5 gól, 2 piroslap az Arsenal nehezen győzött a Southampton ellen
2018-04-09 21:12 | Írta: GoldHand | Kategória: Interjúk

Az Arsenal a Premier League 32. fordulójában, a vártnál nehezebb mérkőzésen 3-2-re legyőzte a Southampton csapatát. A találkozón a „Szentek” szerezték meg a vezetést Long góljával, majd Aubameyang, és Welbeck góljaival a hazai gárda 10 perc alatt megfordította a mérkőzést, ezzel 2-1-es félidei állással vágtak neki a következő 45 percnek. Annak a 45 percnek, amelynek a közepén egészen pontosan a 73. perceben ismét a vendég gárda szerzett gólt, ezzel 2-2-re módosítva az eredményt. Az Ágyúsok azonban nem adták fel, és Welbeck góljával 3-2-re megnyerték a találkozót. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Stephens, és Elneny is idő előtt hagyta el a pályát. Erről, és a mérkőzésről is beszélt Arséne Wenger a lefújást követően.

https://footballace.org/wp-content/uploads/2018/04/danny-welbecks-return-to-form-after-injuries-exceptional-arsene-wenger.jpg&site=espnfc

„Úgy vágtunk neki a találkozónak, hogy szerettük volna megtartani a győzelmi szériánkat, és a hazai pálya előnyét. Kicsit felforgatott csapatot küldtem pályára, hisz rengeteg mérkőzést játsszunk mostanában, de ennek ellenére olyan csapatot akartam pályára küldeni, akikkel megnyerhetjük a találkozót. Nagyon nehéz mérkőzés volt ez a számunkra, a Southampton jól reagálta le a helyzeteket, és a második félidőben egyenlíteni tudott, és ezek után is megvoltak az esélyei. A csapatom azonban nem adta fel, és végül nagyszerű győzelmet arattunk egy nagyszerű gárda ellen. Úgy vélem amikor eljössz megnézni egy mérkőzést az Emirates-be, akkor ilyen nagyszerű futballt szeretnél látni, amit ma megadtunk a szurkolóknak.”

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hisz mint mondtam nagyon nehéz mérkőzést nyertünk ma meg. Be kell vallanunk, hogy az elmúlt időszakban voltak hullámvölgyek, de ma bebizonyítottuk, hogy nagyszerű mentalitással rendelkezünk. Egy kiváló csapatról van szó, akik ha igazán jó teljesítményt nyújtanak, és olyan rejtett „erőket” vesznek elő, hogy megnyerjék a mérkőzést, akkor úgy vélem dicséretet érdemelnek. Elmondhatom, hogy ezek a srácok nap, mint nap mindent megtesznek azért, hogy a szurkolóknak örömet okozzanak, és büszkék legyenek a viselkedésükre.”

Mint ismeretes a védelem újabb kemény kritikákat kapott a mérkőzés után, főként az első gólnál elkövetett baki miatt.

„Támadó csapatunk van. Ez azt jelenti, hogy nem mindig van meg a kellő egyensúly, a megfelelő védekezés egy-egy támadás után, vagy között. Követünk el hibákat, de azon leszünk, hogy ezeket kiküszöböljük. A csütörtöki mérkőzés nagy fizikai igénybevételt követelt, talán egy kis fáradtság is közrejátszott Mustafi és Bellerin esetében.”

A mérkőzés hajrájában sajnos már elszabadultak az indulatok, egy mezszakítást követően amit Wilshere követett el Stephens-el szemben, amit a vendégek támadója „egalizált” ezért pirosat kapott, majd az ezt követő szabadrúgást Elneny nem hagyta időben elvégezni, amiért a játékvezető neki is felmutatta a piros kártyát.

https://www.arsenal.com/sites/default/files/styles/large_16x9/public/images/Elneny-red-card.jpg?itok=jkg23Kvb

„Nem láttam tisztán a Wilshere és Stephens között történt incidenst, újra megfogjuk nézni az esetet ma vagy holnap az edzés előtt. Elneny piroslapja azonban meglepett, hisz egy nyugodt, fair játéksoról van szó, Ő nem egy agresszív futballista. Talán hozzáért az arcához talán nem? Nem tudom. Szerintem csak véletlen volt.”

A lefújást követően sokan sérülést sejtettek a Aubameyang lecserélését követően, így erről is kérdezték a francia vezetőedzőt.

„Nem, nem sérült meg. A mérkőzés vége fele elfáradt egy picit, ezért hoztam le, és Lacazette-nek adni akartam 20 perc játéklehetőséget. Ennyi történt.

Forrás: Arsenal.com


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (18 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 19
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design