Match Review: Arsenal-Chelsea
2016-09-25 19:07 | Írta: pIeTRo | Kategória: Elemzések

Na? Törlesztettünk? Megérdemelték?

De meg ám!

Ne szaladgájunk azért rózsaszín felhőkön, mellünkön a címert csak méltósággal veregessük. Higgadtan, büszkén, de úriemberek módjára örüljünk a régóta várt sikernek, mert bár egy csatát megnyertünk, hibák sokaságát lehetett még felfedezni a játékunkban. Azért irtózatosan nagy szerencsénk volt, hogy egy impotens, fogatlan és amatőr hibákat vétő Chelsea volt a vendégünk.

Az első percek után megmondom őszintén azt gondoltam, hogy a Chelsea tudatosan adja át területet az Arsenalnak, elhitetve azt, hogy a házgazdák irányítják a meccset. Sajnos ebbe a hibába több nagy csapat ellen is belebuktunk már, amikoris azt hittük, hogy mi alakítjuk a mérkőzés sorsát, mi diktáljuk az iramot és mi döntjük el, hogy aktuális ellenfelünk mennyi területet kap. Gyanítom, hogy Conte is hasonló módon szándékozott minket álomba ringatni, türelmesen kivárni, majd könyörtelenül lecsapni a Hazard-Willian-Costa trióval. De ő sem számolt Cahill szerencsétlenkedésével, amiből sikerült elég hamar előnyhöz jutnunk. A Chelsea viszont annál rutinosabb és profibb csapat, hogy kétségbeesve próbálja egalizálni az eredményt. Túl nagy ellencsapások nem voltak, látszólag maradtak az eredeti felállásnál és hagyták, hogy a második gólunk előtt gyakorlatilag egyérintőzve mattoljuk a felállt védelmüket, régi idők Arsenalját felidéző gólt szerezve.
Ekkor már észbe kaptak kedves vendégeink, hogy bizony jó vége nem lesz annak, ha továbbra is teret adnak játékmestereinknek kényük-kedvük szerint osztogatni a jobbnál jobb labdákat, így Hazard és Willian is igyekezett veszélyesen elsuhanni a széleken. Sajnos, ez többször is sikerült nekik, főleg a brazilnak, aki ellen Monreal újfent nem sok ellenállást tanúsított. Érthetetlen, hogy Nacho hol van fejben mostanában, elképesztő területeket hagyott Williannak, hogy befusson a védelem mögé. Szerencsére belső védő kettősünk egyre összeszokottabban működik, így rendszerint blokkolták vagy a lövéseket vagy a beadásokat. Némi kommunikációs zavar azonban még mindig felfedezhető Mustafi és Koscielny között, mert bizony Pedro és Batshuayi is kis híján visszahozták a Chelsea-t a meccsbe. De amit a felvezetőben kívántam, az valóra vált, mert Costa hisztis kislányként, gyakorlatilag agygörcsöt kapva fetrengett szent gyepünkön, ugyanis Mustafi és Koscielny se volt rest kitüntető figyelmükben részesíteni a „brazilspanyolt”.
A Chelsea kitámadott, mi pedig meglőttük harmadikat is egy mintaszerű kontrából, beállítva a későbbi végeredményt.
Tudni lehetett, hogy a szünetben Wenger nem további gólokat követelt övéitől. Francia, kifinomult úriember lévén tartani szándékozott az eredményt és a kontrákra koncentrált. Ezekből volt is egy pár, amit saját butaságunk miatt nem sikerült újabb gólokra váltani, mert még egy passz mindig kell ugyebár. A Chelsea a fentebb említett két helyzeten kívül igazából nem tudott többet felmutatni, támadásaik ötlettelenek voltak és valahol talán már ők is beletörődtek a vereség tényébe. Conte legalábbis biztosan. Neki már az első félidőben olyan mértékű feladás és tanácstalanság ült ki az arcára, mint aki zsinórban 5 meccset veszített el és szomorú elfogadással várja lefújás utáni nyilvános kivégzését. A tüzes temperamentumból semmit nem láttunk, csöndes alázattal viselte Wenger és csapata diadalát. Látod, Jose, lehet sportszerűen is veszíteni!

