Magabiztos Arsenal győzelem Wenger utolsó hazai mérkőzésén
2018-05-07 13:21 | Írta: GoldHand | Kategória: Interjúk

Sok szempontból különleges volt a vasárnapi Burnley elleni PL találkozó, de leginkább, amire emlékezni fog több ezer Ágyús szurkoló, hogy ez volt a szezon végén távozó Arséne Wenger utolsó hazai mérkőzése az Arsenal kispadján. A francia 22 év után feláll a kispadról, és végleg búcsút int az Emirates stadionnak. Nagy izgalommal várhata minden drukker a vasárnapi mérkőzést, és szerencsére mind a játékosok, mint a szurkolók „asszisztáltak” egy nagyszerű búcsúhoz. A csapat egy nagyszerű mérkőzésen 5-0-ra legyőzte a Burnley csapatát. Lássuk, hogy látta a mérkőzést a főszereplő.

Arsène Wenger

Elsőként természetesen a távozó Arséne Wenger szavait olvashatjátok a lefújást követően.

„Mindannyian egy nagyszerű napnak lehetünk a részese. A csapat rendkívül jól játszott, folytatta a hazai pályán tartott jó sorozatát. 19 mérkőzést játszottunk otthon, ebből 15 találkozót megnyertünk és csupán két döntetlen, és 2 vereség született, emellett több gólt szereztünk, mint az eddigi szezonokban, és így természetes, hogy szerettük volna megtartani jó szériánkat hazai pályán. A csapat nagyszerűen játszott, mindenki odatette magát annak ellenére, hogy ez egy szomorú nap volt a számunkra. A közönség fantasztikus volt, az Emirates egy csodálatos stadion, örülök, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű dolognak, amit itt véghez vittünk. Különleges helyet foglal el a szívemben ez a stadion, hisz úgy ismerem, mint, a saját tenyeremet, a sajtó szobától az utolsó kis raktárig. Mindig nagyszerű emberek dolgoztak körülöttem és ezért nekik életem végégig hálás leszek.”

Természtesen elindultak a találgatások már rögtön a bejelentést követően, hogy ki az, aki válthatja a francia menedzsert, így erről is kérdezték Wenger, aki természetesen nem árult el titkokat.

„Úgy gondolom, hogy jobb, ha nem beszélek a nyilvánoság előtt a következő menedzserről, hisz ez már nem az én dolgom, és nem akarok nyomást gyakorolni a klubra, hogy ki legyen a következő vezetőedző ennél a csapatnál. Szerintem a vezetőség a legjobb döntést fogja hozni ebben a kérdésben, és jobb edző fog érkezni, mint azt a szurkolók gondolják. Megvagyok győződve, hogy egy fantasztikus csapatról van szó, de egy ilyen együttest irányítani, mint az Arsenal nagy kihívást jelent minden edző számára.”

Arsène Wenger

A múlt héten a Manchester United elleni találkozó Sir Alex Ferguson még ajándékkal köszöntötte Arséne Wenger, azonban múlt hét közepe óta agyvérzés miatt az intenzív osztályon kezelik a skót menedzsert, így Wenger róla is beszélt az interjúban.

„Nagyon lesújtott a hír. A múlt héten még találkoztunk a pálya szélén, nagyon jó formában volt, boldog volt, és elmondta, hogy rengeteg gyakorlatot végez, hogy formában legyen. A múlt héten azonban kaptam a szörnyű hírt, hogy kórházba került. Minden jót kívánok neki, és gyors felépülést. Nagyszerű és optimista emberről van szó, aki soha nem adja fel. Tegnap este beszéltem több emberrel Manchester-ből, de eddig senki nem tudott konkrétumot mondani vele kapcsolatban.”

A nagyszerű mérkőzéshez, egy nagyszerű közönség, és szurkolótábor is társult, voltak mélypontok, de a szurkolókra soha nem panaszkodott a francia menedzser, ahogy most is méltatta a közönséget.

„Szeretném megköszönni ezt a 22 évet minden egyes szurkolónak. Ha nem is voltak mindig boldogok, és volt ellentét köztük és köztem, úgy gondolom mindig tudták, hogy mindent megteszek ezért a klubbért, és mindent elkövetek, hogy sikeres legyen. Soha nem tört meg a lelkesédesem a klub iránt, és ezt ők is tudják. Tegnap egy nagyszerű közönséget láthattunk, mint ahogy a 22 év alatt minden egyes mérkőzésen.”

Képtalálat a következőre: „arséne wenger emirates walk”

Megkérdezték Wengert arról, hogy mi lenne az a top 3 emlék, amit gyorsan fel tudna idézni.

„Nem tudom összefoglalni. Túl rövid az idő számomra. Kellesz, egy kis idő mire átgondolom. Rengeteg emlék, öröm csalódás, sok-sok érzelem. 22 év alatt, 840 Premier League mérkőzés. Tudod mi jelent ez? Menny álmatlan éjszaka, meccs előtt, meccs után. Sok mindent átt kellesz gondolnom.”

És végül arról, hogy kap-e szobrot a stadion előtt.

„Nem tudom,”- felelte a francia szakvezető az utolsó sajtótájékoztatóján az Emirates Stadonban.

 


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-05-23 23:40
100misi ? Nem vagyok a koltekezes hive.. De szűknek hangzik. Plane h eladtuk a fel padot.. A padra kene szanni vagy 60milliot. Azt nem latom megoldaanak, h jobb jatekost igazoljunk egy jelenlevonel azt pedig a padra tegyuk.. Igy is szar a moral, hat meg ugy h teljesitene az adott jatekos. Szoval szuknek erzem a 100at.
 
Profil
Üzenet
Halu véleménye:
2018-05-23 18:57
 
Profil
Üzenet
Halu véleménye:
2018-05-23 18:57
 
Profil
Üzenet
Chory véleménye:
2018-05-23 18:06
Én felfogtam :) jim. Ha tényleg így van hogy már áprilisban is tárgyaltunk vele akkor tényleg nem értem a sok károgót, hogy féltik a jövőt, meg valami multikulti modell...
 
Profil
Üzenet
Juust véleménye:
2018-05-23 17:36
Ti felfogtatok mar amugy hogy nem Wenger az edzo? Nekem meg mindig nem akar eljutni az agyamig. Nagyon varom mar az uj szezont.
 
Profil
Üzenet
Scared24 véleménye:
2018-05-23 17:27
Sok sikert Emery!!! Pár hónap és nyomatjuk megint, nagyon várom!

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (639 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 13
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design