Statisztikatömeg - avagy Január hónap számokban
2017-02-03 11:15 | Írta: GoldHand | Kategória: Elemzések

„Könnyűnek” nevezhető, bemelegítő januári hónapon van túl az Arsenal labdarúgó csapata. Szinte észrevétlenül elsuhant a 2017-es év első hónapja. Következik a meghatározónak mondható lassan-lassan tavaszi idény. Szombaton már a listavezető Chelsea ellen lépünk pályára, - ahol sok minden eldőlhet a bajnoki címért folytatott harcban- majd Feb 15-én ismét sorsdöntő Bajnokok Ligája mérkőzés következik a Bayern Munich ellen, de azért lesz az FA kupában is egy mérkőzésünk,a Sutton United ellen.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. Vegyük egy kicsit szemügyre a csapat Januári teljesítményét. Statisztikák,gólok,játékosok,eredmény.

A csapat összesen 7 mérkőzést játszott az év első hónapjában, ebből 5 Premier League találkozót, és 2 FA kupa mérkőzést.

 

Az idényt a Crystal Palace ellen kezdtük, ahol Iwobi, és Giroud fantasztikus góljának köszönhetően 2-0-ra nyertünk hazai pályán. Két nappal később a csapat szállította az új év első meglepetés eredményét, hiszen idegenben 3-3-as döntetlent játszottunk a Bournemouth csapatával. 20 perc elteltével már 2-0-ás hátrányban volt a gárda, majd az 51. percben már hárommal ment a haza alakulat. Wenger csapata azonban „gatyába” rázta magát, és elkezdett focizni. Előbb Sanchez, majd 5 perccel később, Lucas Perez szépített (3-2), Az egy pontot pedig Giroud mentette meg a 91. percben.

 

Egy héten belül következett a csapat harmadik találkozója. A mérkőzést ezúttal az FA kupában vívták Wenger legényei. Az ellenfél a Preston csapat volt idegenben.(Mikor már mindenki azt hiszi, hogy gála lesz) – jön a döbbenet ! A 7. percben előnyben a Preston. Több gól az első félidőben nem született, így ezzel az állással vonultak szünetre a csapatok. A második játékrészben Ramsey, és Giroud ( tegyük hozzá, hogy a rendes játékidő vége előtt 1 perccel) – gondoskodott arról, hogy elmaradjon az év „blamája”. Végül a csapat csak behúzta, 1-2. Talán a szégyentől is vezérelve, a következő PL fordulóban a csapat 4 góllal tömte ki a Swansea csapatát idegenben. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a hazai alakulat kettő öngólt is szerzett.

 

Február 22.-én az Arsenal a Burnley gárdáját fogadta az Emirates stadioban. Hát finom szólva ez sem volt az a könnyű mérkőzés, ahogy azt a legtöbb szurkoló várhatta. 0-0-ás első félidőt követően, jött a 59.-ik perc, amikor is az csapat nyári szerzeménye, Mustafi megszerezte csapat, és saját maga első Arsenal gólját. Szépen csordogált a mérkőzés, amikor is már-már hagyományokhoz hasonlóan jött a „tragikomikus” hosszabbítás. A ráadás 92. percében a bíró büntetőt ítélt a vendég csapatnak, amit Gray értékesített, ezzel 1-1. Na de nehogy már így legyen vége a történetnek: Jött aztán a 97. perc, és a chilei „őranagyal” Sanchez személyében, aki a megítélt büntető magabiztosan vágta a kapuba, ezzel legyőzve a Burnley csapatát.

 

A Preston után következett a Southampton az FA kupában. Sokan féltek a mérkőzéstől, ismerve a „szentek” csapatát, és az elmúlt mérkőzések eredményeit a két csapat között. A találkozón, mintha kicserélték volna Wenger csapatát (hasonlóan a Preston meccs után, úgy most a Burnley meccs után)- ismét magabiztos győzelmet aratott a gárda. Öttel verték a Southampton csapatát. A sérüléséből visszatérő Welbeck duplázott, míg a szintén sérülésből visszatérő Walcott, mesterhármast szerzett.

 

A hónap utolsó meccsét a Watford ellen játszotta a gárda. Sok mindent nem kívánok írni a mérkőzésről, gyalázatos teljesítménnyel kaptunk ki hazai közönség előtt 1-2-re.

 

A csapat összesen tehát hét mérkőzést játszott a hónapban, ebből öt mérkőzést megnyert, egy döntetlent játszott, míg egy vereséget könyvelhet el. Két fordulót is sikeresen vettünk at FA kupában.

A mérleg 17 rúgott, és 7 kapott gól ezeken a mérkőzéseken, és mindössze 1 megítélt büntető volt, ami a csapat értékesített is.

