Beharangozó: Stoke City - Arsenal
2017-05-13 15:42 | Írta: gezababa | Kategória: Elemzések
Szóval Stoke City. Közismertebb nevén orkfalva. Akiknek egy ideális világban a Championshipben kéne a kiesés ellen harcolniuk az 1x1 „kickandrush” filozófiájukkal, favágással, Shawcrossal és a szurkolóikkal együtt. De a realitás egészen mást hozott a Stoke-nak. Ami nekünk Wenger, az nekik Pulis volt. Pulis nihilista taktikája megszilárdította őket a PL-ben, így immáron 2008 óta csodálhatjuk labda nélküli játékukat. A kiesése szele a feljutásuk óta meg sem érintette őket, ami nekünk a 4. hely, az náluk a 9., amit az utolsó három évben is sikerült teljesíteni. Ez most nem fog nekik összejönni, amiért bizonyára rettentően bánatosak.

Viszont tény, hogy ezek az orkok nem uruk-hai-ok. Pulis virágzása alatt (2010-11) átlagban valamivel 40% fölött birtokolták a labdát, alig passzolva 300-at egy meccsen, mindezt tűpontos 63%-os passzpontosság mellett (viszonyításképpen ez nálunk 57%; 530 passz volt, közel 83%-os pontossággal). A PL pénzcsapnak köszönhetően itt is megindult egy pozitív változás. 75%-kal passzolgatják a bogyót, 48%-ban birtokolva meccsenként. Shaqiri, Allen, és az örök sérült Afellay (vagy tavaly Bojan) sem a pulisi örökség képviselői. Ami még szembetűnő lehet, hogy idén Charlie Adamék (Adams Family… bocsánat) góljaik több mint felét nyílt játékból szerzik.

Ami mellettünk szól, hogy nekik ez a meccs tök mindegy. Ami nem, hogy legutóbb 2010-ben sikerült nyerni ellenük idegenben. Azt a meccset inkább feledjük is el, mert Ramsey horror sérülése is akkor történt, aminek köszönhetően utálnak minket. Innen is küldöm Ramsey nevében a bocsánatkérésünket. Szóval ellenünk csak azért is meg akarják majd mutatni. Köszönjük szépen…

Nézzünk szét a saját házunk táján. OX közel esélytelen, Boss kétséges. A helyzetünk pedig ismert: ha veszítünk, a játéknak vége, felébredünk az ágyunkban, Wenger hiszi, amit hinni akar; ha nyerünk, maradunk top4 országban és a Liverpool megmutatja milyen mély a nyúl ürege. Szóval a képlet egyszerű, nyerni kell és kész.

Elég szomorú esélyeinket a Stoke mellett még Mr. Dean is tovább rontja. Dean részrehajlás nélküli játékvezetése mellett sok jóra nem számíthatunk. Az általa dirigált meccsek 22%-át nyertük, és átlagban 1,04 pontot sikerült elhoznunk. Ezzel utolsó előtti Michael Oliver előtt (0,89 pont), és egy másik közkedvelt kollégát követ hátulról: na, kit? kit? „R”-rel kezdődik és Atkinson a vége… Bizony! Ratkinson: 1,54 pont

Szerdán egy elég intenzív meccset sikerült győzelemmel behúznunk. Formánk javul, önbizalom egyre jobb, de még van hova tovább. Ami biztos, utóbbi időkben van valami, amibe kapaszkodni tudunk; egy egyszerű terv, amit meg tudunk valósítani, és működik. Ez nagyon hiányzott már tulajdonképpen január óta. A játékunk sokkal tudatosabb, de nem játékszervezésben vagy taktikában. Kapott gólok számát sikerült visszaszorítani, az utóbbi 5 meccsen csak 3 gólt kaptunk, az első félidőben senki nem talált be. A váltás előtti 5 meccsen 11 gól volt. Jobb később, mint soha. A támadójátékunk viszont nem az igazi. Helyzeteink, lövéseink száma nagyon alacsony. Ezt legjobban az expected goal (adott helyzetek összességéből várható gólok száma meccsenként = azaz egy átlagos játékos, a meccs összes helyzetéből hány gólt szerez) mutató jelzi. Sorozatban 1 expected goal környékén hozzuk a meccseket: 1,4 xg vs Soton; 0,4 vs Leicester; 1,7 vs City, 1,1 vs Boro. Ergo a mák, illetve a quality-nak köszönhető, hogy hozzuk a meccseinket, átlag 2 rúgott góllal. A góljaink amúgy szintén a második félidőben születnek (egyet kivéve, a Boro ellen, de ott még csak szokták a srácok a taktikát).

