Bradford - Arsenal összefoglaló
2012-12-11 21:34 | Írta: GoldHand | Kategória: Elemzések

Arséne Wenger csapata kedd este a Bradford otthonába látogatott, hogy megmérkőzzön a Ligakupa negyeddöntőjében. Az ágyúsok nem szomorkodhattak a sorsolásnál, hiszen talán az egyik legkönnyebb ellenfelet kapták Phil Parkinson csapatának személyében, tudván hogy olyan csapatok jöhetek még szóba, mint a Leed United, a Chelsea, vagy éppen az Aston Villa. Az ágyúsok a hétvégén csupán két büntetővel, de legyőzte a WBA gárdáját, míg a Bradford City is legyőzte éppen aktuális ellenfelét.

Wenger az előzetes várakozásokkal ellentétben egy igen erős, mondhatni "A" csapatott küldött a pályára az esti találkozón. A kapuban ismét Szczesny, előtte a hétvégi bajnoki védelem másolata, azaz: Sagna-Mertesacker-Vermaelen-Gibbs négyes, míg a középpályán ismét Wilshere, és Cazorla, de bekerült a kezdő Coquelin is, míg a támadásokért a Podolski-Gervinho-Ramsey hármas volt a felelős. A padon sem "szokásos" ifisták ültek, ugyanis bevetésre várt többek között Arteta, Chamberlain, és Rosicky is.

A találkozón az első lövés a hazai gárda nevéhez fűződött, de Hanson lövését Szczesny védte. A 68. percben villant az Arsenal is, Cazorla szögletét követően Mertesacker csúsztatott nem sokkal a léc fölé. Ezt követően Mike Dean kiosztja a mérkőzés első sárgalapját, ami Gervinho kap.

A 15 percben  pedig megtörtént amire talán senki sem számított. Egy ártalmatlannak tűnő támadást indított  a Bradford a jobb oldalaon, Jones cselezgetett a jobb oldalon, és Vermaelen csak szabálytalanul tudta megállítani. A szabadrúgást Jones ívelte középre, ahol  Thompson érkezett, és fejelt, de Szczesny már csak beleérni tudott, így vezet a hazai csapat. 1-0.

A gól után csillapodott a mérkőzés, talán mindkét gárdát egyformán meglepte a gól. A 23. percben azonban ismét támad a Bradford, egy beadást követően Wells tudott fejelni, de a védők tisztázni tudtak. A 27 percben éled a vendég csapata Cazorla harcol ki szabadrúgást, majd végzi is el azt, de a sorfalba lövi. 30 perc újabb Bradford helyzet. ekkor Darby húzta kapura a labdát, de Szczesny ismét résen volt. Ezt követően az Arsenal dominált, előbb Wilshere lőtt kapura, majd Gibbs próbálkozott a 16-os vonaláról. de lövése ha csak egy kicsivel is, de mellé ment.

A 37 percben talán a legveszélyesebb támadás a fiatal francia, Coquelin nevéhez fűződik, A középpályás cselezte be magát a 16-on belülre, majd lőtte el labdát, de a lövése sajnos csak a jobb kapufán csattant, így marad továbbra is az 1-0.

A 41 percben újra támad a vendég együttes, Cazorla-Wilshere a labda útja, a fiatal angol kanalazza középre, ahol Gervinho érkezik, még bele tud érni, de mellé pöccinti a labdát. A 44 percben hatalmas Bradford helyzet, itt sem az ágyúsok védelmén múlott, hogy nem született gólt. Dean játékvezető 2 percet hosszabított, de ezalatt nem történt semmi érdemleges, így 45 pernyi játék után: Bradford - Arsenal 1-0.

A második félidő Arsenal támadással indult. Előbb Wilshere, majd Gervinho lőtt fölé. Az 51 percben szabadrúgáshoz jutt a Bradford, de a pontrúgás veszélytelen. Az 53 percben Wilshere-Gervinho-Cazorla a labda útja, majd a spanyol adja középre, ahol Ramsey érkezik, és "menetrendszerűen" lövi felé a labdát. Egyszerűen semmi sem akar sikerülni. A Bradford jól védekezik, míg Wenger csapata csak kisebb lövésekig, fejesekig jut el. 58. percen Cazorla kap jó labdát, maj ugratja ki Podolskit, de a labda túl hosszú.

61. perc Chamkh váltja Coquelint, majd nem sokkal később újabb cserére szánja el magát Wenger ekkor má Rosciky, és OXI és érkezik, és Ramsey-Podolski párso hagyja el a pályát. Chamberlain egy percel beállást követően tüzel, de nem sokkal mellé. Ezek után elégé ellaposodott a mérkőzés a felek csak kisebb nagyobb helyzetekig jutottak. A 80. percben Wilshere bombát távolról, de Duke kapus véd.

