Elemzés: Stoke City - Arsenal
2017-08-20 10:30 | Írta: gezababa | Kategória: Mérkőzések
Ez most tényleg komoly? Velünk történik? Mi volt ez? Őszintén szólva ebben a meccsben benne volt minden, amit a csapatunk szexifocinak ismer. Komolyan gondolom, hogy a játéknak nem volt olyan eleme, amiben ne nőttünk volna az ellenfél fölé (oké, a gólmutatót tekintve de). Labdakihozatalok simák, pozícióváltások simák, helyzetek simák. Viszont nálunk semmi, de semmi nem megy be, míg az ellenfél az egyik helyzetét gólra váltja, és azzal a góllal behúzza a meccset. A bíró persze mindehhez asszisztál. Ezek vagyunk mi. Na, de nézzük csak sorjában…

Mindkét csapat 343ban kezdett. Ami meglepő volt, gondolom a Leicester elleni meccsen mutatott utolsó fél órának köszönhetően, hogy Bellerin és OX helyet cseréltek. Szerintem ez egy tökös taktikai húzás volt, hiszen a felfutó szárnyvédőknek így lehetőségük volt a pálya széléről a kaput támadni. Giroud hiányában a beadásokra olyan nagy szükségünk nem is volt. A pálya közepén pedig Elneny helyett Ramsey kezdett, amivel alapvetően megváltozott a játékunk képe, amit szintén jó húzásnak tartok.

A labdakihozatalunk, amiben Elneny a legnagyobb segítséget jelentené Xhaka-nak, az egyiptomi hiányában is teljesen rendben volt. A Stoke adhoc letámadásait (ég és föld volt a Leicester és Stoke presszingje) egyéni kvalitásoknak köszönhetően könnyedén el tudtuk hárítani. Így nem jelentett problémát, hogy Ramsey a labdakihozatalban nem vállalt annyira aktív szerepet, viszont annál jobban segítette a támadások felépítését.

A legnagyobb fegyverünk egyértelműen Ramsey/Özil/Lacazette/Welbeck állandó helyzetváltásai voltak. Ramsey fellépésével Lacazette és Özil lépett vissza rendszeresen labdáért, míg Welbeck az üres területekre futott be, és így tovább Bellerin. És jól ment! Rengeteg veszélyes helyzetet alakítottunk ki! És százszor meg kellett volna nyerni a meccset! De nem… És két okból nem.

1.: Welbeck. Sajnos nincs mit szépíteni rajta: pokolian gyenge meccse volt. A taktikánknak köszönhetően rendre ő keveredett a kapu elé, de egy ziccerével sem tudott élni. Én magam hat kihagyott lehetőséget írtam fel, de stream keresés és laggok miatt kb. tizenöt perc kimaradt a meccsből, szóval ez lehetett még több is. A meccs előtt írtam is, hogy én feltolnám Oxot támadónak, míg szárnyvédőnek jöhetne Monreal vagy Kola. Na de majd Sanchez…

2.: Nem szép dolog bírózni, de meg kell tennünk. Egy darab egyértelmű (Bellerin akasztása) és két kérdéses (szerencsétlen kezezések) büntető maradt el. Ennyi. Nincs több. Nincs több? De van! Giroud sarkas asszisztja után Lacazette szépségdíjas gólját elvenni olyan, mint festékszóróval neki esni a Mona Lisának. Les volt? Igen, kb. három centiméter, de kiszúrta a spori. Innentől kezdve nem kell videóbíró, elég a partjelzőnek odaadni minden meccset! Ezt hívják kicseszett egyvonalnak, és a támadójáték támogatása érdekében ez a forduló gólja!

Ami pozitívumot el lehet mondani, hogy Cech nagyon jól védett, kijövetelei nagyon jók voltak, ziccert is hárított. Özil négy kulcspasszot is kiosztott, csak hát azokat be is kéne lőni. Ox pedig egyre jobban érzi a posztját, nálam a mi oldalunkról a meccs legjobbja. Egy jelenetet kiemelnék: a 20 percben Ox kapura szúr egy lecsorgó labdát kb. 18-20 méterről, a lövést blokkolták, indul is ellenünk a kontra, Jesé óriási labdát ad Motingnak, Cech pedig a meccs védését mutatja be. Nem a távoli lövés a baj, hanem a rosszul kivitelezett távoli lövés. Felállt fal ellen, így nem szabad. Coq ezeket mindig kirúgta a stadionból, abból nem is lett kontra. Ha van rés, ha a busz szétesett lehet a távolból lőni, de így nincs értelme, mert önveszélyes.

És nézzük az érme rossz oldalát: az egymást követő harmadik meccsen kapunk szinte közvetlenül a félidő után gólt (Chelsea, Leicester, és most). A gólért pedig nálam megint Xhaka a felelős a legnagyobb részben. Xhaka rossz passzt ad Özilnek, de ahelyett, hogy a hiba után egyből visszazárna, egyedül neki megy a Stoke háromszögének, maga mögött hagyva 20 méter szabad területet a középpályán. Persze egyből ki is lesz játszva, mivel Özil nem presszingelt, Ox pedig nem zárta a pálya közepét, hanem a kocogást választotta a pálya szélén. Mustafi ezután hiába próbálja zárni a területet, Monreal pedig csak egy másodpercre lassított, ami elég volt arra, hogy Jese ne hibázza el a ziccert. Durva hiba? Nem. Csak ez most három pontunkba került.

Aztán jött Giroud Kolasinac helyére a 66. percben, és átálltunk 4231-re. Giroud nagy lendületet adott a csapatnak, csak dicséret illeti. Később Iwobi is jól szállt be. Valaki viszont meg tudná magyarázni, hogy mi értelme volt a mélyen buszozó Stoke ellen behozni Walcottot? Köszi előre is.

