Coq-akta
2018-01-12 16:23 | Írta: gezababa | Kategória: Elemzések
A Valencia kb. 10-12 millió fontért cserébe megszerezte Coq játékjogát. Alapvetően ez az a transzfer, ami – sokakban joggal – nem éri el az ingerküszöböt. Coq rémesen gyenge 1,5 szezont tud a háta mögött. Egyre kevesebbet játszott és sajnos egyre rosszabbul. Nálam valamiért mégis elérte az ingerküszöböt, ugyanis Coq története – ha nem is vele kapcsolatban – számos kérdést felvet.

Francis, ígéretes tehetségként 2008-ban 17 évesen csatlakozott az Arsenal utánpótlásához. Pár évvel később – látva benne a potenciált – Wenger a sérülések miatt több helyen is számolt vele a felnőtt csapatnál. A rendszeres játéklehetőség biztosítása érdekében azonban kölcsönbe került a Lorient, Freiburg és egy bizonyos Charlton Athletic csapatához. Egyik csapatnál sem alkotott maradandót, sokan lemondtak róla, de 2014. december 12-én Wenger egy újabb, középpályát sújtó sérüléshullám (lesérült Wilshere, Arteta, Ramsey, Özil és maradt Flamini és Cazorla) miatt Coq visszahívásáról döntött. Ekkor viszont megtörtént a varázslat mind Coq, mind az Arsenal életében. Song távozása után sikerült egy a modern futball elvárásainak is megfelelő védekező középpályást szerezni. Szerintem túlzás nélkül tekinthető Kanté előfutárának. Nem a Matic-féle erő és fizikum, hanem a szív (nem véletlenül első helyen), a páratlan ütemérzék és a letisztultság jellemezte a játékát és mellette kemény volt a koporsószög. Azt a félévet soha sem fogjuk elfelejteni.

Aztán jöttek a kisebb-nagyobb sérülések, kicsit lassult is a játéka. Végül másfél évvel ezelőtt egy borzasztó sérülés akasztotta meg a fejlődését. Santi Cazorla kiesésével az ő játéka is visszaesett. A kis spanyollal tökéletesen kiegészítették egymást, nélküle azonban előjött a legnagyobb hiányossága: támadásban -1 ember. Bármennyire is emberfeletti, amit a védekezésben nyújtani tudott, attól még sajnos egydimenziós játékosnak mondható.

Ennek ellenére 2017 januárjában új, 4 évre szóló szerződést kapott, megtartását pedig top prioritásként jellemezte Wenger. Ehhez képest mindössze két hónappal később (!!!) átálltunk a 343-as formációra, és ebből eredően nem maradt helye a csapatban.

Meggyőződésem, hogy egy egészséges rendszerben Coq nagyon hasznos tagja (hol kezdőként, hol csereként, de mindenképp aktív játékosként) bármelyik PL csapatnak. Míg nálunk idén Coq bajnoki meccseken már nem is kapott értelmes szerepet. Kezdőként utoljára a Man.City ellen a védelem közepén(!) láthattuk viszont. És számomra ez a legfájdalmasabb…

Egy saját nevelésű játékos (PL-ben aranyat ér), aki bizonyítottan képes kulcsszerep betöltésére, távozni kényszerült a klub tévútra jutott vezetése miatt. A védelem és a támadások nyári rendbetétele helyett sikerült megválnunk a keret egyetlen védekező középpályásától, mindezt a szerződése meghosszabbítását követő évben, miközben a középpályán tombol a sérüléshullám.

Nem az a baj, hogy Coq-tól megváltunk, hanem hogy milyen körülmények között tettük. Ráadásul nyoma sincs pótlásnak vagy bármilyen más megoldásnak. Ez a koncepciótlanság fájdalmas bizonyítéka. Ezért ment el Ox, ezért tart itt a Sanchez és Özil saga, és ezért tart itt a csapat is…

A Valencia 70 millió EUR környékén határozták meg a kivásárlási árát. Ebben a csapatban Gabrielről is kiderült, hogy tud értelmesen játszani. Nagyon úgy néz ki, hogy ott tudhatnak valamit.

