2022/2023 szezonzárás
2023-06-03 09:41 | Írta: Sipoczky | Kategória: Mérkőzések
Több részletben fogom a véleményemet a csapat játékosairól, edzőjéről leírni. Pontozni nem fogom őket, ezt a hozzászólásoknál majd együtt tegyük meg. Mezszám alapján, három részletben lesznek közzétéve a játékosok.

#1 - Aaron Ramsdale

mérkőzések: 38 (PL), 3 (EL)
játékidő: 3420 perc (PL), 300 perc (EL)
kapott gólok: 43 (PL), 3 (EL)
clean sheet: 14 (PL), 1 (EL)
sárga lapok: 1 (PL)
piros lapok: 0
érték: 38 m. €

A PL-ben mind a 38 mérkőzésen ő védett. Összesen 41 mérkőzésen 46 gólt kapott és 15-ször kapott gól nélkül jött le a pályáról. Rengetegszer mentett pontott a csapatnak remek védéseivel, amit idén is kicsit beárnyékolt pár hiba. Lábbal vannak gyengébb napjai, leginkább ő is mentálisan fáradt meg párszor. Sikerült hosszabbítani vele még az idény lezárása előtt, abszolút megérdemli, hogy hosszútávon ő legyen az elsőszámú kapusa az ágyúsoknak.

#3 - Kieran Tierney

mérkőzések: 27 (PL), 6 (EL), 2 (FA), 1 (EFL)
játékidő: 776 perc (PL), 483 perc (EL), 127 perc (FA), 72 perc (EFL)
rúgott gólok: 1 (EL)
gólpassz: 1 (PL), 1 (EL)
sárga lapok: 2 (EL)
piros lapok: 0
érték: 25 m. €

Zinchenko érkezésével jegelve lett a skót bal bekk. Többször látható volt, hogy fellép a középpálya közepére, de ez a szerepkör nem áll egyáltalán jól neki. Védekezésben biztosabb pont, mint az ukrán posztriválisa, de Arteta rendszerébe nincs a jobb oldalon is egy olyan karakter, mint a balon Zinchenko. Amikor megkapta a bizalmat nem lehetett rá panasz. Személy szerint megértem, amennyiben máshol folytatja és rendszeresen játéklehetőséget kap.

#4 - Ben White

mérkőzések: 38 (PL), 7 (EL), 1 (FA)
játékidő: 3066 perc (PL), 394 perc (EL), 9 perc (FA)
rúgott gólok: 2 (PL)
gólpassz: 5 (PL)
sárga lapok: 5 (PL)
piros lapok: 0
érték: 50 m. €

Kényszer vagy rendszer? Tavaly jkh pozícióban remekül játszott, Saliba érkezésével viszont kiszorul a jobb oldalra. Tény, hogy gyorsaságban nem a legjobb, viszont labdabiztosabb, mint bárki, akit ide be lehetne tenni a helyére. Remekül lehet használni a tamadásoknál is. Saliba cseréjének elpazarolni luxus lenne, helye van a kezdőben.

#5 - Thomas Partey

mérkőzések: 33 (PL), 6 (EL), 1 (FA)
játékidő: 2485 perc (PL), 163 perc (EL), 45 perc (FA)
rúgott gólok: 5 (PL)
gólpassz: -
sárga lapok: 5 (PL), 1 (EL)
piros lapok: 0
érték: 38 m. €

Március végéig azt a Partey-t látta mindenki, akit vártunk, végre megmutatta az erényeit. Áprilistól, mintha egyszerűen kicserélték volna. Elfogyott, elfáradt. Benne nem látok egy évnél többet a csapatnál, de azon se lepődnék megy ha idén nyáron eligazolna. A Tottenham elleni gólja viszont egy örök emlék marad idénről. ;)

#6 - Gabriel Magalhães

mérkőzések: 38 (PL), 7 (EL), 2 (FA), 1 (EFL)
játékidő: 3411 perc (PL), 515 perc (EL), 180 perc (FA), 27 perc (EFL)
rúgott gólok: 3 (PL)
gólpassz: -
sárga lapok: 5 (PL), 1 (EL)
piros lapok: 0
érték: 50 m. €

Amennyiben van alulértékelt játékosa idén a csapatnak, akkor nálam ő az. Tavaly rengeteg kritikát kapott, amit idén szinte teljesen kinőtt. Sokkal higgadtabb lett, de a keménysége megmaradt. Majdnem, hogy egybe lehozta az egész szezont, alig hiányzott pár percet! Kiegyensúlyozott teljesítménnyel, kevés sárgával a PL egyik legjobb ballábas kh-je lett. Szinte mindegy ki van mellette párban, ő alkalmazkodik és teszi a dolgát.

