Gyorselemzés: Chelsea – Arsenal
2018-08-21 19:26 | Írta: gezababa | Kategória: Elemzések
Leszögezhetjük, a Stamford Bridge nem az a hely, ahol halomra nyertük magunkat az utóbbi években. Ennek ellenére komoly reményekkel várhattuk a mérkőzést, hiszen amíg nálunk Emerynek „csak" új lendületet kell adnia a csapatnak, addig Sarrinak teljes stílusváltást kell megvalósítania a Chelsea háza táján.

A kékek 433, mi pedig újra 4231-ben léptünk pályára. Emery megint inkább a stabilitásnak szavazhatott bizalmat, így a City elleni gyenge teljesítmény ellenére újra a kezdőbe került Xhaka, Özil, Bellerin. Viszont meglepetésre maradt Guendouzi és bekerült Ramsey helyett Iwobi.

A csapatok hihetetlen intenzitással kezdtek. Mindkét csapat magasra tolta a védelmi vonalakat és erős presszinggel nehezítette az ellenfél labdakihozatalát, amiből a Chelsea jött ki jobban. Ezt pedig Bellerin azzal koronázta meg, hogy borzalmas időpontban indult előre és egy labdavesztést követően Marcos Alonso léphetett ki a mögötte lévő üres területre, aki végül a korábban lesre állított Pedronak adott gólpasszt. Gyerekhiba, de nem véletlen: a Chelsea gyakorlatilag Bellerin/Mustafi oldalán erőltette a támadásokat. Tudatosan ott léptek be a védővonalak közé, léptek be a félterületre. Eközben a mi is a széleken erőltettük a támadásokat. Bellerin is ezért indult előre.

Aztán Auba hagyott ki egy ordító ziccert, ami egy tipikus „két gólos akcióhoz" vezetett: mi kihagytuk, ők belőtték. Mustafi könnyen elővehető az eset miatt, de én nem csak őt hibáztatnám. A ziccer jelezte: visszajöttünk a meccsbe. Kirúgásnál is egészen a félpályára toltuk a védelmünket, a játékosok felvették a presszinghez szükséges pozíciókat. A kulcspillanatban - lassú körülményes passzok ellenére - Iwobi méterekről nézte, ahogy Azpilicueta átveszi a labdát, megfordul és indít. A csapat saját magát hozta nehéz helyzetbe. Ez nem férhet bele. Onnantól kezdve Mustafinak nem sok esélye volt hátrányból.

Arsenal szurkolókként hozzászokhattunk ezekhez a meccsekhez. Amihez már kevésbé, hogy visszajöttünk. Élmény volt nézni, hogy tudatosan támadjuk a félterületet és a széleket (lehet ezért kezdett Iwobi is). De az igazán nagy ziccereket továbbra sem értékesítettük. Ennek ellenére óriási lélektani előnnyel mentünk a szünetre. Én pedig 15 percig böngésztem, hogy mikor jöttünk fel utoljára topcsapat ellen kétgólos hátrányból. Feladtam.

Lejött a megint gyengén teljesítő Xhaka és jött Torreira, de sajnos nagy változást nem jelentett az uruguayi. Mindenki azt várta, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Nem így történt. Annak ellenére, hogy a Chelsea borzasztóan gyengén védekezett labda nélkül (főleg a félterületen, ami talán a 3 védős rendszerről való átállással is magyarázható) lemondtunk a presszingről és a támadásról. Feltehetőleg erre nem Emery kérte őket, hiszen még döntetlennél jött a letámadás javítására Ramsey és Lacazette. A Chelsea cseréi viszont jobban sültek el, Kovacic és Hazard nagyot lendítettek a kékek játékán. Se Jorginhot, se Kovacicot nem támadtuk megfelelően. A Chelsea megnyugodhatott, mi kiengedtünk. Sehogy sem volt jó, jött is a gól.

