Gyorselemzés: Chelsea – Arsenal
2018-08-21 19:26 | Írta: gezababa | Kategória: Elemzések
Leszögezhetjük, a Stamford Bridge nem az a hely, ahol halomra nyertük magunkat az utóbbi években. Ennek ellenére komoly reményekkel várhattuk a mérkőzést, hiszen amíg nálunk Emerynek „csak" új lendületet kell adnia a csapatnak, addig Sarrinak teljes stílusváltást kell megvalósítania a Chelsea háza táján.

A kékek 433, mi pedig újra 4231-ben léptünk pályára. Emery megint inkább a stabilitásnak szavazhatott bizalmat, így a City elleni gyenge teljesítmény ellenére újra a kezdőbe került Xhaka, Özil, Bellerin. Viszont meglepetésre maradt Guendouzi és bekerült Ramsey helyett Iwobi.

A csapatok hihetetlen intenzitással kezdtek. Mindkét csapat magasra tolta a védelmi vonalakat és erős presszinggel nehezítette az ellenfél labdakihozatalát, amiből a Chelsea jött ki jobban. Ezt pedig Bellerin azzal koronázta meg, hogy borzalmas időpontban indult előre és egy labdavesztést követően Marcos Alonso léphetett ki a mögötte lévő üres területre, aki végül a korábban lesre állított Pedronak adott gólpasszt. Gyerekhiba, de nem véletlen: a Chelsea gyakorlatilag Bellerin/Mustafi oldalán erőltette a támadásokat. Tudatosan ott léptek be a védővonalak közé, léptek be a félterületre. Eközben a mi is a széleken erőltettük a támadásokat. Bellerin is ezért indult előre.

Aztán Auba hagyott ki egy ordító ziccert, ami egy tipikus „két gólos akcióhoz" vezetett: mi kihagytuk, ők belőtték. Mustafi könnyen elővehető az eset miatt, de én nem csak őt hibáztatnám. A ziccer jelezte: visszajöttünk a meccsbe. Kirúgásnál is egészen a félpályára toltuk a védelmünket, a játékosok felvették a presszinghez szükséges pozíciókat. A kulcspillanatban - lassú körülményes passzok ellenére - Iwobi méterekről nézte, ahogy Azpilicueta átveszi a labdát, megfordul és indít. A csapat saját magát hozta nehéz helyzetbe. Ez nem férhet bele. Onnantól kezdve Mustafinak nem sok esélye volt hátrányból.

Arsenal szurkolókként hozzászokhattunk ezekhez a meccsekhez. Amihez már kevésbé, hogy visszajöttünk. Élmény volt nézni, hogy tudatosan támadjuk a félterületet és a széleket (lehet ezért kezdett Iwobi is). De az igazán nagy ziccereket továbbra sem értékesítettük. Ennek ellenére óriási lélektani előnnyel mentünk a szünetre. Én pedig 15 percig böngésztem, hogy mikor jöttünk fel utoljára topcsapat ellen kétgólos hátrányból. Feladtam.

Lejött a megint gyengén teljesítő Xhaka és jött Torreira, de sajnos nagy változást nem jelentett az uruguayi. Mindenki azt várta, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Nem így történt. Annak ellenére, hogy a Chelsea borzasztóan gyengén védekezett labda nélkül (főleg a félterületen, ami talán a 3 védős rendszerről való átállással is magyarázható) lemondtunk a presszingről és a támadásról. Feltehetőleg erre nem Emery kérte őket, hiszen még döntetlennél jött a letámadás javítására Ramsey és Lacazette. A Chelsea cseréi viszont jobban sültek el, Kovacic és Hazard nagyot lendítettek a kékek játékán. Se Jorginhot, se Kovacicot nem támadtuk megfelelően. A Chelsea megnyugodhatott, mi kiengedtünk. Sehogy sem volt jó, jött is a gól.

Sajnos a realitás az, hogy nekünk nem feltétlenül a Stamford Bridgen kell begyűjtenünk a 3 pontot. De míg a Chelsea 1,66 xG szedett össze, addig mi 2,21-et. A kékek védelmét könnyedén mattoltuk, ehhez képest kiengedtük a kezünkből a meccset. Az első félidőt nem nyertük meg, cserébe a másodikat elvesztettük. Fájó ez az egész, mert ebben jóval több volt.