Az expected goal értékünk 1,4 lett (stoke: 0,8 ellenében), ami egy full buszos csapat ellen nagyon jó érték. Ha lőttünk volna egy gólt az első félidőben, a kinyíló ellenféllel szemben még több lehetőségünk lett volna. Szóval dobhatjuk a kukába.

És hogyan értékelte a meccset Wenger? (összefoglalva)

"Nagyon dühös vagyok, mert nem elég, hogy a helyzeteinket nem váltottuk gólra, középen buta hibákat vétettünk. Először is elvesztettük a labdát, és utána nem védekeztünk megfelelően. Ráadásul elég szerencsétlenek voltunk a játékvezető döntése miatt is, mert szabályos gólt lőttünk. De más helyzetet is értékesítenünk kellett volna. Más csapatok bizonyára pontokkal távoznak innen, amiket mi elvesztettünk. A fociban, ha nem nyersz, csak magadra mutogathatsz. A Leicester ellen két szögletből kaptuk a gólokat, és csak három kaput eltaláló lövésük volt. Akkor nem védekeztünk rosszul, de a mostani gól miatt minket terhel 100%-ban a felelősség."

Sanchez! Várunk mielőbb vissza!

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2017-08-21 12:48
szasza taps taps és taps :D
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2017-08-21 12:07
roszko: bazd+ hááát nem lehet ugyanaz a véleményem mint neked akit folyton faszságokat írogat ide..:DDD könyörgöm ha fos volt fos volt...útwenger ide vagy oda...! Nehogymár én kérjek elnézést. Wenger baszta el mert nem tud 11 kezdőt normálisan kiküldeni még most se. Ennyi. Más a meccs után 4 perccel leírtam már, hogy nálam az nem edző aki Monrealt játszat KH-ban és a futó bekket lecseréli egy jobb védőre....Szóval nem az útwengert loptam ide hanem vannak nekem is izéjeim hogy is hívják...gondolataim amik faszák és jól cuppanak!:DD Jön itt a faszságaival...mert Ő jobban tudja mint maga a játékos (aki nyilván tudja hol tud jól játszani). Csoda hogy Kazetta még csatár...bár amennyit visszajött labdáért lassan játékmester lesz:D Fasza. Jimcer: pool ellen eélyünk nem lesz.....ne legyen így és legyek faszkalap de azok úgy szétfutnak majd monreálostul meg mustafistul hogy a könnyem kicsodrul!
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2017-08-21 10:41
MIkor hétröl hétre kell írnod mert ez már hívatás szerüen csinálod ráadásul mindenki tudja rólad hogy az Utwenger oszlopos tagja vagy oda kell figyelned rá hogy nehogy szó érje a ház elejét . No meg mindeki azt várja Peetől hogy megmagyarázza a dolgokat . Szerintem ezért lett egy picit túl gondolva illetve túl korán vont le következtetést de legalább bele állt és ha nem lesz igaza javítani fogja magát .
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2017-08-21 10:23
Én is csodálkoztam peet elemzésén. Egy elvesztett meccset Wenger taktikai korlátaira fogni nem nagy kunszt. Innentől kezdve ez akár állandósítható is. Jó taktikus az öreg? A szart. De rajta ment el a meccs? Rohadtul nem. Ezt a meccset gólokkal kellett volna nyerni Bellerinnel a balon, wtf Laca-Walcott cserével, és még bírói tévedésekkel együtt is. Az hogy Ramsey szabadon hagyta a kp-t egy fasza labdakihozatal során, tudatos taktikai lépés, az hogy Xhaka egy egyszerű labdát elront és tetézi ezt egy felesleges gegenpresszinggel pedig egy egyéni hiba. Ezért Wenger rohadtul nem vehető elő. Asszem 18 kísérletből nem lőttünk gólt. A leicester ellen 27-ből 4et vágtunk, pedig finoman szólva ott sem voltunk a toppon. Ez a baj.
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2017-08-21 09:57
Szasza legalábbis szerinted , szar volt mert az Utwnger azt mondta . Szerintünk meg nem . Amugy Ramseynek minek is kellett volna Xahak melett lennie Wenger mondta vagy mi ???? Letámadtunk és letámadni többen szokás , Xhaka tudta hogy egyedül van egyszerüen rossz döntést hozott a védelem meg lusta volt feljebb lépni . Ez jövöhéten és azután való héten is igy lesz és mindegy ki lesz Xhaka párja ha társa letámad neki figyelnie kell ahogy a védök se maradhatnak hátul .
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2017-08-21 09:10
Nem értek egyet gezával. Bellerin borzasztó volt bal oldalt. Komoly problémák vannak itt akkor ha ti ezt taktikai változtatásoknak értékelitek.....nincs itt taktika pusztán az van hogy fingja nics még most se hogy küldje ki a csapatot a pályára. A cserék is mindent elmondanak erről....ott halt meg az esély a döntetlenre. Vett egy felfutó tök jó balszélsőt és azon az oldalon játszat egy jobb védőt..(?), Van a padon egy Merte és tengelybe játszat egy Monrealt (?)...van egy Ramsey aki csatár posztán tolja ahelyett hogy Csaka mellett legyen. Útwengeres is jól mondta...amikor kiváltott Csaka hogy visszaszerezze a labdát...a mögötte lévő területen kellett volna lennie Rmseynek...hol volt? Védők között csatár poszton....! A cserék meg háát ahogy mondtam...Lehozni Kazettát és behozni Walcit? WTF? 1 taktikai húzása volt wengernek múlt szezonban a 3 védős felállás...idén azt is elbassza...ez nektek taktika akkor lassú taps!

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (20 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
www.Autodoc.hu
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 9
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design