Érdekesség, hogy a 17 gólból, 6 született az első félidőben, míg 11 a másodikban.

A csapat játékosai összesen kilenc sárga lapot, és kettő pirosat kaptak.

Nézzük a gól megoszlásokat, illetve gólpasszokat:

 

Giroud: 4 gólt/2 gólpassz

Iwobi: 2 gólt/1 gólpassz

Sanchez: 3 gól/4 gólpassz

Lucas: 1 gól/ 2 gólpassz

Ramsey:1 gól

Mustafi: 1 gól

Walcott: 3 gól

Welbeck: 2 gól/1 gólpassz

 

Özil: 1 gólpassz

Chamberlain: 1 gólpassz

Xhaka: 1 gólpassz

 

A csapat átlagban 57%-ban birtokolja a labdát, míg 84%-os pontossággal passzol.

18 szerelést mutat be mérkőzéseként, és mindössze átlagban 10 szabálytalanság jut egy mérkőzésre.

Kicsivel több mint 15 kapura lövés van a csapat mérkőzésein, 5,3%-kal találják el a kaput, és 2,4 les jut egy mérkőzésre.

 

Érdekes statisztika, hogy a lövések 63%-a érkezik középről, 21%-a a bal, míg 16%-a a jobb oldalról.

 

Átlagban 525 passz esik megy egy találkozón.

51 hosszú labdát játszanak meg.

 

A nyáron szerződtette Granit Xhka már kettő sárga, és két piros lapot gyűjtött a szezon során.

Sanchez vezeti a házi góllövő listát 15 góllal.

Cech szerepelt a legtöbb mérkőzésen: 22 találkozón védett.

Szintén Sanchez-nek van a legtöbb gólpassza, 8 db.

 

A legjobb index mutatók:

Sanchez: 7.89

Koscielny: 7.42

Mustafi 7.3-as index.

 

Leggyakoribb kezdő 11 pedig: Cech- Bellerin,Mustafi,Koscieny,Monreal- Xhaka,Ramsey- Iwobi,Özil,Sanchez,- Giroud.

 

A tabellát itt nézhetitek meg.

Februári mérkőzések:

Chelsea-Arsenal PL

Arsenal-Hull City PL

Bayern Munich-Arsenal CL

Sutton United-Arsenal FA Cup

 

Sok gólt, kevés vereséget ! Go Gunners !


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Lefty véleménye:
2017-02-03 18:03
Monacoból lehetne szemezgetni nyáron. Djibril Sidibe: tud jobb és balhátvédet is játszani. Két legyet üthetnénk egy csapásra, mellé meg elhozhatnánk csomagban az Mbappe gyereket.
 
Profil
Üzenet
pinters véleménye:
2017-02-03 17:11
Bal oldali védőre, jobb védőre Bellerin mögé, egészséges Santira és egy higgadt Xhakára. A tkp poszt bőven adott: bal oldalon Sanchez, Iwobi, Welbeck,(Ox, Özil, Walcott) középen Özil, Iwobi, Lucas (Ox, Ramsey), jobb oldalon Walcott, Ox, Lucas, (Sanchez, Iwobi, Özil, Ramsey) csatárként pedig Giroud, Welbeck, Walcott, Lucas, Sanchez, (Sanogo) és az U23-ból nem is írtam senkit! [link]
 
Profil
Üzenet
fifa11 véleménye:
2017-02-03 15:49
Benzemára mondjuk tényleg semmi szükség. Új edző, balhátvéd, és egy támadó középpályás/szélső támadó, akikre szerintem szükség van.
 
Profil
Üzenet
cserarzi véleménye:
2017-02-03 15:11
Arsene Wenger Arsenalja kölcsönbe adott pár fiatalt, ám most nem tudott érdemben erősíteni, bár főleg nagy nyári célpontokat dobott fel vele kapcsolatban a brit és a német sajtó. Carl Jenkinsont kis híján elvitte a Crystal Palace, a két klub egymással már meg is egyezett, a védő ügynöke viszont megakadályozta a szerződést az igényeivel (állítólag az okozta a bajt, hogy megtudta: Jeffrey Schlupp heti hatvanhatezer eurót kap, Jenkinsonnak meg kiszúrnák a szemét heti rongyos negyvenegyezerrel), de még ennél is érdekesebb az a felvetés, miszerint a Real Madrid maga ajánlotta fel Karim Benzemát az „ágyúsoknak”, és erre Wenger így reagált: »nincs szükségünk rá vagy más csatárokra«. faxxopo wengertalicska .....bár tényleg nincs,, modrics , kroos , draxler rodrigez felé középpályások kellenének véletlen h a madridot mondtam írhatnék mást is csak ez minőség ! Rakitics is az mielőtt még vki bár kétlem h itt sok csicska barcás lenne

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (23 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 15
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design