Az edzésen múlik minden
2016-12-15 15:21 | Írta: dede1 | Kategória: Egyéb

A 2000-es évek után az edzői világban két felfogás uralkodik:

1. Az edzés célja a stílus elsajátítás.

2. A futballban a legfontosabb a teljesítmény fokozás és a labda nélküli játék elsajátítása, azaz a fizikai és mentális teljesítmény fokozása, a labdát bírtokló játékos kreatívitása, helyzet felismerése.

Az 1-es módszer szerint dolgozik például az argentín Martínó, a brazil Dunga és Wenger is.

A 2-es módszer szerint, azaz a futballban a legfontosabb a teljeaítmény fokozása. Ennek a módszernek a híve pdl. Alex Ferguson, Mourinho, Alegri, Klopp.

Hosszabb távon /8-10 év/ már el lehet dönteni, hogy melyik edző ért el nagyobb sikereket, azaz melyik edzői módszer eredményesebb!

Az Arsenal szúrkolók az elmúlt 10 évben végig követhették Wenger stílus elsajátítási felkészítését, amit sokan tili-toli, vidd be a gólvonalig módszernek neveznek. Ez a módszer, ami eddig csekély eredményt hozott számunkra.

Van egy ismert mondás edzői berkekben: "Aki valaha focizott, vagy valódi drukker, az tudja, hogy a futball a győzteseké, Idegen a játék szellemétől azt mondani, hogy inkább játszunk szépen és stílusosan és veszítsünk, mint rossz játékkal nyerjünk. Nem! Nyerni kell és ha nyerünk azt úgy sem lehet mindíg rossz játékkal!"

Egy jó focista ott van ahol a labda. Egy nagyszerű focista ott van ahol a labda lesz!!! Ehhez pedig erős fizikai felkészítés kell!

A másik fontos érv a jó fizikális felkészítés mellett a sérülések elkerülése. Azoknál a csapatoknál, ahol nem a fizikális felkészítésre helyezik a hangsúlyt jóval több a sérülés. Ez orvosilag teljesen indokolható: Egy jól felkészített izomzat sokkal jobban "elviseli" a rugásokat, irányváltoztatásoknál pedig kevesebb a húzódásos sérülés.

Valószinűleg így már érthető az Arsenal-nál a sok sérülés, egyik oka a Wenger-i edzésmódszer! Erre a futball világában már sok helyen rájöttek, csak az Arsenal-nál nem.

Reméljük, hogy előbb-utóbb lesz valami változás, mert mi szúrkolók már 10 éve várjuk a sikereket és eredményeket!

HAJRÁ ARSENAL!

/Forrás: Coach képzés/ Debrecen-Pécs


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
dede1 véleménye:
2016-12-19 16:31
roszko Barátom ! Ugy érzem, hogy nem értetted meg a cikk lényegét. Én arról beszélek, hogy nem mindegy, hogy az edzésidő 80 %-ban tili-tili /az is kersztbe és nem előre/ és csak 20%-ban sprint és erőgyakorlatok, vagy fordítva !!! Kapis? Egyébként szégyellem és nem szégyelem!!!
 
Profil
Üzenet
bojan véleménye:
2016-12-17 12:23
dede1 Kérlek olvasd el a Számháború című könyvet!Ebben le van írva például hogy a szerencsefaktor a fociban,nagyon magas 50%-lék,a kiadott fizetések 89% százalékban determinálják az szezonvégi helyezéseket,csak 50%-lékban nyeri meg a meccseket az előre esélyesnek kikiáltott.A labdatartásra berendezkedő csapatok a táblázatok élmezőnyében végeznek.Egy csapat annyira erős amennyire a leggyengébb játékosa és ami számunkra most a legfontosabb,hogy a manager szerepe csak 15%-lékban lehet mérvadó a sikeresség tekintetében...tehát!Wenger nagyon is jó munkát végez,csak nincs szerencsénk,vagy akár egy plüssmackó is ülhetne ott? és még sok érdekes dolog...
 
Profil
Üzenet
dede1 véleménye:
2016-12-17 10:25
Ami Iceman93 hozzászólását illeti,azt válaszra sem méltatom, de nem törlöm, mert ezen az Oldalon mindenki leírhatja a véleményét, amennyiben az nem trágár és nem becsületsértő ! roszko és Don Ricco véleményét pedig az elmúlt 10 évben átélt Arsenal sikertelenség erősen cáfolja !!! A nemzetközi edzőképzéseken negatív példaként emlegetik az Arsenal igazoláspolitikáját és a rengeteg sérülést, amit egyértelműen a rossz edzésmódszernek tulajdonítanak !!! Szóval Barátaim a tények makacs dolgok nem érdemes vitatkozni velük ! Kérnék választ arra, hogy az elmúlt 10 évben hány bajnoki címet, illetve nemzetközi kupát nyert az Arsenal ? Szóval kinek is van igaza dede1.nek vagy dede1-nek ? Üdv.
 
Profil
Üzenet
Don Ricco véleménye:
2016-12-17 03:48
Nemhiszem, hogy a cikk szerint írtak a valóságnak megfelelnek. "Labda nélküli játék":szted milyen védekezést alkalmazunk területvédekezést vagy emberfogást? Milyen támadás (volt) jellemző az indításos üres területre befutásos játék vagy talán más?"Fizikai és mentális teljesítmény":a fizikait inkább hagyjuk nem futnak kevesebbet a játékosaink, a mentálisnál néha persze van probléma, de azért jöttünk már vissza a béka segge alól."Labdát birtokló játékos kreativitása":sokszor idegesítő, hogy csak járatjuk körbe a labdát, ennek taktikai okai vannak, sztem azért Santi,Sanchez,Ramsey,Özil nem éppen nonkreatív játékosok (Özilnek sokszor nincs kedve játszani, de erről Wenger is tehet). Szóval én nem azt mondom, hogy Wenger mindig jó, sőt! A hibáink többbrészt Wenger miatt van, nekem főleg egy csatár hiánya, rossz cserék, taktikai hibák azok amiket rossznak vélek, a lényeg: a stílus elsajátítása nem egyenlő a fentebb említettek hiányával.
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2016-12-16 20:20
Megint sok okos gondolatot loptál dede1 :) kár , hogy ahelyett , megpróbálnád értelmezni , megint a saját ízlésvilágodnak megfelelően , kontextusból kiragadva , hatásvadász módon , próbálod butítani a népet , mindezt úgy , hogy tárgyilagosságot színlelsz . Olvasom a sorokat és én szegyelem magam helyetted . 1 -es 2 -es módszer , stílus , teljesítmény fokozás ,labda nélküli mozgás ...stb nincs egyik a másik nélkül . Ezeket ugyan úgy csinálja Guardióla , Tuchel, Wenger mint pl Mourinho . Ezek csak üres szavak ezeket tartalommal kell megtölteni amiért pedig a vezetés edzők, stábjaik és maga a játékos a felelős .
 
Profil
Üzenet
Iceman93 véleménye:
2016-12-16 13:08
belőled kéne még vagy 100 dede1! Az a baj hogy több millió van! :D

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (6 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 14
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design