Sajnos a realitás az, hogy nekünk nem feltétlenül a Stamford Bridgen kell begyűjtenünk a 3 pontot. De míg a Chelsea 1,66 xG szedett össze, addig mi 2,21-et. A kékek védelmét könnyedén mattoltuk, ehhez képest kiengedtük a kezünkből a meccset. Az első félidőt nem nyertük meg, cserébe a másodikat elvesztettük. Fájó ez az egész, mert ebben jóval több volt.

Amit tanultunk: a jobb oldal a Bellerin/Miki párossal sem lett jobb és most már határozottan utaznak rá. A presszingünk Iwobival gyorsabb lett, de hatékonyabb nem. Továbbra is tartom: Xhaka és Özil játéka top6 ellen (vagyis labda nélkül) értékelhetetlen. Elkeserítő a Chelseat labdaügyes csapatként látni. Fájó, hogy a játékosaink nem hiszik el, hogy nyerhetnek. Ennek háttérben lehet az: nincs a mezőnyben igazi vezéregyéniség, az utóbbi években rendre rosszul megy a csapatnak top6 ellen, ami extra nyomást helyez a játékosokra, még nincs ösztönös szinten a játékunk, a nehéz sorsolás miatt nem tudtuk felépíteni az önbizalmunkat se. Mintha egyszerűen nem hinnénk el, hogy bajnokok lehetünk (és most hagyjuk a realitásokat). Szerencsére a játékosok mentális felépítése Emery egyik specialitása.

Most nyerhető meccsek következnek. Nincs mentség. Meneküljünk a győzelembe!

És a végére egy pozitívum: a múlthéten 4 eladott labda a védőharmadunkban, most egy se, a múlt héten 6 labdavesztés, most csak egy. 8 labdaszerzés, 5 interception. 94% passzhatékonyság. Ráadásul Auba ziccerénél a földet veri, mint egy vadállat.

Guendozi ROCKS!

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
arsenal1220 véleménye:
2018-09-24 10:54
Simán elférne itt Martial.Fél év lesz a szerződéséből szóval 30-35 millió körül elkell engedniük, ennyiért pedig ajándék.Oké,hogy ott van Auba, de azért szerintem hagy némi kivánni valót maga után ott a gaboni...Martial 1v1-ben bárkit otthagy.Mellé még nyugodtan jöhet egy jobbszélső is.(akár télen, de nyáron is megteszi) Én például azt nem értem,hogy Auba jobbszélsőt játszott a Dortmundban általában (baloson Reus jatszott) és a Saint Etienneben is inkább onnan indult,szóval miért erőltetjük a baloson?!Tehát ha jönne Martial, akkor egy Martial-Lacazette-Auba hármassal rohamozhatnánk ami közel sem lenne gyenge.
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2018-09-24 10:03
Roszko: de ez tulkepp megint annak okozata, hogy rossz a keret összetétele. Erősen orrnehezek vagyunk. Az általad felsorolt esetekben 1-2 igazolással teljesen alkalmas volt a keret az edző által preferált játékra (klopp-mane; conte-kante/Alonso; sarri-jorginho). Mi meg nem tudjuk feltenni egyszerre a legjobbjainkat a pályára. (Szegény Carl meg egy másodpercet sem játszott...) Jelenleg Ozil, bellerin es Miki szenved. Egy támadó szélső már tudna arculatot adni, mondjuk martial, csak ahhoz hogy helye legyen elől, kell egy vezeraldozat...
 
