Match Review: Arsenal-Swansea
2016-10-17 09:09 | Írta: pIeTRo | Kategória: Elemzések

A kezdő felállásokban túl sok újdonságot nem kell keresnünk. Arsenal részről azért sem, mert Wenger egyértelműen letette voksát amellett a 11 játékos mellett, akikre alapozni akarja idén csapatát. Cech-Bellerin-Mustafi-Boss-Nacho hátvédsor, Cazorla-Xhaka-Özil középpálya és Iwobi-Walcott-Alexis támadósor. Nyilván Xhaka szerepe korántsem betonbiztos a kezdőket illetően, de a sérüléséből visszatért Coquelin-t még nem merte 90 percre a pályára küldeni és valahogy Elnenyvel szemben pedig a svájcit preferálja azon a poszton.

A Swansea részéről pedig még annyi újat sem sikerült kiovasni a felállásból, mint az Arsenaléból, hiszen Bob Bradley élete első PL mérkőzésére készült, egy olyan csapat élén, amelyet valószínűleg túlságosan nem követett menedzseri kinevezése előtt. Így amolyan tessék-lássék módon, nyilvánvalóan teszt üzemmódban küldte pályára újdonsült embereit. A Pool elleni meccshez képest védelem bal széléről átkerült a jobbra Naughton, helyet csinálva korábbi posztján Taylornak. Van der Hoorn-t pedig Fernandez váltotta középen Amat párjaként. Az előzetes kimutatás szerint egy 4-4-1-1-es hadrendre számíthattunk, de nyilvánvalóvá vált, hogy a Barrow-Britton-Cork-Routledge középpálya előtt Sigurdsson és Fer gyakran egymás mellett játszva próbáltak labdát szerezni a mi térfelünkön. Így lett ebből inkább 4-4-2. Ez azért érdekes, mert klasszikus csatár nélkül állt fel a Swansea.

A mérkőzés képe számomra meglepően alakult. Bár az első 10 percet megnyomta az Arsenal, nagy iramban kezdtek, jelezvén ki az úr a háznál, de komolyabb helyzet kialakítása után végül gyakorlatilag megosztotta a játékteret vendégével. A Swansea zavartalanul tudta többször kihozni a labdát, bár ők sem jutottak el igazán fenyegetően a kapunkig, úgy tűnt, az Arsenal nem rohan a vesztébe és nem ad túl nagy teret az ellenfél kontráinak. Majdcsak fél óra telt el igazán nagy helyzet nélkül. Egyedül Mustafi bólintott a lécre, de az is rögzített szituációból adódott. Özil kicsit görcsösnek és enerváltnak tűnt, ezt kihasználva Cazorla pedig számomra kifejezetten élénken mozgott. Nem is tudom mikor láttam Santit ennyire szabadon játszani. Bár nagyobb lehetőség kialakítása az ő nevéhez sem fűződött, mindenesetre látványos volt az a szabadság, amit Özil "adott át" neki. 
Továbbá érdekes volt az is, hogy Iwobi a bal szélről mennyit bemozgott középre, sőt, sokszor átment Walcott oldalára, hogy a bal szélt Monrealnak kelljen egyedül befutnia. 
Alexis kapcsán pedig több elemzés is napvilágot látott, miszerint Wenger nem is klasszikus középcsatárt akar belőle faragni, hanem a manapság már nem túl népszerű hamis kilences pozícióban alkalmazza. Ha alaposan megfigyeljük a chilei mozgását, annak ellenére, hogy többször ő ácsorog legközelebb az ellenfél kapujához labdára várva, rengetegszer lép egészen mélyen vissza, gyakorlatilag lyukat hagyva a csatár posztján. A tegnapi meccs során is készültek térképek a játékosok helyezkedéséről, amiken jól látszik, hogy Sanchez legtöbbször olyan mélyen indult a támadásokkal, hogy még Özil is előrébb mozgott nála. Tény és való, hogy ezzel Alexis inkább helyzetkialakításokban játszik fő szerepet, mintsem a befejezéseknél, mert minden egyes alkalommal, amikor üresen hagyta saját pozícióját, Theo hiénaként tört be a szélről, hogy megjátszható ember legyen középen. Ez eredményezheti azt, hogy Walcott ennyire produktív lett góltermelés terén, Alexis pedig sorra gyűjti az asszisztokat a neve mellé.
A gólokat illetően maradjunk annyiban, hogy adakózó hangulatban volt a Swansea és később viszonozván határozatlanságukat, mi is. Walcott mindkét gólja a vendég védők tétlenségéből született, egyedül Özil bombája volt igazán klasszis megmozdulás. Hasonló az eset a szépítő találatoknál is, hiszen előbb Xhaka vétett hatalmas hibát közvetlenül a tizenhatosunk előtt, majd Monreal-t verték meg újfent a szélen (ebben a szezonban Nacho oldala a legnagyobb gyengeségünk), hogy Mustafi felejtsen el Borja-val együtt mozogni. A Swansea támadásainak 55%-a a jobb szélről indult. Elképesztően látványos az, hogy Monreal mennyire képtelen tartani saját oldalát, ráadásul úgy, hogy Iwobi rendszerint elkószált a pálya más területeire, magára hagyva a spanyolt.
A leggyengébb láncszem mégis Xhaka volt a mérkőzésen. Úgy látszik, hogy még Wenger sem tudja eldönteni, milyen szereppel ruházza fel őt, de annyi pénzért ne cselezgessen amatőr módon sem a tizenhatos előtt, pláne ne rúgja fel direkt az ellenfél játékosát, amikor a labda a közelében sincs már. Azt hiszem, hogy az ő butaságain akár el is úszhatott volna a mérkőzés, mert az utolsó 20 percre nagyon feltámadt a Swans és sorra alakították ki a gólhelyzeteket. 
A második játékrészben Özil játéka feljavult és Theo is mesterhármast/négyest rúghatott volna, de ez korántsem volt egy agyonnyert mérkőzés. A csapatnak vannak látványos hiányosságai, amit mihamarabb ki kell javítani, mert nem minden ellenfél lesz szárnyaszegett.

