Nagyszerű mérkőzést játszottunk - Wenger
2017-08-14 18:43 | Írta: GoldHand | Kategória: Interjúk

Arésne Wenger nyilatkozott a médiának a Leicester City elleni mérkőzést követően. Mint ismeretes az ágyúsok egy nagyszerű mérkőzésen nyertek 4-3-ra a két évvel ezelőtti bajnok ellen. Lássuk, hogy látta a mérkőzést a csapat francia szakvezetője.

„Összeségében elégedett vagyok a mérkőzést illetően. AZ első tétmeccsünk volt a szezonban. Jól alkalmazkodtunk a körülményekhez, jó volt a csapatszellem. Nagyon jó csapat a Leicester, hisz láthattuk, hogy minden hibánkat azonnal kihasználták, és rögtön büntettek. 3 komolyabb helyzetből 3 gólt szerzetek, láthatjuk mennyire hatékonyak voltak. Azt kell mondanom, hogy ha semleges nézőként nézzem a mérkőzést, egy nagyszerű találkozót láthattunk. Ha azt akarjuk, hogy a Premier Legaue legyen a világ legerősebb bajnoksága, akkor hasonló mérkőzéseke kell játszania a csapatoknak.”

Wengert kérdezték a védelemről:

„Ha menedzser vagy, és 20 perccel a vége előtt vesztésre áll az együttesed, majd végül 4-3-ra nyertek, akkor boldogabb vagy bárminél. Úgy vélem elkerülhető gólokat kaptunk a sarokból, beadásokból, szögletekből.  Tavaly jól védekeztük le ezeket a szituációkat, de úgy gondolom, egy kis munkával idén se lesz gond vele.”

Az előszezonról:

„Összeségében jó felkészülést tudhatunk magunk mögött.  Nagyszerű edzőtáboran vettünk részt, jó felkészülési mérkőzéseket vívtunk, nagyszerű csapatok ellen. Megvertük a Chelsea csapatát, elhódítottuk a szuperkupát, ami egyfajta lendületet ad a szezonra nézve. Nagyszerű a csapatszellem, és ez napról-napra jobb lesz.”

Forrás: Arsenal.com


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2017-08-16 12:20
Azért a dolgok elég komolyan árnyalva vannak 1 , mérkőzésből nem szabad kiindulni . Mire is gondolok konkrétan . 1 egy Kosi ,Mustafi , páros nem egyen értékü egy Holdin ,monreal belső párosnál . 2 rókák most sokkal élesebbek mint bérmelyik top klubb elég csak a felkészülés körülményeit figyelembe venni hány játékossal memnyi időn át és hol . 3 Pool messze nem lesz annyira friss a pengék meg messze nem annyira élesek igy,szezon elején .nálunk ez a 3-4-2-1 a mostani állományhoz nagyon passzol . Maga csak Laca személye akkora szabságot ad Wengernek és önmagába kiszámithatatlanná ,nehezen olvashatóvá teszi a játékunkat . RVP távozása óta ez a probléma kisértett minket. Giroud gól erős volt de 1 az egybe merték hagyni egy jól feltolt védelem melett ,welbeckel ez nem müködött folyamatos volt a játék viszont egy betömörülő védelem melett nem volt elég penge mint Giroud igy viszont az ellenfelek kottából tudtak készülni és nekünk máshol kelett keresnünk a külömbséget . Mára viszont ez megoldodott Laca személyében mert 2 az 1 ben . Simán megy vele a kontra és a letámadás is . Felállásokal meg ma meg nem lehet behatérolni egy csapat játékát mert mindig attol függ az ellenfél hogy áll hozzánk átadja a terepet kontrázik és vajon átíveli a középpályát vagy a széleken viszi fel a labdát ? Esetleg elébe megy a dolgoknak és magasan letámad vagy szimplán megprobálja uralni a játékot. Nos ezek a dolgok teljesen más taktikát igényelnek teljesen megváltozhat egy játékos szerepköre egy adott pozicióban is arról nem is beszélve miután a csapat átmegy védekezésböl támadásba ,támadásból védekezésbe, vagy felállt védelmekkel szemben pozíciós játtékkor, oktatott, berögzödött automatizmusok a döntöek amit a szerkezeti vázak alapján nem lehet megmondani. Egy 3-4-2-1 támadásban máshogy néz ki 0-0 nál a 25 percben mint a 65-ben de mondhsttam volna 1-0 vezetést is . Röviden szerintem az a fontos ,hogy legyen egy olyan keret aki pillanatok alatt alkalmas arra ,hogy tudjon változtatni a játék képének megfelelően . Szerintem a keret jelenleg elég kombinatív ami rengeteg új lehetőséget fog biztositani számunkra .Nekünk pedig arra kell odafigyelni hogy határozottak és magabiztosak maradjunk a sérüléseket jól kezeljük és mérközés közbe felismerjük a szituációkat ( ha olyan csapat jön megfutjuk öket ha kell fárasztjuk öket pl ). Kimerem jelenteni ,hogy a tavalyi is már de az idei iha nem jön közbe semmi végképp felveszi bármelyik riválissal a versenyt és messze ök képesek a leg agilisabb futballra magyarul nekünk az az utunk hogy 1-el mindig töbett kell rúgnunk. Ez a csapat ha kell lassítsa ha kel gyorsítsa a játékot mert erre lettek összerakva és tök mindegy milyen felállást mutatnak a mérközés elején tudni kell mind a 2-öt és tudják is . A kulcs a hatékonyság és stabilitás .
 