A 88 percben bekötvetkezett az, amire már nem sokan számítottak még az Arsenal szurkolók sem, méghozzá, hogy Wenger csapata egyenlít. Cazorla szögletét követően a Tomas Vermaelen érkezett középen, és bólintott a kapuba. 1-1. A játékvezető 4 percet tesz rá a mérkőzésre, ezalatt láthattunk két óriási Cazorla löketett, de mindkettőt hárította Duke kapus. Rendes játékidő 1-1. Jöhet a hosszabbítás !!

Az Arsenal kezdte a 2x15 perces ráadást. Az első lövés az Arsenalé. Chamberlain próbálkozott Rosicky passzából. A 6. percben Wilshere passzol Chamakh-hoz, aki egyből visszapaszól, majd Wilshere vezeti átteszi a jobb lábára, de így már teljesen kisodródott, és Duke kapus fogta a labdát. 8. perc egy egy Gibbs lövés, de újabb Duke lövés. A Bradfordnak eddig momentuma se volt a hsz-ban. Gibbs ezutal fejel veszélyeztet, de ez is kapu fölé. Vége a ráadás első felének.

A második részt a Bradrod kezdte. Ezt is az ágyúsok kezdik jobban, Chamakh csúsztat, de elkerüli Duke kapuját. 18 perc egy óriási Santi lövés, de kapufa. Továbbra is 1-1. Érik a büntetőpárbaj? Folyamatosan támadott az Arsenal, de 21, percig eredménytelenül. Az Arsenal a hátralevő percekben beadásokkal próbálkozott, de már nagyon úgy tűnt, hogy mindkét csapat lélekben a tizenegyesekre készül. A hosszabbításban sem jutottak dülőre a csapatok, így következtek a tizenegyesek.

A Bradford kezdte a párbajt. Doyle értékesítette a büntetőjét. Cazorla kihagyta a lövését. Jones viszont belövi.Eddig 2-0. Chamakh kihagyta a büntetőt. Darby lövését védte Szczesny ! Wilshere belőtte !! 2-1 Cannal belőtte. Chamberlain is értékesítette a tizenegyesét. Jones lövését védte Szczesny !! Bravúr !! Vermaelen KIHAGYTA a büntetőjét. Továbbjutott a Bradford.

Az Arsenal 1-1-s eredményt ért el a Bredford ellen a rendes játékidőben, majd következett a hosszabbítás, amiben nem született döntés, így jöhetek a tizenegyes párbajok. Itt hibázott ugyan mind két csapat, de Vermaelen a sorsdöntő büntetőt a kapufára lőtte, ezzel pedig hivatalossá vált, hogy az Arsenal búcsúzott egy NEGYEDOSZTÁLYÚ gárda ellen. Szégyen vagy nem szégyen ki-ki döntse el magának !!

Jegyzőkönyv:

Bredford - Arsenal Coral Windoes Stadion 23.000 nézö Vezette: Mike Dean

Gólszerzők: Thompson (16. perc) Vermaelen ( 88. perc)

Eddig a két továbbjutó Aston Villa, és a Bradford.

 

 


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
alpigunner.ro véleménye:
2012-12-12 22:15
Nincs mit ragni ezt a dolgot annyit. Kikaptunk ,nem megy a szeker, osszeomlott a csapat, ES??? ha a vezetoseg nem tesz semmit, akkor nem fog tortenni semmi. Ha a londoni szurkolok felbojdulnak, jonnek a reformok. Go gunners!!! bocs az ekezet hianya miatt.
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2012-12-12 18:31
Balsejtelmek által gyötörve, a Bradford elleni meccs előtt a TV elé ültettem családom (nálamnál) normálisabbnak mondható tagjait, hogy tekintenék meg ezt a mérkőzést, s másfél óra múltán mondanák meg nekem, mi kín nyomja, mi a rák rágja szeretett csapatomat (és tulajdonosi) házatáját. Véleményük mértékadónak tekinthető, hisz sohasem láttak focimeccset, Arsenal részvényük nincsen, s a vizespalackot sem vágta hozzájuk (eddig még) senki. A feleségem, aki eddig inkább mecsetet mint meccset szeretett volt nézni (de aki nagy emberbarát), komisz pálforduláson ment keresztül: megfenyegetett, hogy ezentúl rendszeres nézője lesz az ilyesfajta igazságosztásoknak, ahol a legszegényebb, s annak is a legkisebb fia nyer. Mert -- mint a Digitől megtudta -- Angliában (no persze, a PL-ben) manapság ez a trendi. Lányom, aki minden eseményt a pár nap múlva esedékes világvége szempontjából értékel, a Bradford-gól utáni tekintetemet látva kétségbe vonta a maja-papok szavahihetőségét a 21-iki terminust illetően. A "kalendárium" -- szerinte -- nem 21-én fog lejárni, hanem ma este már lejárt. Anyósom, aki a két éve tartott kapus-kiválasztási versenyen (Fabiansky, Mannone, Szczesny és Ő maga) az utolsó pillanatokig versenyben érezhette magát, most rezignáltan értékelt: "ha nem lettem volna teherben, most nekem rúgták volna a tiziket. Istenem, ha még egyet megfoghattam volna." Hogy mire gondolt, azt apósom érkezése -- értelmezéstanilag -- érdektelenné tette. Félidőben a plébános úr is bekopogtatott, és -- ókeresztény szövegek kutatásának eredményeire hivatkozva -- állította: maga Jézus mondta (vagy csak gondolta) az Olajfák hegyén: aki hisz a játékosaiban, az rossz ember nem lehet. (Arra a kérdésre még Jézus sem tudott válaszolni, hogy mi a kázus akkor, ha a játékosok nem hisznek benne.) Arsenalról, Wengerről és szemeink fényeiről (pl. Ramsey) nem esett szó. (A Jézus-utalás behelyettesíthető Jahvéval, Allahhal - vagy az ő prófétájával- vagy Buddhával -- dehát itt nem hitvitáról (lásd Tottenham), hanem labdarúgásról van ugye szó!) A legfontosabb persze a fiam véleménye volt, aki -- emberből és nem asszonyi állatból lévén -- a szurkolásnak is tősgyökös (Lásd: primogenitura) örököse. "Én ugyan nem a tizik miatt, hanem a tizi miatt ugrottam haza, mert hogy a pia már jelentősen meg van csappanva a Vakegérben -- mondta --, de a kapufahegyezés mint exportorientált asztalosmunka neki sem lenne ellenére. Zsebébe gyűrve a címeres papírt még visszaszólt: ti sem vagytok teljesen normálisak, hogy nem a jövő évi büdzséről, a távhő és a rezsi csökkentéséről szóló Rogán Antal beszélyt isszátok. Az Estében. Merthogy már ez is az ESTE.
 
