Match Preview: Arsenal-Basel
2016-09-28 14:12 | Írta: pIeTRo | Kategória: Mérkőzések

Bomba formában érkezik ma este az Emiratesbe a Basel csapata. Idén még nem találtak legyőzőre, mi több, a két héttel ezelőtti Ludogorets elleni találkozón kívül mindegyiket egytől egyig megnyerte. 9 bajnoki fordulót követően 100%-os statisztikával állnak a tabella élén, a svájci liga történetének legjobb szezonrajtját produkálva.
Habár szenvedősre sikeredett a BL nyitányuk, mindenképpen pozitív attitűddel futnak majd ki a gyepre, ugyanis az angol ellenfelekkel szemben egészen jó a mérlegük. Angol élvonalbeli ellenfelek elleni 10 legutóbbi Bajnokok Ligája találkozójukból mindössze egyet veszítettek el, még 2002-ben a Manchester United ellen. Ez idő alatt egyszer sem távoztak vereséggel Angliából. Továbbá mindegyik angol ellenfelükkel szemben sikerült gólt szerezniük.
Matias Delgado, a klub veterán középpályása, szerint egészen jó esélyeik vannak, hogy történelmet ismételve meglepjék aktuális Premier League ellenfelüket. Úgy gondolja, hogy a Basel egy kicsit le van sajnálva a nagyobb csapatok által, ők mégis mindig rácáfolnak erre, ahogy tették korábban a Liverpool vagy a Chelsea ellen is. Lehet nincsenek klasszis játékosaik, de csapatként nagyon egységesek, megértik egymást a pályán, így voltak képesek a kiváló szezonrajtra is.
Egységüket tovább növelheti, hogy igazán hiányzóval sem kell számolniuk.

Ellenben az Arsenalnak.
A PSG ellen kiállított Olivier Giroud eltiltását fogja tölteni,a hétvégén megsérült Francis Coquelin pedig hetekre kidőlt.
Hiányuk mégsem töltheti el túl nagy aggódalommal Wengert, hiszen idén inkább Alexis-t erőltette középcsatárként, aki talán az utóbbi időben egyre jobban belejön új szerepébe. Coquelin-t pedig igazán minőségi cserék válthatják. Ott van elsősorban Xhaka, aki végre több lehetőséget kaphat az Arsenal kezdőcsapatában vagy tavaly éppen a Baseltől szerződtetett Mohamed Elneny is bevethető ezen a poszton. A francia menedzsernek végre tehát nem okoz gondot pótolni hiányzóit a cserepadot látván.
A házigazdák sincsenek híján a pozitív teljesítménynek. A Chelsea elleni 3-0-s diadalukkal öt egymást követő bajnokin sikerült győzedelmeskedniük. Játékuk egyre inkább hasonlít arra, ami Wenger elképzeléseiben szerepel. Kulcsjátékosaik lassan elérik csúcsformájukat, melynek köszönhetően ismét arról cikkeznek a sportsajtóban, hogy idén akár a bajnoki arany sorsába is beleszólhatnak az észak-londoniak. Bár ez az elmúlt pár évben mindig elhangzott a szezon elején az egyes médiumoktól, a csapat a féltávnál mindig elfáradt. A vezetőség viszont idén nyáron hajlandó volt mélyebben a zsebébe nyúlni és minden posztra igazoltak egy-egy minőségi játékost, amivel talán elég lehet Wenger számára a keret ahhoz, hogy egyenletesebb teljesítményt nyújtson csapatával.

Érdekesség, hogy a két klub még nem találkozott egymással tétmérkőzésen, viszont az Arsenal számára kedves ellenfelek a svájci csapatok. Négy megmérettetésből négyszer győztesen kerültek ki.

Ami még pikánsabbá teheti a játéknapot, az az, hogy az Európa-bajnokságot követően ismét egymás ellen játszhatnak a Xhaka-fivérek. Nyáron Granit Svájc, bátyja, Taulant pedig Albánia színeiben feszülhetett egymásnak.


forrás: uefa.com; mirror.com; whoscored.com

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
pinters véleménye:
2016-09-28 16:45
Márhogy nem lesz a kezdőbe se Sanchez se Walcott. ;)
 
Profil
Üzenet
pinters véleménye:
2016-09-28 16:43
De valószínűleg nem kezd: [link]
 
Profil
Üzenet
titi1982 véleménye:
2016-09-28 16:25
Határozottan kell kezdeni ellenük és nem lesz baj!Itt ahogy a Chelsea elleni meccs előtt is elmondtam,nem tudásban dől el,hanem hozzáállásban,motivacióban,a papa mennyire tudja őket feltüzelni!Szerintem profin fognak hozzáállni és türelmesek leszünk ha beparkolnak a busszal!Én erre számítok,mert Sanchez és Walcott kezd életveszélyes lenni,Özillel karöltve a kontrákban!Ma este sajnos dolgoznom kell,de azért szorítok egy jó jatékért,ami győzelmet ér számunkra!Már csak a miatt is,hogy a szurkolók a csapat mögött maradjanak!Sokat számít nagyon,hogy a cseszki ellen ismét támogatják a csapatot!

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (4 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 74
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design