Elemzés: Stoke City - Arsenal
2017-08-20 10:30 | Írta: gezababa | Kategória: Mérkőzések
Ez most tényleg komoly? Velünk történik? Mi volt ez? Őszintén szólva ebben a meccsben benne volt minden, amit a csapatunk szexifocinak ismer. Komolyan gondolom, hogy a játéknak nem volt olyan eleme, amiben ne nőttünk volna az ellenfél fölé (oké, a gólmutatót tekintve de). Labdakihozatalok simák, pozícióváltások simák, helyzetek simák. Viszont nálunk semmi, de semmi nem megy be, míg az ellenfél az egyik helyzetét gólra váltja, és azzal a góllal behúzza a meccset. A bíró persze mindehhez asszisztál. Ezek vagyunk mi. Na, de nézzük csak sorjában…

Mindkét csapat 343ban kezdett. Ami meglepő volt, gondolom a Leicester elleni meccsen mutatott utolsó fél órának köszönhetően, hogy Bellerin és OX helyet cseréltek. Szerintem ez egy tökös taktikai húzás volt, hiszen a felfutó szárnyvédőknek így lehetőségük volt a pálya széléről a kaput támadni. Giroud hiányában a beadásokra olyan nagy szükségünk nem is volt. A pálya közepén pedig Elneny helyett Ramsey kezdett, amivel alapvetően megváltozott a játékunk képe, amit szintén jó húzásnak tartok.

A labdakihozatalunk, amiben Elneny a legnagyobb segítséget jelentené Xhaka-nak, az egyiptomi hiányában is teljesen rendben volt. A Stoke adhoc letámadásait (ég és föld volt a Leicester és Stoke presszingje) egyéni kvalitásoknak köszönhetően könnyedén el tudtuk hárítani. Így nem jelentett problémát, hogy Ramsey a labdakihozatalban nem vállalt annyira aktív szerepet, viszont annál jobban segítette a támadások felépítését.

A legnagyobb fegyverünk egyértelműen Ramsey/Özil/Lacazette/Welbeck állandó helyzetváltásai voltak. Ramsey fellépésével Lacazette és Özil lépett vissza rendszeresen labdáért, míg Welbeck az üres területekre futott be, és így tovább Bellerin. És jól ment! Rengeteg veszélyes helyzetet alakítottunk ki! És százszor meg kellett volna nyerni a meccset! De nem… És két okból nem.

1.: Welbeck. Sajnos nincs mit szépíteni rajta: pokolian gyenge meccse volt. A taktikánknak köszönhetően rendre ő keveredett a kapu elé, de egy ziccerével sem tudott élni. Én magam hat kihagyott lehetőséget írtam fel, de stream keresés és laggok miatt kb. tizenöt perc kimaradt a meccsből, szóval ez lehetett még több is. A meccs előtt írtam is, hogy én feltolnám Oxot támadónak, míg szárnyvédőnek jöhetne Monreal vagy Kola. Na de majd Sanchez…

2.: Nem szép dolog bírózni, de meg kell tennünk. Egy darab egyértelmű (Bellerin akasztása) és két kérdéses (szerencsétlen kezezések) büntető maradt el. Ennyi. Nincs több. Nincs több? De van! Giroud sarkas asszisztja után Lacazette szépségdíjas gólját elvenni olyan, mint festékszóróval neki esni a Mona Lisának. Les volt? Igen, kb. három centiméter, de kiszúrta a spori. Innentől kezdve nem kell videóbíró, elég a partjelzőnek odaadni minden meccset! Ezt hívják kicseszett egyvonalnak, és a támadójáték támogatása érdekében ez a forduló gólja!

