Gyorselemzés: Chelsea – Arsenal
2018-08-21 19:26 | Írta: gezababa | Kategória: Elemzések
Leszögezhetjük, a Stamford Bridge nem az a hely, ahol halomra nyertük magunkat az utóbbi években. Ennek ellenére komoly reményekkel várhattuk a mérkőzést, hiszen amíg nálunk Emerynek „csak" új lendületet kell adnia a csapatnak, addig Sarrinak teljes stílusváltást kell megvalósítania a Chelsea háza táján.

A kékek 433, mi pedig újra 4231-ben léptünk pályára. Emery megint inkább a stabilitásnak szavazhatott bizalmat, így a City elleni gyenge teljesítmény ellenére újra a kezdőbe került Xhaka, Özil, Bellerin. Viszont meglepetésre maradt Guendouzi és bekerült Ramsey helyett Iwobi.

A csapatok hihetetlen intenzitással kezdtek. Mindkét csapat magasra tolta a védelmi vonalakat és erős presszinggel nehezítette az ellenfél labdakihozatalát, amiből a Chelsea jött ki jobban. Ezt pedig Bellerin azzal koronázta meg, hogy borzalmas időpontban indult előre és egy labdavesztést követően Marcos Alonso léphetett ki a mögötte lévő üres területre, aki végül a korábban lesre állított Pedronak adott gólpasszt. Gyerekhiba, de nem véletlen: a Chelsea gyakorlatilag Bellerin/Mustafi oldalán erőltette a támadásokat. Tudatosan ott léptek be a védővonalak közé, léptek be a félterületre. Eközben a mi is a széleken erőltettük a támadásokat. Bellerin is ezért indult előre.

Aztán Auba hagyott ki egy ordító ziccert, ami egy tipikus „két gólos akcióhoz" vezetett: mi kihagytuk, ők belőtték. Mustafi könnyen elővehető az eset miatt, de én nem csak őt hibáztatnám. A ziccer jelezte: visszajöttünk a meccsbe. Kirúgásnál is egészen a félpályára toltuk a védelmünket, a játékosok felvették a presszinghez szükséges pozíciókat. A kulcspillanatban - lassú körülményes passzok ellenére - Iwobi méterekről nézte, ahogy Azpilicueta átveszi a labdát, megfordul és indít. A csapat saját magát hozta nehéz helyzetbe. Ez nem férhet bele. Onnantól kezdve Mustafinak nem sok esélye volt hátrányból.

Arsenal szurkolókként hozzászokhattunk ezekhez a meccsekhez. Amihez már kevésbé, hogy visszajöttünk. Élmény volt nézni, hogy tudatosan támadjuk a félterületet és a széleket (lehet ezért kezdett Iwobi is). De az igazán nagy ziccereket továbbra sem értékesítettük. Ennek ellenére óriási lélektani előnnyel mentünk a szünetre. Én pedig 15 percig böngésztem, hogy mikor jöttünk fel utoljára topcsapat ellen kétgólos hátrányból. Feladtam.

Lejött a megint gyengén teljesítő Xhaka és jött Torreira, de sajnos nagy változást nem jelentett az uruguayi. Mindenki azt várta, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Nem így történt. Annak ellenére, hogy a Chelsea borzasztóan gyengén védekezett labda nélkül (főleg a félterületen, ami talán a 3 védős rendszerről való átállással is magyarázható) lemondtunk a presszingről és a támadásról. Feltehetőleg erre nem Emery kérte őket, hiszen még döntetlennél jött a letámadás javítására Ramsey és Lacazette. A Chelsea cseréi viszont jobban sültek el, Kovacic és Hazard nagyot lendítettek a kékek játékán. Se Jorginhot, se Kovacicot nem támadtuk megfelelően. A Chelsea megnyugodhatott, mi kiengedtünk. Sehogy sem volt jó, jött is a gól.

Sajnos a realitás az, hogy nekünk nem feltétlenül a Stamford Bridgen kell begyűjtenünk a 3 pontot. De míg a Chelsea 1,66 xG szedett össze, addig mi 2,21-et. A kékek védelmét könnyedén mattoltuk, ehhez képest kiengedtük a kezünkből a meccset. Az első félidőt nem nyertük meg, cserébe a másodikat elvesztettük. Fájó ez az egész, mert ebben jóval több volt.