Minden jót és sok sikert, Coq!

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
bojan véleménye:
2018-01-18 13:08
Na csak a szokásos...3 napja:Jön Malcom,Auba és Miki...most már csak Miki a szinte biztos...Auba már maradni akar a Dortmundnál...
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-01-18 13:07
Ne legyetek szemtelenek! Trollika Angliaba jar alazni! O es a troger baratai verik az angol 4.osztályt :D csak "veres" alatt masztrubaciot ertett.. Meghozza az ellenfel jatekosain :D :D
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2018-01-18 12:03
Basset: checkoltam az oldalt amit linkeltel.. Lehet velem van a baj,de Akaratlanul is "Troll Zoli" nak olvastam.. "foci" helyett :D :D szerintem oda jar tankolni :D gyujti az ikhletet.. zimi: kiraly! Var(juk)om! Sracok.. Ujabb csalodasi hullam közeleg mivel Malcolm (az eddigi tuti erkezo -.-). Szinte biztos h nem jon. Az oreg nyilatkozta. Aubara meg "?".. Az oreg kikerulte a kerdest," majd ha hivatalos akkor beszelgessunk rola". Mikhy valoszinu h csatlakozik. Na mar most. Mikhy egyedul lofasz lesz.. Itt ezzel a 3 as-al lennenk csipetnyivel erosebbek talan mint voltunk. Malcolm -bol pedig lehet h lesz meg valaki! Aztan majd sirunk, h mas igazolta le. Lemar haza tajekan viszont csond honol.. Meglepetés lenne ha az o erkezeset jelentenenk be :D csak az a baj h romma kett a nyaron hypeolva.. 90misi eros nagyon.
 
Profil
Üzenet
Zimi véleménye:
2018-01-18 11:17
Maka: lesz. :)
 
Profil
Üzenet
Arsenal24 véleménye:
2018-01-18 10:48
Én is karcsúnak érzem a keretet, kellenének minőségi cserék, de előbb egy normális kezdő a fontos szerintem. Aubameyang eredetileg szélső, kibaszott gyors, csak még ráadaásnak be is tudja lőni a helyzeteit, ezért lett befejező a Dortmundban. Jobb lábas, Malcolm bal, megvan a két szél kezdőbe (ha jönne ez a két ember). Cserének jó a Welbeck Iwobi kettős. Lacazett és Giroud értelemszerű (ha csak utóbbit el nem adjuk). MN jó lesz VKP-nak szerintem is, igazolni ugysem fogunk erre a posztra. Egy középhatvéd még nagyon kéne (a görög csak jövő még). 4-2-1-2-1 vagy 4-3-3 felállásban állnék fel, a kövi kezdővel: Cech-Bellerin-Kosi-Mustafi-Kola-MN-Wilshere-Auba-Özil/Miki-Malcolm-Lacazette.
 
Profil
Üzenet
Lefty véleménye:
2018-01-18 10:39
Azt nem értem, hogy oké eladjuk a ballasztot, de őket is pótolni kell. A cserék távozására is kell alternatíva. Most sztár hegyek érkeznének senki nem akarna padozni, ami megint viszályt szítana az öltözőben. Rém gyenge a padunk a keretünk vékonysága miatt. Jelenleg a 26 fős felnőtt keretünket nézem van kb. 5-6 sérültünk,a görög félisten, Santi plusz ilyen Akpom-félék (döntse el mindenki mit gondol róluk) meg a kapusok. Na most ez kb. 10 ember mínusz eleve. A maradék 15-16-ban meg ilyenek vannak, mint Holding meg Chambers. Rohadt kevés. Ifikhez gondolom nem fogunk nyúlni, pedig mondjuk Nelsont legalább felhoznám ha már szélső hiány van, de úgy érzem őt is elkótyavetyéljük (PSG-t meg Realt is érdekli azt olvasni: nyilván kacsa, de a későbbiekben nem árt ilyenekre figyelni). Kevés lesz idénre ez a keret, bár lehet az öreg már elengedte.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (317 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 12
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design