Szezonmentés újratöltve
2018-01-21 12:55 | Írta: gezababa | Kategória: Mérkőzések
Kezdjük azzal, hogy az elmúlt 12 fordulóban a Crystal Palace csutkára annyi pontot gyűjtött, mint mi: kereken 20-at. Erre nincs mentség, még akkor sem, ha a csapat fele sérülés miatt kidőlt. A riválisokat nem sújtja ilyen probléma, de attól még tudni kéne ezeket megfelelően kezelni.

Na, de a meccsről: Személy szerint eljutottam arra a szintre, amikor egy ilyen teljesítménynek is csak félig tudok örülni. Miért nem lehet mindig így? Sajnos a válasz egyszerű: ha vannak emberek, akik alkalmasak Wenger filozófiájának megvalósítására, akkor ilyen eredmények születnek. Amikor meg nincsenek: lásd Ligakupa; EL és a kiscsapatok ellen idegenben vesztett pontok.

A 4-1-es győzelemnek a magam részéről négy egyszerű magyarázatát találtam:

(1) Minden elismerést megérdemel a csapat, de attól még kell említeni, hogy a Crystal Palace vagy nagyon gyenge napot fogott ki vagy egyszerűen csak beleszart a meccsbe. Tény, nekik nem az Emiratesben kell feltétlenül pontot szerezni.

(2) Visszajöttek azok a játékosok, akik az utóbbi időben nem lehettek a pályán. Teljesen más a védelem Kos-Mustafival-Monreallal, mint Chambers-Holdinggal. A spanyol, akit elméletileg csak óvatosságból cseréltünk le, lassan az év játékosa lesz nálunk. Teljesen más a támadójátékunk Özillel a pályán, mint Welbeckkel. Iwobi pedig - átadva Özilnek a jobb oldalt - a balon egészen jól játszott, végre. Ezt vagy ehhez hasonlót kellett volna hozni eddig is.

(3) Elővettünk egy nagyon fluid 433-at, amiért többen sírunk már itt a kommentmezőben is. Elneny volt a holding a védelem előtt. Maradjunk annyiban, hogy nem játszott rosszul az egyiptomi, főleg az idei teljesítménye vetületében, de vele nem fogjuk megoldani hosszútávon a problémainkat. Akkor már inkább maradjon Xhaka a helyén, és Ramsey-in (elméletileg betegség miatt maradt ki). Iwobi és Özil rengetegszer cseréltek helyet, a szabadon fellépő Wilshere-Xhaka párossal (Xhakanak kicsit idegen volt a poszt és a szerep, de nekem tetszett a játéka...) pedig együtt dominálták a támadóharmad közepét. A játék szélességét pedig Monreal (MN) és Bellerin egész jól biztosította. Ha ez játékunk, szeretném továbbra is ezt látni, akkor is, ha éppen nem ezzel a formációval és nem ezekkel a játékosokkal játszunk. A stílusunkból következő kényszerítős játékunk helyváltoztatás és területek támadása nélkül halott. Sajnos erről szóltak az elmúlt hetek. De ha erre vagyunk képesek, kell még nekünk ez a 343?

(4) A csapat meg akarta mutatni. Nem egyszerűen nyerni szerettek volna, hanem nyerni akartak. Ilyesmit régen lehetett látni. Hogy ez Sanchez miatt volt vagy sem, teljesen mindegy. Csak ismételni tudom magam: miért nem lehet mindig így?

Az első félidőt simáztuk, a másodikban jöhetett volna a pihenés. Furcsamód a Palace agresszívabb lett, beleállt a meccsbe. Erre nekünk ekkora előny birtokában nem sikerült és nem is nagyon kellett reagálnunk. Újra kiderült, hogy értelmes kontrát továbbra sem tud végigvinni a csapat. A pályán egyébként futball mellett egy új versenybe kezdtek a játékosok: ki tudja jobban felrúgni a másikat úgy, hogy a bíró nem fújja be. Érdekes, de most ebben is jobbak voltunk, Zaha nagy bánatára.

Szóval nagyon tetszetős ez a 433, de az alapvető, egész szezonban sújtó problémáinkat nem oldja meg. Elneny - főleg a 2. félidőben, a koncentráció csökkenésével - sokszor egyedül maradt és sokszor lemaradt. Szörnyű, hogy kizárólag egy ember van megbízva a labdakihozatalokkal (aki azért finoman szólva sem egy Cazorla), aztán ha az ellenfél presszingeli, akkor így járt. A csapatrészek közötti távolság továbbra is túl nagy, pedig különösen Xhaka átérezhette volna a helyzetet.

Kérdések a végtelenbe: miért kell a szezon közepén csapatot és játékot építeni? És ha már így alakult, a sérültek visszatérésével hivatalosan is megkezdődött a szezonmentés vagy ez csak egy kis fellángolás volt egy középcsapat ellen?

És végül a nap képe: Özil mozgásban, avagy Sanchez, who?


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-01-22 20:15
Ismeri vakaki ezt a Peet knows nak csufolt bohocot? Allitolag Arsenal szurkolo.. Hm? ? ?
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-01-22 20:01
Judas: " ‘I am thrilled to be joining the biggest club in the world,’'.... Törjön a laba! Xhaka.. Itt az ideje h torleszd a sok percet es a rengeteg penzt amit beled invesztalt a club! Paros labbal fiam! Ahogy illik, parasztba!
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-01-22 19:40
Nézd meg @ManUtd Tweetjét: [link] Ez azert enyhen verlazito! Ez a budos majom manu mezben meg promo videoban feszit, azt az old traffordba erve meg sohajtozik. Mintha egy kis csapatbol a nagyba igazolt volna.. Utolso arulo fereg! De csak eleg volt ranezni. Mindig is tudtam, h nem elkotelezett a klub irant. Ti meg (tisztelet a kivetelnek) foggal korommel szopkodtatok :D itt az ideje, h megtoroljetek a szemetek es a szátok.. ;) "Csáncsika" kimutatta a foga feherjet ;) ui. : meg el se bucsuzott :D :D taho.. Majd dob egy postot latinul instan :D rohadjonmeg
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-01-22 19:29
Pinters: megeloztel! :D egy alma valt valora, h ide igazolhatott.. Ahhoz kepest puskaval a tarkojan erkezett :D :D :D :D nem tudom mennyi igazsag volt abban, h nem akart hozzank igazolni. Valjuk be azert a kocsog Mu-sok biztos folyton rajtunk nevetnek. Kicsit kellemetlen lehet olyan csapatba igazolni, szinte muszajbol amin eddig nevetgeltetek :D aztan kitudja.. Mutassuk meg a fergeknek kik vagyunk ;) ami szimpatikus volt tole, h azt felelte nincs kedvenc posztja. Jatszik o barhol, neki mind1. Majd mikor a proff bebassza bal back-nek megnezem az arcat :D :D Aubaval erezni fogjak egymast ;) ezert orulok a legjobban h erkezett!
 
Profil
Üzenet
pinters véleménye:
2018-01-22 19:16
Miki hivatalos! [link]
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-01-22 19:11
Az is megoldas. Csak akkor torolgetni kell havonta az uzeneteket azt csumi.. Tobben is felajanlottuk a segitsegunket, h kicsit frissebb legyen az oldal, viszont akadaly a palyan, h a melyen tisztelt adminoknak annyi idejuk sincs, h atadjak az infot, h: mit, mivel es hogyan kene csinalni..

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (55 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 80
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design