2021/22 szezon/játékos értékelő, saját gondolatok, osztályzatok
2022-05-27 06:46 | Írta: Sipoczky | Kategória: Mérkőzések
Befejező résznek gondoltam essen szó kicsit az akadémián pallérozó fiataljainkról illetve a kölcsönben szereplő játékosokról is.

Akademisták:

Zak Swanson - jobb hátvéd
A vékony keret nyertese lett azzal, hogy többször is magával vitte Arteta. Igaz csak a padon kapott eddig lehetőséget, de nagyon rég került fel az akadémiáról hátvéd, ezért külön öröm, hogy most ketten is közel kerültek a tűzhőz. Elsősorban a védelem jobb szélén szerepel, de nem ijed meg ha éppen a bal oldalon vagy a védelem közepén kell szerepelnie.
Életkor: 21
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 12
‌Összes játékidő: 951 perc
‌Sárga/piros lapok: 2/0
‌Gól/gólpassz: 2/2
Mazeed Ogungbo - közép hátvéd
A másik "szerencsés" fiatal hátvédünk, aki keményen hajt, hogy a felnőttek között is megmutathassa magát. Középen mind a bal, mind a jobb oldali pozícióban helytáll, ha kell baloldali védőt is tud játszani.
Életkor: 19
Statisztika: (U23)
‌Összes mérkőzés: 25
‌Összes játékidő: 2184 perc
‌Sárga/piros lapok: 2/0
‌Gól/gólpassz: 0/1
Miguel Azeez - k.középpálya
Neki volt a legnagyobb esélye betörni ebben a szezonban a felnőttek közé. A szezont a Portsmouth csapatánál kezdte, de nem játszott annyit amit az Arsenal szeretett volna látni ennél a kölcsönnél, emiatt januárban visszarendelték. A következő 2 évben biztosan sokat hallunk róla, kérdés, hogy milyen színű mezben... Támadó és védekező poszton is tud játszani, de nála is kell a fizikális erősítés.
Életkor: 19
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 20 (U23, Portsmouth)
‌Összes játékidő: 1553 perc
‌Sárga/piros lapok: 5/0
‌Gól/gólpassz: 3/2
Marcelo Flores - középpálya
A mexikói középpályás előtt nagy út van még, de amennyiben így halad rajta, hamar a felnőttek között találja magát. A középpálya több pontján is bevethető, középen, bal és jobb szélen is megállja a helyét. Jövőre a fix U23 játéklehetőség lehet a cél, mert idén fele-fele arányban játszott az U18 és U23-as korosztályban.
Életkor: 18
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 22
‌Összes játékidő: 1690 perc
‌Sárga/piros lapok: 1/0
‌Gól/gólpassz: 11/3
Omari Giraud-Hutchinson - jobb szélső
Sokan Saka utódját látják benne, pedig alig van köztük pár év. Kölcsön kell őt adni, mert az U23-ban nem fog már annyit fejlődni és ha nem is Saka utódja, de hamar Saka tehermentesítője lehet. Fizikálisan talán ő áll a legközelebb az első csapathoz.
Életkor: 18
Statisztika: (U23)
‌Összes mérkőzés: 22
‌Összes játékidő: 1568 perc
‌Sárga/piros lapok: 2/0
‌Gól/gólpassz: 8/7
Salah M'Hand - támadó k.pálya
Eléggé "egy posztos" játékos egyenlőre. Míg Patino és Azezz visszább vonva is megállta a helyét az utánpótlásban, addig a holland tehetségünk szinte mindig a csatár mögött kapott lehetőséget. Én nem látom még benne azt az áttörési lehetőséget, mint ami Patino/Azezz duóban már fellelhető.
Életkor: 18
Statisztika: (U23)
‌Összes mérkőzés: 21
‌Összes játékidő: 1558 perc
‌Sárga/piros lapok: 1/1
‌Gól/gólpassz: 6/3
Charlei Patino - k.középpálya
A klubnál nagyon nagyra tartják Patino játékát, aki támadó középpályásként érzi magát a legjobban a pályán, de egyenlőre nem érett meg az első csapatra. Intelligenciája, meglátásai, passzai alapján szépen be lehetne építeni, főleg kisebb kupákban, de fizikailag nem tudja még felvenni a versenyt. Amennyiben ezt orvosolja, Ödegaard posztját elkezdheti ízlelgetni (ettől még nagyon távol van azért szerintem).
Életkor: 18
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 21
‌Összes játékidő: 1566 perc
‌Sárga/piros lapok: 5/0
‌Gól/gólpassz: 2/1
Mika Bierith - csatár
Az, hogy egy jó befektetés vagy egy kiváló gólgép lesz belőle, majd az idő fogja eldönteni. Mindenesetre bíztató a 17 kanadai pont a 26 fellépésén. Amennyiben sikerül meglépnie a következő szintet, úgy Ödegaard nem csak az Arsenal-nál szolgálhatja ki, hanem a válogatottban is.
Életkor: 19
Statisztika: (U23)
‌Összes mérkőzés: 26
‌Összes játékidő: 2225 perc
‌Sárga/piros lapok: 1/0
‌Gól/gólpassz: 12/5
Folarin Balogun - csatár
Teljes mértékben kinőtte az U23-as bajnokságot. A télen kölcsön is került a ChampionLeague-be, hogy egy kis tapasztalatot szerezzen. Nketiah távozása esetén megnyílhat előtte az út, de amíg Nketiah itt van, szinte biztosan kölcsönben fog szerepelni egy PL vagy ChL csapatnál.
Életkor: 20
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 38
‌Összes játékidő: 2330 perc
‌Sárga/piros lapok: 1/0
‌Gól/gólpassz: 18/6