Profil
Üzenet
Sipoczky véleménye:
2018-09-24 09:59
Igaz, a jatekunk se nem szép, se nincs osszeérve, DE! a gyozelmeket nem kell magyaraznunk. En se tudom megmondani, milyen stilusban jatszunk. Egy dologban viszont leptunk elore:fejben, mentalisan sokat erosodott a csapat. Lasd chelsea ellen 0-2rol felalltunk, es ott latszott igazan, abban a 20 percben, mi is lesz a mi jatekunk. Telen egyetlen jatekost hoznek:Martialt, hogy vegre legyen igazi szelsonk. GoGunners
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2018-09-24 09:17
Tolo de tudod ez olyan , hogy az erőnlét , igy szezon rajt után természetes , hogy javul . Meg alapba az erőnléti stáb nem változott . Az , hogy,az Everton elkészült az erelyével , én is igy látom . Valahol ez várható is egy mérkőzésen ha egy csapat magasan letámad mint az Everton , egy kifogástalan erőnlétben lévő csapat is max 70 percig tudja ezt fenntartani ez a realitás . Az Everton meg még rutintalan gárda és ők sincsenek még össze szokva . Itt a lényeg az szerintem és pl amit mondasz miszerint a csapat erőnlétileg fejlődik ez egy,természetes dolog de ezzel beljebb nem vagyunk . Megint egyéni teljesítmények döntöttek , de maga játékban stagnálunk továbbra is . Ami miatt pedig ez aggasztó az azért van mert pont azok a dolgok nem működnek amik amúgy Emery focijának az origója . Egyszerű példa anno Klopp jött év közben a játékuk ingadozó volt lassan indultak be ,de a presszing ami Kloop focinak az alapja pikk pakk működött . Conte jött és a védelmet egyből rendbe tette és bár máshoz idő kelett neki is ,de szintén a focijának az alapjai amire utána felépitett egy rendszert müködött . Sarri játssza a futballt , passzos csapatai voltak , jött és pillanatok alatt megtanította a csapatát játszani , hiába 0 a védelem , de van valami amire támaszkodhatnak . Na és akkor pl ott volt Lajos akinek volt egy kiforrott rendszere de a PL túl magas volt neki éveik vártak de soha nem lett az igazi .Nálunk jelenleg se presszing , se játék , se stabil védelem . Eszköztelen a csapat , nem látom az irányt . Valaki megkérdezi te az Arsenal milyen focit játszik ? Nem tudnám megmondani mert nem látszik . Ez a gond . Tegnap is jöttek az sms-k hogy kaphattunk volna 2-is , ez nem játék stb , annyit tudtam válaszolni , hogy,legalább láttak egy izgalmas mérkőzést.
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2018-09-24 07:38
Lesz ez még jobb is! Továbbra is úgy gondolom, hogy a javuló erőnlétünk (és tegnap Petya perfekt játéka) húz ki mostanában minket a szarból. A második félidei játékunk feljavulása is részben optikai csalódás: az ellenfeleink jobban elfáradnak, mint mi, -- ezért tűnik úgy, hogy feljavultunk. Emiatt kezdte el az Everton is elszórni a labdáit a második félidőben. Állandóan keresem Özil kiábrándító játékára (a pályán való ténfergéseire, az elszórt labdáira) a magyarázatot; talán ő bírja legkevésbé az intenzív futóedzéseket, a fizikai terhelés fokozódását. Egy ilyesfajta túledzettség időlegesen besavazza az izmokat, leszívja az életenergiákat. Remélem lassan bekövetkezik a fordulat, s olyan sprinteket látunk tőle, mint tegnap a második gólunk előtt. A két koronaékszerünk góljai viszont most is csodaszámba mentek. A játékvezetés színvonala a PL-ben egyre aggasztóbb. Ezt a tegnapi tohonya faszt a pálya közelébe sem szabadna engedni.
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2018-09-23 21:22
Maga a játékról nem mondanék semmit , nem látok változást . Cechnek örülök , hogy van és Lacának is . Ami még pozitívum , hogy bármi van most ,nyerünk és gyűjtjük a pontokat. Nem mondom , hogy igy,tovább mert ne :P :D . Viszont ezeket a pontokat már nem veszi el tőlünk senki .Ott vagyunk , az,esély adott . Tessék a,védekezésre ráfeküdni mert idén a MU és Csirkék foghatóak lesznek .Amúgy ez a Xhaka -Torreira tengely működhet, és a csalogatást mint módszert gyűrjük össze , tépjük szét és,dobjuk el . Kb ahhoz tudnám hasonlítani mint az új Predátor filmben a pali , el kezd zúzni a vállfegyverrel , menő meg minden de aki nem ért hozzá......

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (635 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 16
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design