Ami baj: nekik egy hét pihenőjük volt, nekünk 2 nap. Ramsey Stoke-ban nem biztos, hogy jól tud teljesíteni, Xhaka és Özil erősen a pusztulás szélén. Szóval a gyors transition álom lesz. Jó lenne egy kicsit rotálni, pihentetni, mert kedden megint meccs. Én nagyon örülnék Elnenynek, aki Ramseynél labda biztosabb, labda nélküli mozgása is jobb, bár kevesebbszer tűnik fel a 16oson belül. Gibbs elég szerény képességeit pedig inkább a cserepadon kamatoztathatná. Lucas Perez pedig álom. Wenger le is nyilatkozta, hogy sajnálja, hogy Lucasnak nem tud több lehetőséget adni, pedig megérdemelné. Nyáron megbeszélik a lehetőségeket. Szuper…

Kezdőre tippem: Cech – Gabriel/Mustafi/Holding – Bellerin/Xhaka/Elneny/Monreal – Özil/Sanchez/Giroud

Eredmény: 0:0 félidő után 1:2-re nyerünk, mert csak. Érvem erre nincs…

COYG!

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2017-05-15 17:24
Jimcer: tartom és emelek: Bale-t és Griezmannt is tudatosan figyeltük már kölyökkoruk óta, csak nem igazoltuk le őket. Sőt, Bale helyett Walcottot hoztuk el a Soton akadémiáról. Múltkor mesélte a pool-os haverom, hogy a liverpool Dele Allinak (akit egyébként szintén figyeltünk, de nem igazoltuk le) látva mekkora tehetség még a Spurs előtt, elsőként ajánlottak szerződést. A bibi: junior szerződést akartak kötni vele, amire természetesen nemet mondott, aztán jött a Spurs, profi szerződést kínált, a többi történelem. A mi scoutunk közben kb. sörözhetett, vagy rosszabb: Sanogo játékáról vágott össze egy videót wengernek.
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2017-05-15 16:05
Jimcer: milyen klasszis? SZVSZ klasszist akkor tudunk igazolni ha valamiért cserepadra kerül az új edző elképzelései miatt (Özil, Sanchez, Cech) és el akar jönni de senki más nem jelentkezik be érte, vagy alapból gyerekkori álma, hogy hozzánk és csakis hozzánk igazoljon (erre mostanában nincs is példa). Ez azért meglehetősen szűk keresztmetszet. És ha gonosz akarok lenni, egyrészt ez már rég nem BL/EL kvalifikációs kérdés; másrészt jelenleg a sajtó által megszellőztetett emberek sem olyan kategóriák, akik miatt felteszem a lakásom a PL győzelemre: Kolasinac; Fornals (nem leírva őket persze, mert nyilván knows igazolások). De továbbra is állítom: pénz amennyire a filozófiánk mellett szükséges bőven van, csak tudatosság és jövőkép nincsen. Utóbbi nekem sokkal jobban fáj.
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2017-05-15 16:05
Attol h nem Usmanov a fo reszvenyes attol meg dobhatna par 10millat egy ertelmes jatekosra.. Nem?
 
Profil
Üzenet
lesliek72 véleménye:
2017-05-15 15:53
Azt nem állítottam, hogy Usmanov adna pénzt, ha ő lenne a tulaj. De szerintem adna, mert ezek a poszt szovjet milliárdosok szeretnek csillogni. Mint az arab olajosok. Az pedig nem igaz, hogy megvehetné a klubot. Kroenke nem adja el, mert jól fial neki.
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2017-05-15 13:01
Ha jól tudom, akkor a PL pénzek miatt nem is kellene feltétlenül pénzt tenni a csapatba (persze figyelemmel kell lenni FFP-re is, mert a city több mint 150misi költött FFP túl és jött is a következmény: két cserével kevesebbet nevezhettek BL-re... no comment). Pont elég lenne, ha a tulaj nem venné ki a csapatból az összes jövedelmet. Amúgy bármennyire is csábító lenne egy Usmanov/Abra/kína stb. támogató, engem személy szerint rohadtul zavarna, ha kamu kölcsön- és reklámszerződéseken keresztül öntené valaki a zsét. Ahogy basset mondaná: ennél praktikusabb pénzmosási módszer nem nagyon létezik.
 
Profil
Üzenet
lesliek72 véleménye:
2017-05-15 12:30
Usmanov nem hülye. Csak akkor tesz zsét a csapatba, ha ő lehet a főnök. Nem idióta, hogy a Kroenke vezette csapatot pénzelje, amikor ő akar lenni a főnök. Ennyi.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (76 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 23
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design