Meg kell azonban köveznem magam! Nem küldhetem el úgy ezt az értékelést, hogy nem hajlok meg Walcott és Coquelin előtt. Talán az általam legtöbbet szapult két játékosról van szó, akik tegnapi teljesítményük után kivívták a tiszteletet. Theo zseniálisan játszott. Nem csak azért, mert gólt szerzett, hanem azért is, mert elképesztően jól helyezkedett. Amikor Sanchez elkóborolt a center pozíciójából, Walcott rögtön befutott, hogy elől is legyen megjátszható ember. A széleken rendszeresen visszazárt, többször nagyszerűen szerelt és blokkolta a támadásokat. Nagyon jól kiegészítették egymást Bellerinnel. Coquelin pedig hiába játszott alig fél órát, mindezt olyan vehemenciával és elánnal tette, hogy az számomra jobb képességűnek tartott Xhaka egyszerűen képtelen volt pótolni őt a pályán. Ha a francia nem szed össze sérülést és végigjátssza a találkozót, alighanem élete egyik legjobb performanszát tudta volna maga mögött. Akárcsak Mesut Özil, aki számomra a mérkőzés legjobbja volt. Káprázatosan futballozott, tele fantáziával és klasszis megoldásokkal. Akárki akármit mond, nem hiszem, hogy ezen a poszton van tőle jelenleg nagyszerűbb és okosabb játékos.

Volt tehát egy szinte tökéletes félidőnk, ami alatt eldöntöttük a találkozót, majd egy Wenger stílusban lehozott kevésbé látványos második játékrész, melynek eredménye egy nagyon értékes győzelem. Nem csak azért, mert tartjuk a lépést az élbollyal, hanem azért, mert mutattunk a világnak megint valamit magunkból. Wenger pedig abból, hogy nem véletlenül apánk helyett apánk immáron 20 éve.


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2016-09-26 11:05
Az a Walcott gol es az elotte levo jatek.. az valami elkepeszto volt..majdnem elsirtam magam oromomben :D
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2016-09-26 07:52
Hát, volt egy-két emlékezetes pillanat, mit mondjak. Amikor Kosi könyörtelenül megtaposta a Férget, majd szenvtelen arccal futott tovább; amikor Mesut labdatörés után is gólt ünnepelhetett -- de milyen lefordulás és milyen hatvan méteres vágta után --, mégpedig úgy, hogy a címert húzogatta és ütögette (még ha a himnuszt nem énekelte is); amikor Bell húsz méteren tíz métert Pedrora verve kristálytisztán szerelt; amikor olyan gólt rúgtunk (Iwo-Bell-Theo), mint amilyet anno a Ljungberg-Pires-Henry hármastól megszoktunk, -- és sorolhatnám. Szegény Conte meg pillanatnyilag semmit nem ért az angol fociból: ilyen elképzelés nélküli Chelseat tíz éve nem láttam. Feldobott tizenegy játékost a térképre, és várta, hogy mi fog történni. Wengernél sem láttam semmi új elképzelést, -- ellenben abszolút módon feltüzelte a csapatát: becsületbeli ügyet csinált a győzelemből. És ez szombaton mindennél többnek bizonyult.
 
Profil
Üzenet
Lordarsenal véleménye:
2016-09-25 21:47
Iwobi csillogása is megért volna pár sort:) De még most se hiszem el amit tegnap láttam. Azt a félelmet nem tűrő hozzáállást, alázatot, tempot, keménységet, és a győzni akarást. Úgy mentünk ki a gyepre, hogy akkor eldőlt ki nyer. Maradjon meg ez jó sokáig! Remélem ez lesz Basel ellen is! GG!!

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (4 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 25
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design