#7 - Bukayo Saka

mérkőzések: 38 (PL), 8 (EL), 2 (FA)
játékidő: 3194 perc (PL), 401 perc (EL), 149 perc (FA),
rúgott gólok: 14 (PL), 1 (EL)
gólpassz: 11 (PL)
sárga lapok: 6 (PL), 1 (EL)
piros lapok: 0
érték: 110 m. €

Nehéz feladat Saka-ról írni. Még mindig csak 21 éves. Amennyiben megfelelő tehermentesítést kap jövőre, úgy még többet is megmutathat a képességeiből. Fizikailag rendesen látszott rajta párszor, hogy sok neki. Nelson vagy Marquinhos megfelelő cseréje lehet, ha mindenki egészséges. Ami nagyon szembetűnő fejlődése idén, a jobb láb használata. Nálam az idény játékosa egyértelműen. És a legfontosabb, hogy sikeresen meghosszabbította a szerződését.

#8 - Martin Ødegaard

mérkőzések: 37 (PL), 7 (EL), 1 (FA)
játékidő: 776 perc (PL), 483 perc (EL), 127 perc (FA), 72 perc (EFL)
rúgott gólok: 15 (PL)
gólpassz: 8 SPL), 1 (EL)
sárga lapok: 2 (EL)
piros lapok: 0
érték: 80 m. €

Nincs kétségem afelől, hogy klasszissá nőtte ki magát. Remekül érkezik a kapu elé, az utolsó passzai nagy százalékban gólveszélyes helyzetet teremt. Viszont! Mivel többnyire ő indítja el a letámadásokat, a mérkőzés végére rendre elfárad. Kell mellé egy hasonló kaliber, akivel megosztozik ezen. Megérdemelten viseli a kapitányi karszalagot. Természetesen körülötte is szaglásznak, de már megkezdödtek a hosszabbítási tárgyalások közte és a klub között.

#9 - Gabriel Jesus

mérkőzések: 26 (PL), 6 (EL), 1 (EFL)
játékidő: 2075 perc (PL), 254 perc (EL), 18 perc (EFL)
rúgott gólok: 11 (PL)
gólpassz: 7 (PL), 1 (EL)
sárga lapok: 6 (PL), 1 (EL)
piros lapok: 0
érték: 75 m. €

Hatalmas áttörést hozott a csapatnak. Na nem a rúgott gólok terén. A mentalítása, a hozzáállása, a pályán nyújtott teljesítménye mind-mind emelt a csapaton. Igaz, hogy viszonylag kevesebb a rúgott gólok száma, mint amit várt tőle sok szurkoló, de a jelenléte mindig leköt 1-2 ellenfelet, remekül húzódik ki a bal és jobb szélre, ezzel szabad utat adva az adott szélső támadónak. A hosszú sérülése nélkül, úgy gondolom, hogy 5-8 góllal többet is sikerült volna termelnie. Ezek a gólok remélhetőleg jövőre kijönnek belőle.

#10 - Emile Smith Rowe

mérkőzések: 12 (PL), 2 (EL), 1 (FA)
játékidő: 161 perc (PL), 19 perc (EL), 15 perc (FA),
rúgott gólok: -
gólpassz: 2 (PL)
sárga lapok: -
piros lapok: 0
érték: 38 m. €

Hiszem, hogy sokkal több van benne, mint amit idén láttunk. Nagyon nehéz dolga van, mert a jelenlegi rendszerben nem nagyon van hely neki a kezdőben. Amennyiben igaz, hogy a műtétje után azon dolgoznak vele, hogy más pozícióban játszon, az meglehet, hogy Xhaka pozíciója lesz. Mindenesetre a klub hivatalosan is cáfolta, hogy elengednék Smith Rowe-t, tehát Arteta számol vele a jövőben.


