Gyorselemzés: Arsenal - Manchester City
2018-08-13 17:45 | Írta: gezababa | Kategória: Elemzések
Új szezon, új kezdet, régi bajok csak eggyel kisebb kiadásban. Az elmúlt három meccsünkön a city ellen 3-3 gólt kaptunk és csak 1-et lőttünk. Sajnos a fejlődésre most inkább csak a lehetőség volt adott, a realitás egészen mást mutatott.

A City elleni kezdésnél talán nem volt rosszabb forgatókönyv. Azonban feltehetőleg a szezon közben sem alakult volna máshogy a játék. Ne tagadjuk, amíg ellenünk egy kész csapat játszott a tökéletesre járatott taktikával, klasszisokkal, önbizalommal tele, addig nálunk egy önmagát újradefiniáló csapatka lépett pályára helyenként szép megoldásokkal és bődületes egyéni hibákkal. Mindezt Michael Oliverrel. Videózhattunk, készülhettünk a meccs előtt akármennyit, az egyéni és csapatszintű képességbeli különbségeket nem tudtuk és nem is lehetett orvosolni taktikai próbálkozásokkal.

Emery nem viccelt azzal, hogy Ramsey köré építi a csapatot. 4231-ben a walesi 10-esben kapott helyet és ő volt a felelős a letámadások megindításáért. Kellemes meglepetés volt, hogy csapatszinten indult a letámadás során a csapatrészek nem estek szét, nem egy ember kergette sprintben a labdát, míg a másik visszazár, stb.. Viszont a Cityt jellemezte ösztönösség és sebesség még hiányzik, de erre az idő (és Emery) adhat megoldást.

A kezdésnél nem igazán találta a csapat a játék ritmusát, de ez nagyban köszönhető volt annak, hogy a City rögtön a legmagasabb fordulatszámon kezdte a meccset. A gólok elkerülhető helyzetekből, a védelem pillanatnyi rendezetlenségéből és egyéni hibákból születtek. Ha a csapat összeszokottabb, talán másképp alakult volna. Számomra sokkal fájóbb felkínált ziccerek nagysága és mennyisége.

A City könnyedén hozta ki a labdát saját térfeléről. A presszingünk okozta hibára kényszerítés leginkább csak meccs végén jött elő, de legalább volt hibára kényszerítés. Nálunk viszont hiába volt hátrarendelve a két védő által széthúzott területre Xhaka, a labdát csak elvétve tudtuk kihozni. Ennek pedig a legfőbb oka: a sebesség hiánya lábban és fejben. De se a letámadást, se a letámadás elleni labdakihozatalt nem lehet hetek alatt leoktatni. Bőven lesz ez még jobb! Az építkezés ezen fázisában nem a City ellen kell varázsolni.

Pozitívumok: a védővonalunk közötti területeket és a pálya közepét egészen jól védekeztük le, és amíg volt keresni valónk, igyekeztünk nyomást gyakorolni a labdás játékosra és a vonalak felé szorítani a Cityt. A csapat játékán abszolút látszik, hogy mit akar csinálni, egyedül talán a támadásépítés volt bizonytalan. Beleálltunk a meccsbe, a játékunkat játszottuk. Cech jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Végre jó cserék, nincsenek érinthetetlenek: Lacazette becserélésével rengeteget gyorsult a játékunk, és ha valamikor volt gól a csapatban, az ez az időszak volt. (Kár, hogy KdB rögtön visszaadta a stabilitást a Citynek.) Guendouzi parádés megoldásai. Lichtsteiner és Torreira.

Negatívumok: A széleken és a félterületen csak nyomoztuk a labdát. A presszingünk csikorgott, ezért sokszor csak sodródtunk az eseményekkel. A minőségbeli különbségeket nem tudtuk eltüntetni. AMN sérülése. A becsületgól hiánya. Guendouzi egyéni hibái. Xhaka, Özil és Bellerin.

Amit tanulhatunk a meccsből: Messzemenő következtetéseket nem szabad leszűrni, de ami lassan évek óta visszatérő probléma: a top6 elleni játékunk és az ehhez szükséges emberek. Gondolok itt Xhaka labda nélküli játékára (bár most a labdás is borzasztó volt) vagy Özil szerepeltetésére, főleg a presszing és (ha Bellerinnel van párban) a jobboldali védekezés miatt. Top6 ellen, ha visszaállunk Lichtsteiner, ha letámadunk 433 Özil nélkül jobb választás lehet. Guendouzi nagyon ígéretes, de minden remek pillanatára jutott egy kapitális hiba is. Kemény presszing ellen Mustafi-Sokratis-Cech labdajáratást elég izzasztó nézni.

Összességében jó volt látni, hogy már ennyi idő alatt is van előrelépés. De a lemaradás is óriási. Az egyéni hibák – pláne egy City ellen – még megvannak, a csapatszintű hibák száma viszont látványosan kevesebb. Alig két hónap alatt pedig ez több mint biztató. Klasszis megoldások vagy váratlan és sikeres taktikai húzások nélkül a City és a Pool sajnos nagy mumus lesz az elkövetkező években. A top4-ért viszont jó esélyeink lehetnek.

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2018-08-21 18:40
gezababa én arra gondolok , hogy emberfogást alkalmaztunk és látszott ha nem mi irányítunk nagyon széthúznak , minket nincs meg a mélysége a csapatnak , lásd sok hosszú indítás. Bellerin emiatt maradt fent sokszor és volt mögötte megjátszható terület . 2-ik félidőben ezt próbálta orvosolni Don , de nagyon átadtuk a területet így , nem tudtunk kellő nyomást helyezni a labdára a Chelsea meg ezt használta ki . Emery is elismerte , hogy nem volt meg az egyensúly .
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2018-08-21 18:27
Roszko: az lemeccseles, ha a padrol be tudod küldeni hazardot és kovacicot?
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2018-08-21 18:23
Finsbury: a Chelsea sokkal fegyelmezettebb lett. Szűkítették a csapatreszek közötti területeket, nem vállalták kockázatos passzt, nem voltak direktek. Ha az első félidőt folytatták volna, mi is többet birtokoljuk a labdát. Egyszerűendirekt tamadofoci helyett átálltak holdingra. Az emberkoveto védekezésünk pedig ezzel be is halt. Jöttek is a cserék. Az első félidő végén mutatott jatekunkhoz nagyban asszisztált a Chelsea. Ez a feltétel a másodikban már nem volt meg. Ezt sarri hozta, nem pedig emery baltazta el.
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2018-08-21 18:21
Amúgy ,hogy Emery hibázott e vagy sem felfogás kérdése csak , a két szűrőnket folyamat kimozgatták , és a 2-ik félidőben ök domináltak végig . Sarri mindnere tudott válaszolni akárhogyan is azt el kell ismeri , hogy Dont lemeccselték .
 
Profil
Üzenet
finsbury véleménye:
2018-08-21 18:20
A gólpasszt Lacazett adta, Auba pedig sajnos minden nagy meccsen eltűnik , kicsik ellen kitűnően játszik és gól képes.
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2018-08-21 18:13
Nem unod még remélem bannolni fognak !!!

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (325 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 29
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design