 

Kölcsön játékosok:

Konsantinos Mavropanos - Stuttgart
Mivel a Stuttgart maradt a német első osztályban, automatikusan életbe lépett a kivásárlási ára, ami 2-3 M euro között lesz. Nagyon jól járnak vele a németek, sokat fejlődött, 15-22 M-ért tovább is értékesíthetik.
A 33 mérkőzésen 3 sárga, 0 piros lap elég figyelemre méltó.
Mivel tud Gabriel posztján is játszani én biztosan kiokoskodnék valamit, hogy Gabriel is tehermentesítve legyen, de innen nehéz Arteta/Edu duóval egyeztetni.
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 33
‌Összes játékidő: 2854 perc
‌Sárga/piros lapok: 3/0
‌Gól/gólpassz: 5/1
Matteo Guendouzi - Marseille
Fiatal kora ellenére egy igazi kis harcos/vezér a pályán. Sajnos Arteta hamar ajtót mutatott neki, ment is előbb a Hertha csapatába majd erre a szezonra a Marseille-hez. Itt teljesen kiteljesedett. A középpályánkon, főleg a keret mélyítése szempontjából, elfért volna. A kölcsön után a francia csapatnak opciós joga volt megvenni Guendo-t, akik éltek is ezzel, főleg annak tudatában, hogy idén nyártól nem is regisztrálhatnak új játékost.
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 56
‌Összes játékidő: 4660 perc
‌Sárga/piros lapok: 9/0
‌Gól/gólpassz: 5/14
Lucas Torreira - Fiorentina
A kis uruguay-i játékosunknak nem sok babér termett az angol bajnokságban. Hajtós, pörgős, kemény de be kell látni, ez a bajnokság nem neki való. Szintén opciós joggal engedtük kölcsön és a Fiorentina eddig úgy nézett ki él is ezzel, de a legújabb információk szerint a nyáron visszatér a csapathoz, kérője akad bőven.
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 34
‌Összes játékidő: 2544 perc
‌Sárga/piros lapok: 9/1
‌Gól/gólpassz: 5/1
Hector Bellerin - Real Betis
Bellerin egy évre került kölcsönbe Sevilla "zöld" felébe. Ezzel édesapja álmát váltotta valóra amúgy. Bellerinnek is jót tett a kölcsön és aki látta az utolsó hazai mérkőzését, miután sírva üldögélt a pályán, pedig már a lelátó is kiürült, nem arra lehet következtetni, hogy a Betis megtartaná. Sok hibával játszott, miután majd egy évet ki kellett hagynia sérülés miatt, de neki kellett volna maradnia és Cedric-et elengedni. Sajnos nem így lett, Tomiyasu-val rotációban meglehet nem lett volna sérülése egyiknek se.
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 32
‌Összes játékidő: 2562 perc
‌Sárga/piros lapok: 2/1
‌Gól/gólpassz: 0/5
‌Öngól: 1
William Saliba - Marseille