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Elithe véleménye:
2023-07-03 13:16
Havertznek én annyira nem örülök, de ez lehet a Chelseaből eddig érkezett égések PTSD-je nálam. Ettől függetlenül remélem beválik, csalódjak pozitívan. Rice és az Ajaxos hátvéd szinte biztos már, mellettük Laviát érdemes lenne elhozni, különben a Pool azt is bezsákolja. Partey távozása pedig egyre biztosabb. Számomra fura sztori nekem nagy kedvencem, de hirtelen a semmiből előkertült hogy "mekkora bomlasztó és link alak". Picit unom már az Arteta éra ezen vonulatát. És mielőtt valaki ezzel jönne Parteyt már Artetának hozták.
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2023-06-29 12:38
Havertz bezsákolva. Támadó középpályás lesz Öde mellett, talán Xhaka helyén. (Nem tudom, hogy örüljek- e neki?) Ha tíz gól fölé jut a szezonban, akkor a kétségeimet visszavonom.
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2023-06-24 10:14
Eléggé szánalmas embervásár megy Rice körül. Szerintem 40 millánál nem ér többet. Nem hiszem, hogy nekünk megérne 80-90 millát. Jó a tüdeje, oszt annyi.
 
Profil
Üzenet
Elithe véleménye:
2023-06-16 15:51
Ez a sorsolás elég furi lett. Lesznek rangadósabb időszakok, de nem olyan hosszúak mint az ideiben Az első három meccset jó lenne behúzni az lendületet adhatna a csapatnak Ha viszont ott beragadunk a BLel a nyakunkban...
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2023-06-16 11:09
Sorsoltak a következő szezonra. Pl. [link] lehet megnézni. Mi a Community Shield-del kezdünk aug. 6-án
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2023-06-06 08:14
Elfogadva Sipo értékelését, csak néhány megjegyzés. #1 - Aaron Ramsdale 8,5 Bravúrkapus, valóban sok pontot köszönhetünk neki, de időnként beleájul saját nagyszerűségének élvezetébe. Nem kapusedző kell mellé, hanem pszichológus. #3 - Kieran Tierney 6,5 Alig játszott, és akkor sem túl meggyőzően. Egy puhább bajnokságban talán nagyobb sikereket érhetne el, -- habár szerintem máshol sem lesz belőle kompakt szárnyvédő. #4 - Ben White 8 Teljesen egyetértek Sipo értékelésével. #5 - Thomas Partey 8,5 Ha játszik, és ráadásul, ha jól játszik, ez az egész csapatra nyugtatólag hat. Erőt sugároz a többiek felé. Mélységi labdái meghetározóak a támadásépítésben. Olykor-olykor felelőtlen, de nem látok jelenleg a piacon olyan játékost, akivel helyettesíteni lehetne. Jobb bekkben való szerepeltetése teljes őrület: olyan, mintha a rohamhuszárokat hadtáposként használná a hadvezér. #6 - Gabriel Magalhães 8,5 Nagy fejlődésen ment keresztül egy év alatt. Mentálisan is letisztult. Amikor hibázik, többnyire magára van hagyva. Salibával a Liga legjobb belső védősorát alkotják. #7 - Bukayo Saka 9 A kis zseni. Erőinek felelőtlen lerablása ment végbe a bajnokság utolsó harmadában. Gyorsaságán és állóképességén kell fejleszteni, hosszú éveket látok még benne, egyre magasabb szinteken. #8 - Martin Ødegaard 9 A másik zseni a csapatban. Csodálatos dolgokat műveltek Sakával. De vannak rossz napjai, és ekkor kifejezett kerékkötöje a progresszív játéknak. Ilyenkor fél óra után le kell (kellett volna) cserélni. #9 - Gabriel Jesus 8 A VB előtt az egyik leghasznosabb játékosa volt a csapatnak. Visszatérése után gyenge teljesítményt nyújtott. Ő is érezte ezt, ami komoly frusztrációt okozott nála. Izzadságszagúvá, erölködővé lett a játéka. Remélem jövőre visszakapjuk a felszabadult, magabiztos énjét. #10 - Emile Smith Rowe 6,5 Nem játszatta Arteta, mert nem találta meg a helyét a csapatban. Kár érte, támadó középpályán jó játékossá lehetne fejleszteni.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (9 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 7
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design