Amit tanultunk: a jobb oldal a Bellerin/Miki párossal sem lett jobb és most már határozottan utaznak rá. A presszingünk Iwobival gyorsabb lett, de hatékonyabb nem. Továbbra is tartom: Xhaka és Özil játéka top6 ellen (vagyis labda nélkül) értékelhetetlen. Elkeserítő a Chelseat labdaügyes csapatként látni. Fájó, hogy a játékosaink nem hiszik el, hogy nyerhetnek. Ennek háttérben lehet az: nincs a mezőnyben igazi vezéregyéniség, az utóbbi években rendre rosszul megy a csapatnak top6 ellen, ami extra nyomást helyez a játékosokra, még nincs ösztönös szinten a játékunk, a nehéz sorsolás miatt nem tudtuk felépíteni az önbizalmunkat se. Mintha egyszerűen nem hinnénk el, hogy bajnokok lehetünk (és most hagyjuk a realitásokat). Szerencsére a játékosok mentális felépítése Emery egyik specialitása.

Most nyerhető meccsek következnek. Nincs mentség. Meneküljünk a győzelembe!

És a végére egy pozitívum: a múlthéten 4 eladott labda a védőharmadunkban, most egy se, a múlt héten 6 labdavesztés, most csak egy. 8 labdaszerzés, 5 interception. 94% passzhatékonyság. Ráadásul Auba ziccerénél a földet veri, mint egy vadállat.

Guendozi ROCKS!

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
fifa11 véleménye:
2018-09-25 19:35
Nem tudom mi volt Emery előtt, hisz utoljára 22 éve volt edzőváltás. :D Többnyire nekem olyanok rémlenek egyéb csapatok háza tájáról, hogy inkább másképp beszélnek az előző edzőről, elmondják, hogy más módszereket alkalmazott, de nem azt szokták mondani, hogy kevés utasítást kaptak tőlük.
 
Profil
Üzenet
finsbury véleménye:
2018-09-25 18:58
FIFA, úgy kapcsolón ide, hogy a játékosok mindig dicsérik az aktuális edzőjük et, mert tőle függenek, s ezért akar hátrányba helyezik az elődöt is, hogy meg jobban bevadogodjanak a jelenleginél.Igy volt ez Emery előtt s így lesz utána is.
 
Profil
Üzenet
fifa11 véleménye:
2018-09-25 18:25
finsbury: Jó majd meghallgatom, de ott még nem tartunk, nem is igazán értem, hogy ezt most hogy kapcsolod ide. Itt most Wenger és Emery közelmúltbeli és jelenkori taktikai felkészültségéről volt szó. roszko: Valami taktika biztos volt az Öregnél is, csak szerintem az 2018-ban már kevés, bizonyára ezért emlegetik oly sokszor maguk a játékosok azt, hogy kevesebb taktikai utasítást kaptak, és a szakértők is ezt szűrték le.
 
Profil
Üzenet
finsbury véleménye:
2018-09-25 17:56
FIFA,majd azt hallgasd meg, mit mondanak a játékosok Emeryrol, mikor az utódját istenítik.
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2018-09-25 17:00
fifa11 én hiszek is nekik , de olyat mondtak , hogy az öregnek nem volt taktikája ? Mert az , hogy valami jobban le van szabályozva vagy egyeltalán nincs a kettő nem éppen ugyan az . Ezért is hoztam fel pl Mustafit .
 
Profil
Üzenet
fifa11 véleménye:
2018-09-25 15:50
Én néztem a hétvégi Fulham meccset, Chambers párja Mawson volt a védelem tengelyében, aki egyébként nagyon ígéretesen indult a Swanseaban, ehhez képest olyan fos teljesítménnyel rukkolt elő, hogy le is kapta az edző a félidőben. Chambers szerintem jobb volt. Neki is voltak hibái, de összességében nem volt rossz. Ettől függetlenül nem lenne világmegváltó, ha itt lenne, max. lenne egy valamivel jobb védőnk, mint Mustafi. Összességében sokat nem dobna rajtunk, de az biztos, hogy logikátlan volt pont őt kölcsönadni. roszko/finsbury: A játékosok is elmondják, hogy sokkal több taktikai utasítást kapnak, mint Wengertől. Ezt lehet szépíteni, de ha akik benne vannak a dologba ezt állítják, akkor az csak jelent valamit, nem? Az, hogy 20 éve Wenger egy zseniális szakembernek számított az innovatív húzásaival, természetesen nem kétséges, de az utóbbi időben már taktikailag nem volt TOP edző, és akkor még finoman fogalmaztam.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (635 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 37
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design