Amit tanultunk: a jobb oldal a Bellerin/Miki párossal sem lett jobb és most már határozottan utaznak rá. A presszingünk Iwobival gyorsabb lett, de hatékonyabb nem. Továbbra is tartom: Xhaka és Özil játéka top6 ellen (vagyis labda nélkül) értékelhetetlen. Elkeserítő a Chelseat labdaügyes csapatként látni. Fájó, hogy a játékosaink nem hiszik el, hogy nyerhetnek. Ennek háttérben lehet az: nincs a mezőnyben igazi vezéregyéniség, az utóbbi években rendre rosszul megy a csapatnak top6 ellen, ami extra nyomást helyez a játékosokra, még nincs ösztönös szinten a játékunk, a nehéz sorsolás miatt nem tudtuk felépíteni az önbizalmunkat se. Mintha egyszerűen nem hinnénk el, hogy bajnokok lehetünk (és most hagyjuk a realitásokat). Szerencsére a játékosok mentális felépítése Emery egyik specialitása.

Most nyerhető meccsek következnek. Nincs mentség. Meneküljünk a győzelembe!

És a végére egy pozitívum: a múlthéten 4 eladott labda a védőharmadunkban, most egy se, a múlt héten 6 labdavesztés, most csak egy. 8 labdaszerzés, 5 interception. 94% passzhatékonyság. Ráadásul Auba ziccerénél a földet veri, mint egy vadállat.

Guendozi ROCKS!

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
finsbury véleménye:
2018-09-24 22:36
Roszko, szerintem is baromság volt, csak ahogy írtam, így szólt a tétel.Hogy ne lett volna taktikája, neki volt legelőször a PL Ben , ugyanúgy áttörést hozott, mint Chapmann annak idején a WM rendszerrel, mikor eltért a rugd és fuss tol.
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-09-24 21:59
Roszko: félni en se felek, viszont veszelyesnek talalom oket. Es igen fekudhet nekunk, mert nem fognak beallni 20an a kapuba, igy Aubaek helyzetbe hozhatóak lesznek. En egy 3:2 re tippelek a mi javunkra.
 
Profil
Üzenet
arsenal1220 véleménye:
2018-09-24 21:33
Sokratisrol van valami hir?
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2018-09-24 20:18
Mondjuk ez a Wengernek nem volt taktikája , egy hülyeség volt . Abbol indulhatott ki , hogy anno előszedték mi a hitvallása és kiragadtak belőle egy,részt , hogy az egyéni képességekre alapoz , pedig az a mondat arról szólt , hogy egyéni képességeket beépiteni egy rendszrerbe . A pálya bizinyos pontján , választási lehetőséget adni bizonyos játékosoknak a többiek ezt olvasva pedig megfelően reagálnak. Ez megfelelő játékosokkal müködött is . Zidán kb ugyan ezt csinálja amúgy. Meg kell nézni minket Santival és Santi nélkül . Lényeg szerintem az öreg már nem tudott megújulni egyszerűen kiismerték . Lehetne ezt még boncolgatni külömböző elemző rendszerek hogy nem voltak ..etc Amúgy február , március azért előtte volt egy január ami után újra kelett épiteni a csapatot . Csak valahogyan ez nem számitott akkor .Vagy Mustafi lenyilatkozza persze akkor mikor már Emery van , egy picit kell nyalni , hogy neki eddig nem adtak elég segitséget . Na most neki magyarázhatnak 24 órában folyamat , labdát levenni vagy hogy ne essen el saját lábában azon nem fognak továbbra se segíteni . Na mindegy . Amugy én látom az új elemeket csak eddig nagyon nem vállnak be . Maka amúgy a Watfordtól én nem félek. Van csapat ami jelenleg fekszik nekünk akkor ők lehetnek azok.
 
Profil
Üzenet
finsbury véleménye:
2018-09-24 20:06
Ray, alapvetően egyetértek veled,ezért nem kell ezt az edző zseni dolgot túl misztifikalni.Pepnek, Kloppnak kitűnőnek a játékosai.Probalnak meg mindezt a magyar válogatottal.Latok e taktikát?Kezdemenyeket látok,hátul tolgatunk, ez talán az,de nem túl sikeres.Kozepen nem sokat látok, most sem szurunk rendesen, s már Ozil helyet sem látom.Elol, Bellerin a fő szereplő minden tőle indul, ha csak ez nem....Auba szélén gyengébb , mint közepén, ott meg Laca tűnik el gyakran, s csak véletlenül kerül helyzetbe.
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-09-24 19:46
A watford meccs a pillanatnyi tabella szerint egy 6 pontos meccs.. Kotelezo meccs! Itt dol el mentalisan h is allunk. Kemeny utkozetre szamitok.. Nagy meccs lesz. A watford nem fog megijedni tolunk.. Belenk fognak allni. Ami meg jol is kijohet.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (635 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 44
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design