás poszton. Szerintem senkinek sem ismeretlen a Diaby "sérülés szindróma". Idén januárban, azonban német, és angol beszámolók szerint Wenger orvosolni szeretné ezt a problémát. Az első számú kiszemeltje a Bayern brazil légiósa, Luiz Gustavo. A (védekező) középpályás eddig mindössze nyolc mérkőzésen szerepelt, ebből kétszer csereként beállva a bajor gárda idei bajnoki szezonjában.  A felek 10 millió fontos vétel ár körül mozognak.

 

Az elmúlt hónapokban voltak olyan pletykák miszerint, a "mester" kapus poszton is "leskelődik" az átigazolási  piacon. Első számú hálóőr kiszemeltje( vagyis egyből kettő) nem más mint a Stoke City-ben védő Begovic, és a Liverpoolt erősítő Pepe Reina. A vörösök menedzsere Brendan Rodgers azonban cáfolta ezen értesüléseket, így nagy valószínűséggel Begovic lehet az első számú célpont.

És most térjünk vissza a középpályára. A másik sűrűn emlegetett név a Montpellier másik kivlósága a francia válogatott Rémy Cabella. A középpályás figyeli többek között az Arsenal, és a Manchester United játékos megfigyelői is. Angol lapértesülések szerint Cabellat akár már 5 millió fontért is vihetné egyik, vagy másik klub.

És a végére a slussz poén. Több hivatalos forrás szerint az Arsenal már megegyezett az MLS-ben szereplő New York Red Bull-s gárdájával Thiery Henry kölcsönvételét illetően.

Állítólag elvben már megtörtént a megegyezés, és már csak a formalitások vannak hátra. Kérdés még az is, hogy az Arsenal legenda mennyi időre érkezik kölcsönbe, hogy az ilyenkor "szokásos" hat hétre, vagy sikerül meg egyezni az amerika klubbal, arról az extrém helyzetről, hogy "Titi" akár a szezon végéig is Wenger csapatánál maradjon kölcsönben. Henry tavaly ugyan ezt az utat járta be, akkor hét mérkőzésen szerepelt, összesen három gólt szerzett. Egy biztos, óriási mentális segítség lenne a csapat számára a jelenlegi helyzetben !!

 


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2012-12-14 12:51
"local " Jól mondod , tudni kell abbahagyni , míg lenem romból mindent maga körül . Egyébként állítólag, Bould mérges a pletykák miatt . Ezzel meg úgy vagyok ,hogy túl sok forrás számol be erről a club-hoz közeliek szóval semmi se biztos de szerintem ez kamu ,hogy nincs gond köztük . Szerintem nyáron AW-nak menni kell ,kapna egy új impulzust és egy csomó teher le kerülne róla újra a régi tudna lenni. A Real-al körbe verné a Barcát és megnyerné a Bl-t nekik újra. Nálunk meg új edző a maga frissességével és szenvedélyével ,bizonyítási vágyával ujjat tudna hozni ebbe a homogén gárdába, és kiharcolna minimális feltételeket a vezetőséggel szemben . Így járna jól szerintem mindenki.
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2012-12-14 12:32
Egy biztos, Wenger pályafutásának nem így kell az Arsenalnál befejeződnie mert nem elég hogy a többi csapat szurkolói és edzői is kinevetik, de már az Arsenal szurkolók körében is nagyon sokan utálják sajnos. Viszont amit elrontott (mindegy hogy közvetlen vagy közvetve) neki kell helyrehozni! A csúcson kell abbahagynia és akkor a hírnév sem csorbul!
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2012-12-14 12:12
Egyébként szerintem sem dicsérni kell a játékosokat egy ilyen produkció után. Abban pedig igaza van Bouldnak hogy egyesek nem méltóak ahhoz hogy az Arsenalban játszhassanak.
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2012-12-14 12:06
Szerintem a Wenger-Bould vita okai egyelőre csak találgatások, ugyanúgy lehet mindkettő a hibás. Egyelőre a nagy többség (és állítólag a vezetőség is) Wengert okolja, de amíg egymásnak falaz mindenki addig magukra vessenek. A tény az hogy a csapat mély gödörben van, de nem csak azóta tart ez a rémálom mióta Bould itt van. Sajnos ez már Pet Rice idejében elkezdődött, de csak most érte el a gödör legmélyebb pontját (remélem). Az tuti hogy RvP sem akarta Bouldot és szerintem borítékolható hogy barátja Theo is követi tovább. Én a Ferguson féle módszerben hiszek, miszerint sűrűn kell cserélni az edzői gárdát. Persze ez csak akkor működik ha AW szabad kezet ad a másodedzőnek. Ha pedig nem válik be akkor nem kell falazni neki és bízni évekig benne (mint ahogy a játékosoknál már megszokhattuk) hanem időben ki kell rúgni a nem megfelelő embereket. Ilyenkor kellene Wengernek Abramovics erőssége.
 
Profil
Üzenet
gylynyo véleménye:
2012-12-14 11:52
„Ordibál a játékosokkal az öltözőben(állítólag a szvanszi meccs után sértegette poldit kazorlát..és több játékost is)”.. hmm.. mert fosok voltak?? Gondolod Sir Alex simogatja az övéit ha lófasz a teljesítmény? (Beckham, cipő megvan még? ehhez képest egy kis kiabálásért ne kelljen felnőtt férfiakat sajnálni..) Becsülöm Wengert, Bouldot kevésbé "látom". én azokra a játékosokra vagyok mérges, akik szarnak bele. Ezért Ramseyt pl kedvelem, Gervinhót ki nem állhatom.. namindegy, ARSENAL!!
 
Profil
Üzenet
local véleménye:
2012-12-14 11:10
:DDD

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (28 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 29
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design