Ami pozitívumot el lehet mondani, hogy Cech nagyon jól védett, kijövetelei nagyon jók voltak, ziccert is hárított. Özil négy kulcspasszot is kiosztott, csak hát azokat be is kéne lőni. Ox pedig egyre jobban érzi a posztját, nálam a mi oldalunkról a meccs legjobbja. Egy jelenetet kiemelnék: a 20 percben Ox kapura szúr egy lecsorgó labdát kb. 18-20 méterről, a lövést blokkolták, indul is ellenünk a kontra, Jesé óriási labdát ad Motingnak, Cech pedig a meccs védését mutatja be. Nem a távoli lövés a baj, hanem a rosszul kivitelezett távoli lövés. Felállt fal ellen, így nem szabad. Coq ezeket mindig kirúgta a stadionból, abból nem is lett kontra. Ha van rés, ha a busz szétesett lehet a távolból lőni, de így nincs értelme, mert önveszélyes.

És nézzük az érme rossz oldalát: az egymást követő harmadik meccsen kapunk szinte közvetlenül a félidő után gólt (Chelsea, Leicester, és most). A gólért pedig nálam megint Xhaka a felelős a legnagyobb részben. Xhaka rossz passzt ad Özilnek, de ahelyett, hogy a hiba után egyből visszazárna, egyedül neki megy a Stoke háromszögének, maga mögött hagyva 20 méter szabad területet a középpályán. Persze egyből ki is lesz játszva, mivel Özil nem presszingelt, Ox pedig nem zárta a pálya közepét, hanem a kocogást választotta a pálya szélén. Mustafi ezután hiába próbálja zárni a területet, Monreal pedig csak egy másodpercre lassított, ami elég volt arra, hogy Jese ne hibázza el a ziccert. Durva hiba? Nem. Csak ez most három pontunkba került.

Aztán jött Giroud Kolasinac helyére a 66. percben, és átálltunk 4231-re. Giroud nagy lendületet adott a csapatnak, csak dicséret illeti. Később Iwobi is jól szállt be. Valaki viszont meg tudná magyarázni, hogy mi értelme volt a mélyen buszozó Stoke ellen behozni Walcottot? Köszi előre is.

Az expected goal értékünk 1,4 lett (stoke: 0,8 ellenében), ami egy full buszos csapat ellen nagyon jó érték. Ha lőttünk volna egy gólt az első félidőben, a kinyíló ellenféllel szemben még több lehetőségünk lett volna. Szóval dobhatjuk a kukába.

És hogyan értékelte a meccset Wenger? (összefoglalva)

"Nagyon dühös vagyok, mert nem elég, hogy a helyzeteinket nem váltottuk gólra, középen buta hibákat vétettünk. Először is elvesztettük a labdát, és utána nem védekeztünk megfelelően. Ráadásul elég szerencsétlenek voltunk a játékvezető döntése miatt is, mert szabályos gólt lőttünk. De más helyzetet is értékesítenünk kellett volna. Más csapatok bizonyára pontokkal távoznak innen, amiket mi elvesztettünk. A fociban, ha nem nyersz, csak magadra mutogathatsz. A Leicester ellen két szögletből kaptuk a gólokat, és csak három kaput eltaláló lövésük volt. Akkor nem védekeztünk rosszul, de a mostani gól miatt minket terhel 100%-ban a felelősség."

Sanchez! Várunk mielőbb vissza!

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
sinnfein véleménye:
2017-08-20 12:29
[link] Egyben igaza van Wengernek. Ez nem a véletlen műve volt a tegnapi bíráskodás. A partjelző sas szeme kiszúrja a lest (megadható volt hiszen Laca jobb lába előrébb van pár centivel), de a kezezésnél meg fa arccal áll...a "professzor" meg nem olyan habitusú ember, hogy emiatt levetkőzze gentleman énjét és jogos felháborodását közölje. A BBC szakértői (Jermaine Jenas és Danny Murphy) jogosan kritizálták a játékvezetői hármas tevékenységét, hiszen 3 "jogos" büntetőt nem ítéltek az ágyúsok számára. Na így lehet elbukni egy bajnokságot, sőt a 4. helyet is. FA meg majd kiad egy nyilatkozatot, hogy igen nehéz szituációban kellett dönteniük a játékvezetőknek, de azt hogy megkönnyítsék a 3 rigó dolgát a videobíróval azt már nem vállalják be.
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2017-08-20 12:29
Szép , szeretnék még több ilyet :) Erre mondják érti amit lát !!

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (20 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 16
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design