Az év fiatal játékosa lett! Hatalmas potenciál van benne, hogy a PL-ben is meghatározó játékossá váljon. Folyamatos rotációban meg lenne a helye, Arteta egyik legjobb döntése volt kölcsön adni. Ezzel nagyon sokan nem fognak egyet érteni, de amikor idekerült, nem tudott úgy teljesíteni ahogy szeretett volna ( honvágy, fiatalon idegen országba és az édesanyja elvesztése után). Úgy néz ki Arteta számol vele a következő szezonban.
Statisztika:
Összes mérkőzés: 52
Összes játékidő: 4675 perc
Sárga/piros lapok: 7/0
Gól/gólpassz: 0/0
Ainsley Maitland-Niles - Róma
A Rómához szerződött januárban, a több játéklehetőség érdekében. Meglátásom szerint ennyit itt is játszott volna és még csak nem is Mourinho keze alatt kellett volna ezt tennie. Nincs opció a megvételére a Rómának, így a nyáron eldől, hogy marad vagy eligazol. Bár a döntőben nem játszott, EKL kupa győztes :)
Statisztika:
Összes mérkőzés: 23 (11 PL, 12 Olaszo.)
Összes játékidő: 1124 perc
Sárga/piros lapok: 0/0
Gól/gólpassz: 0/1

 

Pablo Mari - Udinese
Pablo szintén a több játéklehetőség érdekében igazolt Olaszországba. Udinese-ben meg is vannak elégedve vele és mivel lejár a kölcsön most júniusban, megkezdődtek a tárgyalások a két csapat közt. Lehet játékos mozgások lesznek mindkettő csapatból ez hamarosan kiderül. Szerintem lábbal, fejjel kifejezzeten rendben volt, de az egyik leglassabb kh, akit itt láttam.
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 18 ( 3 PL, 15 Olaszo.)
‌Összes játékidő: 1617 perc
‌Sárga/piros lapok: 3/1
‌Gól/gólpassz: 2/0

 

 

Reiss Nelson - Feyenoord
Mivel Pepe előtte volt a rangsorban, nagyon kevés lehetőséghez jutott volna. Utólag bánkódhatunk, mert Pepe szintjét duplán hozta volna. Hollandiában szépen beépítették a csapatba, annak ellenére, hogy csak 1 éves kölcsönről szólnak a hírek. EKL kupa döntőt játszott.
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 32
‌Összes játékidő: 1500 perc
‌Sárga/piros lapok: 2/0
‌Gól/gólpassz: 4/8
Runar Alex Runarsson - Leuven
A belga élvonalban se tudta megvetni nagyon a lábát. Nem, hogy harmadik számú kapusnak, de a PL-ben se nagyon tudom elképzelni a jövőjét. Meglátásom, hogy ezen vagy a következő átigazolási időszakban szerződés bontással elengedjük. Nem kár érte.
Statisztika:
‌Összes mérkőzés: 20
‌Összes játékidő: 1755 perc
‌Kapott gólok: 32
‌Gól nélküli mérk.: 2
‌Sárga/piros lapok: 0/0
‌Gól/gólpassz: 0/0