 


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Frimponginho véleménye:
2016-10-18 00:44
Én is csatlakoznék a Xhaka-t védők táborába. Kritikus pillanatban elkövetett egy durva, de fontos taktikai faultot. Ezt és a gól előtti hibáját leszámítva abszolút jól osztogatott a meccsen. Értem én, hogy Coq nagy harcos meg csúszik mászik, de előrejátékban elég nagy fék, ráadásul csak Cazorla-val tud hatékony lenni. Granit nyilván még szokja a PL tempóját, de már most látszik, remekül passzol, találja meg a folyosókat, és ez baromi fontos a mai futballban. A lassúságát meg egy Ramsey/Elneny/Wilshere típusú CM-el lehet kompenzálni. Cazorla túl hasonló típusú, nem értem, Wenger miért ezt a párost erőlteti.
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2016-10-17 22:09
koszi! az sincs sajna mindig csomagomban de megoldhatobb mint a stream! viszont nov 1-jetol indul a spiler. remelem adnak is minket. eddig 1 meccsen kivul mindet adtak
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2016-10-17 21:48
Taktikai fault rol hallott mar valaki? 2v4 ben lettek volna a kacsak.. ez hianyzott a csapatbol.. a kemenyseg es az ilyen faultok. Xhaka helyesen cselekedett.. a piros meg kicsit eros volt. Gondoljatok arra h mikor rangadot ja tszunk a chelsea vagy a mu ellen hany ilyen faultot nyomnak ellenunk. Igy torik a jatekunkat.. bekell vallalni. Azt is mondhatna: ha megkell baszodni hat megkell baszodni..:D Walcott meg mindig kiraly:D Iwo.. sanchi.. es ozil is rajok voltak. Come on yall gunners!
 
Profil
Üzenet
fifa11 véleménye:
2016-10-17 20:31
A Ludogorets ellen tényleg lehetne kicsit rotálni, de Wengert ismerve 1-2 személyi változáson (jobb esetben) kívül, nem nagyon fog a szerkezettel variálni. 4-3-3-ban egyébként tényleg nincs helye Özilnek. Ezért mondtam, hogy ő a 4-2-3-1-re lett kitalálva.
 
Profil
Üzenet
Frimponginho véleménye:
2016-10-17 20:06
szasza86: A Film Mánia adja a szerdai meccsünket.
 
Profil
Üzenet
gezababa véleménye:
2016-10-17 19:43
Fifa11: én csak azért gondolkodnék valami b verzióban, mert egyrészt végre olyan emberek ülnek a padon, akik nem totál fogalmatlanok, és ha nem is topcsapatok ellen, de megérdemlik és meg is becsülnék a játéklehetőséget. Másrészt nagyon félek attól, hogy a 4 pótolhatatlan alapemberunk (kosi, coq, ozil, sanchez) a folyamatos játék miatt tompul vagy lesérül. Coq rövid sérülése olyan időben jott amikor nem volt igazán komoly ellenfelünk, ugyanakkor a játékunkon egyből látszott, hogy nem olyan mint vele. Tavaly, mondanom sem kell, cazorla kiesése nagyon sokba került. Ezért lenne jó ha például szerdán nem a válogatott meccsen megsérült ozil lenne 10esben, hanem kicsit pihentetnenk az embereket. Ezért probalnám ki a 4-3-3at, amibe ozil első blikkre nem is lenne szükséges.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (15 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 17
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design