Beharangozó: Arsenal - Everton
2017-05-21 11:07 | Írta: gezababa | Kategória: Mérkőzések

Szóval Middlesbrough. Természetesen egy Arsenal-Everton elleni meccs előtt nem a Boroval kéne foglalkoznunk, de azért, ha őszinték vagyunk magunkkal, a lényegi dolgok Liverpoolban dőlnek el. Ezért, ha pár szóban is, nézzük meg azt a meccset is. (Van még valami city meccs is, de a 0,1%-nál kevesebb esélyű jó végkimenetel miatt, azt most hagyjuk.)

Sajnos vagy nem sajnos, a WHU ellen Klopp is változtatott az alaptaktikáján. Persze nem egy wengeri 3 védős fordulatról volt szó az esetében: a 4-3-3-at és a heavy metal focit felhagyva előhúzott egy diamondot a kalapból, 10-esben Coutinhoval. Ennek oka persze a csapat sebességének csökkenése volt a sérülések miatt. Ezt mondjuk mi is jól ismerjük. Az eredményével pedig mindenki tisztában van: 0-4 a West Ham ellen, akik az Anfieldről ponttal jöttek el, és a Spurst is verték nulla kapott góllal.

Na de majd a Boro! (Na de majd! Ja, nem) Wenger nem nyilatkozik esélyekről, de röviden tekintsük át, mivel főzünk. 1.: a Boro fullba nyomja a buszt. 2.: teszi ezt eredménnyel, mert a legkevesebb gólt kapták az alsóházi csapatok közül (50). 3.: az utóbbi meccseken pontszerzési kényszerben voltak, ezért nem tudták fullba nyomni a buszt (lásd 1. pont). 4.: már kiestek, nincs pontszerzési kényszer (3. pont kilőve). 5.: a Pool a kiscsapatok kisbuszának feltörésében a leggyengébb (Mourinho). Nagycsapatok ellen elég jól szerepeltek idegenben (legalábbis nálunk kétszer jobban), két döntetlent is hoztak. 7.: Klopp és a Liverpool nem szerepelnek jól a döntőben (Ligakupa és EL döntő vereség), ezért a tét elnyomhatja őket. 8.: double agent: Chambers, akinek elég jó idénye van.

De még mielőtt bárki azt gondolná, hogy egyértelmű a Pool pontvesztése, el kell sajnos ismerni, hogy bár a labda kerek, de ezt a meccset csak ők tudják elveszíteni (közhely riadó). Nem véletlen, hogy a fogadó irodák is csak 30% környékére mondják a liverpooli pontvesztést. Reméljük, hogy a Boro nem lépi át a félpályát, és összejön egy gyenge 0-0.

Szóval Everton. Számomra az Everton az örök szimpatikus középcsapat volt, akik örömmel szívatták meg a nagyokat otthon és idegenben egyaránt, míg Wenger túlnőve ezen, átlagosan 2,04 pontot hozott Moyes csapatán. Moyest Roberto Martínez követte 2013-2016 között, felemás sikerrel. Őt pedig Ronald Koeman váltotta, akinek személyében a klubhoz, ha filozófiában feltétlenül nem is, de stílusban nagyon jól passzoló edzőt sikerült megszerezni. A holland totális futball iskola képviselőjeként alapvetően 4-3-3-ban állítja fel a csapatát, de a pragmatizmus és a realizmus jegyében 4-2-3-1-et is sokszor láthattuk tőle.

Az a helyzet, hogy Koeman kezében egy kézi ágyú van, míg nekünk ehhez a melóhoz puska kéne, mivel a holland sajnos pont abban erős, amiben Wenger gyenge. Pozíciós játék, szervezett presszing és gegenpresszing, ellenfél párharcokra kényszerítése és azok megnyerése, valamint szervezett, – alapjában terület, de sokszor kulcsemberek kikapcsolása céljából emberkövető – védekezés. Utóbbi egy 4-4-2-es, de ellenünk várhatóan 4-5-1-es zárt fal képében jelenik meg. Szerencsére Koeman nem rendelkezik klasszis csapattal, így azért bele tudnak futni wtf eredményekbe is. Ami fájó, hogy eddig tizenkétszer játszottunk Koeman csapataival, és ezeken a meccseken összesen 10-szer sikerült gólt szereznünk, ami 2 db győzelem és 5 db döntetlenre volt elég. Igazi Wenger-specialista. Külön kiemelendő 2015. december 26-a, amikor is 4-0-ra… inkább hagyjuk.

Az viszont tény, hogy ez a meccs úgy kell nekik, mint hóembernek a szolárium. Így reméljük hiába lesz Koeman lelkes, a játékosok beleszarnak a palacsintájába.(bocsánat és bocsánat).