 


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
MrVadallat véleménye:
2022-06-16 14:21
Ramsdale azért jobb napjain az 1. és a 2. gólunkat is védeni tudta volna szerintem... persze ez nem azt jelenti hogy az ő hibája, az angol védelem nem tudta hogy mivan. Egyébként nemhogy leigazolnánk Ádám Martint előre Jesus mellé, és mindig azt használnánk amelyik éppen kell az aktuális ellenfél ellen :D
 
Profil
Üzenet
Elithe véleménye:
2022-06-16 11:15
Más kijött a jövő évi PL menetrend. Az FA megint jól kibaszott velünk, gondoltam bemásolom most ide, de szerintem egy külön cikket megérne és az alá lehetne kommentelni ki mit lát előre (a cikknek elég egy szimpla felsorolás). Harmadszor azon gondolkodtam hogy én is beszállok valahogy, hogy segítsek az oldal szerkesztésében csak rettentő kevés időm van, de ősszel lesz 20 éve hogy szurkolok a csapatnak, gondolkodtam egy nagyobb volumenű (akár több részes) összefoglaló írásrsa, ha már "sportszakmán belül" dolgozom és ez a fórumon való megjelenítés lehet nem ér el sok embert. de közelebb áll a szívemhez mint bármi más.
 
Profil
Üzenet
Elithe véleménye:
2022-06-16 11:11
Szasza az a meccs nem Ramsdalen ment el, kb egyik gólban sem volt benne. Azt nem tudom, amazonom sajnos nincsen, de ahogy látom se az amazon se az arsenal hivatalos oldala nincsen rajta, így még szerintem készül. Ahogy kész lesz kb azonnal nyomják is fel, a streamingek esetében sokszor nincs kötött időpont csak év, de ezért a bemutatás is rugalmasabb (érsd egyik percről a másikra)
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2022-06-15 17:58
Ramsdele jó beszopta....KÍNOS! Na de helyére került az angol válogatott....! Nem tudja valaki, hogy az Amazon sorozat az All or Nothing (ebből ugye nálunk a baszott nagy nothing jött össze) mikor kerül fel a videótárba? 2022-őt írtak asszem.
 
Profil
Üzenet
fifa11 véleménye:
2022-06-03 11:27
Zinchenkot jó kérdés, hogy melyik posztra szánná Arteta, annyiban igaza van Sipoczkynak, hogy a Cityben általában balhátvédet játszik, de én is nagyon örülnék neki. Viszont nem tudom miért ne lehetne reális mondjuk Gabriel Jesus szerződtetése, Haaland lesz az első számú, és megvették azt az Alvarez gyereket is Argentínából, Jesusnak ott kb. lefőtt a kávé, és ha a City esetleg elvinné Cucurellát a a Brightonból, akkor Zinchenko előtt is megnyílna az út. Az ukránra én is kisebb esélyt látok, de Jesus még BL nélkül is nagyon sanszos, hogy itt fog kikötni.
 
Profil
Üzenet
Incula véleménye:
2022-06-02 20:48
Gnabry, Gabriel Jesus, Zinchenko, Tielemans ez valóban az álmodozások kora. Turner és Hickey biztosnak látszik, de nem leszünk velük erősebbek, mindketten a padra érkeznek. Nelsson a Feyenord kategoriája, ami nem TOP csapat szint, az olasz 8. helyezett ellen nem volt esélyük az EKL döntőben és Nelsson sem a legélesebb fegyverük. Szerintem megpróbáljuk eladni olcsón nekik, vagy ismét kölcsönadjuk. Ha Gabriel jesust megszereznénk akkor már elégedett lennék az átigazolási időszakkal (na most már én is álmodozok), és Tielemans is erősítést jelentene, de ismerve a Leicestert, ez is nagyon fájna a kasszánknak. Zinchenko és Gbnabry megvételére 10 % esélyt nem adok.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (24 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 49
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design