Profil
Üzenet
Songi véleménye:
2012-12-12 18:07
Itt mindenki bűnös! A csapat, Wenger és a vezetőség. Egy biztos, Wengert a büdös életbe nem küldik el, magától pedig még biztosabb hogy nem mond le, ebben ne is reménykedjen senki! Wengert a kezdőkörben fogják elhantolni... ;) A csapat hozzáállása és küzdeni akarása minden kritikán aluli! Ramsey és Gervinho azt sem tudják milyen rendezvényen vannak! Gervinho-t egyszerűen zavarja a labda. Ja, és az egész csapatban nincs egyetlen játékos, aki szélről be tudná adni a labdát! Ez már viszont nevetséges ezen a szinten!!!!!!!!
 
Profil
Üzenet
Die Unbesiegbaren véleménye:
2012-12-12 13:55
[link] szóval Wengernek nincs szégyenérzete, nem baj, nekem helyette is van ezt megkellett volna nyerni miért kell minden évben a kupákat folyamatosan elbaszni? nem vitás, ide új edző kell
 
Profil
Üzenet
Boldizsár Tamás véleménye:
2012-12-12 13:43
Sziasztok! Én csatlakozom Bassethundhoz, hogy én sem szeretem ha itt Arsenalos berkekben Wengert szidja valaki/valakik... Ő már ennél a klubnál sok mindent letett az asztalra!! OK már régóta nem jött össze semmi a csapatnak, DE ez nem miatta van, hanem mert a "vezetőség" egyszerűen leszarja mi van a csapattal, csak a pénz jöjjön befelé, a szurkolók és a klub pedig le van szarva, amíg dől a lé... Ha nem Wenger lenne a manager a klubnál még itt sem tartana a gárda azt kell hogy mondjam sajnos... Abban viszont egyet értek Veletek, hogy Ramsey, Chamak, Gervinho, Bendtner, Mannone, Squilacci és Santos mehetnének a p.csába innen, mert csak a pénzt viszik és rajtuk lehetne venni 2-3 MINŐSÉGI, NEM PORCELÁNLÁBÚ játékost. Hiába védik páran Chamakot, vérdoppingal sem lenne képes betalálni sajnos, ha játszik ha nem, szarul helyezkedik, körülménye, egy nagy nulla. Gervinho többet árt mint használ, néha-néha pedig véletlenül betalál, hangsúlyozom csak VÉLETLENÜL. Ramsey-ben sajnos semmi extra nincsen, ami egy PL élcsapathoz kellene. Mannone hatalmas bakikirály szerintem és kicsit vonalkapus is. A többieket meg hagyjuk most. Üdv: BT
 
Profil
Üzenet
zak05 véleménye:
2012-12-12 11:22
nemtudom hogy miért vagytok meglepődve? tavaly az rvp rosickí arteta song 4es vitte a csapatot!! msot ezek közül nincs rvp song, arteta hozza a kötelezőt rosickí meg csak most tér vissza!! amúgy is tavaly is kb 6-7 helyen végeztünk volna ha nincs rvp.. az lett volna a reális helyünk a tabellán, idén meg még az se! élvezéétek ki a BL-t mert után egy darabig most nemleesz!! ahhoz h újra kijussunk a csapatot újra kell építeni! és ahhoz kevés lessz a 40 milla!!

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (23 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 10
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design