Profil
Üzenet
Lefty véleménye:
2017-08-16 11:57
Kos meg Mustafi stabilitást fog adni. Mellőlük nem fognak 170 centis emberek gólt fejelni, ahogy azt Okazaki meg Vardy tette ellenünk. Cech meg korlátozza a vakon kijöveteleit és jók leszünk. A reflexei még mindig rendben vannak egyszerűen csak megöregedett és a sebessége nem a régi. Ha ezt elfogadja vele sincsen semmi baj.
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2017-08-16 11:26
Az eredmények a 343-at igazolják, szóval nehéz ellene érvelnem. De a direkt játékkal nem kell feltétlen egyből az ész nélküli rohangálni és a védelmet megbontani (lásd Reál). Amúgy a pool meccs taktikailag egy teljesen más történet lesz. A legnagyobb félelmem, hogy a Leicester 3-4 (vardy, mahrez, albrighton, okazaki) emberrel megtudta zavarni a labdakihozatalunkat, amiből nem egy gólt és helyzetet alakítottak ki, míg a pool ezt a feltolt védelmi vonal mellett 8 emberrel fogja majd tenni. A lassú játék és labdabirtoklásunk a poolnak fog kedvezni, ezért szavaznék a direktebb játékra (amit egyébként formációtól függetlenül is meg lehetne valósítani), főleg mivel a pool BL selejtezőben érintett hétközben. De ne rohanjunk tényleg ennyire előre, mert én most magam előtt még a stoke 541-es falát látom, amit nem tudunk áttörni.
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2017-08-16 10:26
Az a bajom a játék lassításával, hogy rengeteg játékosunknak jobban fekszik a gyors és direktebb játék, mint a labdatartás. Welbeck, Theo(ha nem nettó emberhátrány), Ox, Iwobi, Ramsey, Giroud, Xhaka és szerintem Laca és Sanchez is jobban ficánkolna ha mindig a kaput támadnánk. A 343 ad egyfajta stabilitást (elsősorban mentálisan), de számos ellenérv van ellene. Az eddig 343ban lejátszott meccsek alatt az első félidőben elvétve szerzünk gólt (pont talán a stók ellen idegenben, Everton, FA kupa döntő, Leicester), most hirtelen nem rémlik több. A meccsek korai lezárását ez nagyon nem segíti. Ha már a félidőben sima 2-0val tudnánk fordulni sokkal kevesebb energiát emésztene fel a meccs, és jobban lehetne beépíteni sérülteket, fiatalokat. Az első fordulóban az Arsenal futotta a legtöbbet (ez most még belefér, később kevésbé) Pont a pool ellen tudnánk most dominálni egy direkt 4231, 433-mal az első perctől fogva. Nekik BLmeccs lesz hétközben, egy 343-mal csak magunkra húznánk őket. Én egy X-re tippelek. Amúgy a city, ManU, spurs is képes akár még ennél komolyabb szerkezeti változtatásokra. Az viszont tényleg nagyon jó, hogy van hova nyúlni taktikai fronton is, azon túlmenően, hogy vesztes állásnál becserélünk minden csatárt, eredménytartásra meg jön Gibbs...
 
Profil
Üzenet
managerboross véleménye:
2017-08-16 10:16
[link] értem hogy saját nevelés meg ilyesmi, de szerintem vihetik
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2017-08-16 09:23
Szerintem ha a Pool nem tud minket zavarba hozni és hibára kényszeriteni minket a kapunk közelében akkor hozni fogjuk .Elvileg ott már lesz Kosi ,Mustafi és ha kell merte is akik jól épitkeznek és meg van a megfelelő rutin ,szóval bizakodó vagyok. Ennek ellenére azt mondom gól fogunk kapni mert felszívják majd magukat külön lélektana van az ilyen mérközéseknek . Viszont a Pool t egysiku csapatnak érzem mi meg sokkal jobban tudjuk variálni a játékot amit nem fognak tudni le reagálni . Semmi más dolgunk nincsen mint pontosan megfelelő határozottsággal játszani a játékunkat. Na meg éljük túl a kis kalandunkat orkékkal .

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (59 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 30
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design