Gondoltam írok egyet Lukaku és Sanchez gólkirályi címért folytatott versenyéről, de mindkettő elkapta Kane kínját, szóval ez már tulajdonképpen tárgytalan.

De mi a helyzet nálunk? Wenger továbbra is könnyűszerrel, nem keveset trollkodva hárítja a jövőjével kapcsolatos kérdéseket. A Fakupa döntő után lesz egy vezetői értekezlet, azután pár nappal elméletileg meglesz a hivatalos bejelentés. Mondjuk, ezt már hallottuk március-áprilisi köntösbe öltöztetve is.

Boss játéka elég kétséges, Ox esélytelen kategória, viszont az utóbbi időben egyre jobban teljesítő Ramsey elérhető lesz. A walesi pihenőt kapott a Stoke ellen, és ezt meg is hálálta egy jó produkcióval a Sunderland ellen. Láthattunk egy nagyon jó Iwobit is, és egy nagyon feszült Gibbs-et. Szerintem Gibbs is tudja, hogy lefőtt a kávé.

A négy nap pihenő kellett a csapatnak, mint egy falat kenyér, de az Everton nyolc napot készülhetett (remélem félig már nyaraltak). Ezzel nem tudunk mit kezdeni. Rotálni se rotáltunk, de az eredmény Wengert igazolja.

Aki mellett viszont nem lehet elmenni: Xhaka. Tény: 1.: a srác a januárunkat nagyon megszenvedte (nincs mögötte backup); 2.: azok a becsúszások, te jó ég; 3.: van nála gyorsabb ember a világon. De!!! Egyrészt ezek az első évében, a téli pihenős bundásból érkezve tulajdonképpen várható volt. A 4-2-3-1-ben a semmilyen szinten nem szervezett védelmünk miatt akkora területet kellett levédekeznie kontráknál, aminek a legnagyobbak sem tudnának megfelelni (a védelem most is szervezetlen, de már hárman védik a seggét). A szerepének megfelelő környezetben egyszerűen brutál a csávó. A Spurs elleni meccset kivéve (ahol mindenki agyhalott volt) a legjobb meccseit hozza 3-4-3-ban. Biztos vagyok benne, hogy az Everton ellen sem akármilyen hosszú labdákat fog szórni.

Összefoglalva: nyerni kell! Wenger nem búcsúzhat vereséggel az Emiratestől. Ráadásul az elmúlt hetek szemen köpése lenne, ha ezt most nem húznánk be. Az utóbbi pár meccs egy fegyelmezett és tudatos Arsenalt mutatott. Bár szebb körülmények között láthattuk volna ezt! Ez legyen a cél jövőre is, reméljük Sanchezzel és Özillel, reméljük a BL-ben. És végül reméljük, hogy Wenger a legjobb döntést fogja hozni

Várható kedzőm: Cech-Mustafi/Boss/Holding-Bellerin/Ramsey/Xhaka/Monreal-Özil/Sanchez/Giroud

Eredmény: 2-1; ­a Pool meccsre nem tippelek, mert elszomorodnátok…


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Elithe véleménye:
2017-05-29 15:14
Geza. Ha még van hely, akkor én is jelentkeznék.
 
Profil
Üzenet
Gunn3rheart véleménye:
2017-05-29 13:00
Na most a sok "cunt"-ozó megbizonyosodhat róla hogy nem a pénzért igazolnak el a játékosaink. heti 270k még az olajos csapatoknál is kiemelt fizetésnek számít, de úgy látszik a TOP játékosoknak a siker fontosabb.
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2017-05-29 12:44
Most nyertunk egy kupat.. Mit buziskodik ez a csavo a szaros BL-evel.. Menjen a Munchenbe akkor.. Azt szopja fel Vidalt.. Mi meg igazoljuk le Lacazettet. Azt csumi. Vagy Augerot! Jo jatekos Sanchez.. De ha menni akar nem allnek az utjaba..
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2017-05-29 12:14
Jimcer: ez akkor gebasz.....jelenleg nem bírjuk el ha elmegy Sancsez.
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2017-05-29 12:13
Köszi Jim! Akkor még két szabad hely betöltetlen! Ki szeretne egy digitális vállveregetést egy szezonértékelős kérdezz-felelekért?
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2017-05-29 09:52
A city bepötyögte a cheat kódot... Egy hete ért véget a PL és már a fél világot megvették. Amúgy terveznék egy szezonértékelőt, amihez keresnék 3 vállalkozókedvű kommentelőt. Összeírnék 4-5 kérdést, amelyekre egy-egy bekezdéssel kéne válaszolni, értékelni és ezzel tartalmas vitát generálni, amit a kommentekben harcolnánk le a többiekkel (a szokott módon). Szóval önkéntesek jelentkezését kérném, vagy megírom én magam az egészet ;)

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (168 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 18
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design