A nagy interjú - Nacho Monreal
2016-09-20 20:18 | Írta: levimark | Kategória: Interjúk
„Szeretem nézni az Arsenal-t, és sokszor a játékosok nem kapják meg a nekik járó elismerést, mert folyamatosan elvárod a jó teljesítményt. Minden alkalommal, amikor láttam Monreal-t játszani a szezonban, hibátlan volt." Andrea Pirlo nem volt egyedül észrevételével Nacho Monreal 2015/16-os szezonját illetően.

Korábbi balhátvéd, Arsenal legenda, Nigel Winterburn kimagaslónak nevezte, míg Arséne Wenger az abszolút fantsztikus kategóriába sorolta teljesítményét. Számára a szezon, Kieran Gibbs-szel való harccal kezdődött a pozícióért, és végül ő lett az első számú balhátvéd, 45 meccsel, még több dicsérettel és egy új szerződéssel zárt.

A néhányak által 'Mr. Kiegyensúlyozott'-nak becézett Nacho, picit szerencsétlennek tarthatja magát, hogy nem került be az év PFA csapatába Hector Bellerín mellé, hisz olyan szezont futott, amiben rengeteget fejlődött védekezésben és támadásban is, a Premier League legjobb szélső védői közé emelve magát.

Legjobb teljesítménye talán a Bayern München elleni 2-0-ás győzelemnél volt a Bajnokok Ligája csoportkörében. Nacho úgy „zsebre rakta" Thomas Müller-t, hogy Wenger, mint „lecke a fiatal szélső védőknek a koncentrációról, elhatározásról és helyezkedésről" jellemezte teljesítményét.

A főnök le volt nyűgözve, egy hónappal a védő 30. születésnapja előtt, hosszútávra szóló szerződéshosszabbítást írtak alá, ezzel is mutatva, milyen fontossá vált a játékos a klub számára. „Nyugodt, koncentrált, és elkötelezett" - mondta Wenger, miután Nacho aláírt. „A társai elfogadták és szeretik, tisztelik. Visszafogott játékos, aki a legjobbját akarja nyújtani a csapat számára, és ezt mindenki érzi."

Nacho-nak, amellett, hogy „elég boldog" a 2015/16-os teljesítményével, még mindig eszébe jut a kérdés: 'mi lett volna ha..' Három és fél év után, úgy érzi, teljesen beilleszkedett az Észak-London-i csapatba, és most egy exkluzív interjún mondja el többek között, hogy hisz benne, ez a csapat rendelkezik a megfelelő adottságokkal a jövő évi sikerekhez.

Nacho, kezdjük az általános véleményeddel a tavalyi szezonról..

Összességében, jó szezon volt, de az érzés ott van bennünk, hogy többet is elérhettünk volna, ha kiegyensúlyozottabban játszunk. Sajnos, néhány hónappal korábban gödörbe kerültünk és sok pontot veszítettünk. Elvesztettük a tartásunkat és az esélyt a bajnoki címért folyó harcban.

Mindent latba vetve, nem volt rossz szezonunk, de keserédesen gondolunk vissza rá. Természetesen, a célunk a győzelem, tehát ha nem nyerünk semmit, önkritikusnak és ambíciózusnak kell lennünk egyszerre.

Mire lehetünk kimondottan büszkék?

Erősségről erősségre haladunk. Mindig van hely a fejlődésre. Attól a naptól fogva, hogy megérkeztem az Arsenal-hoz, a keret egyre nőtt és jóval erősebb lett. Nagy a versengés, ami emeli az elvárt szintet. Felfelé tartunk.

És miket bánhatunk a leginkább?

Természetesen, az elbukott bajnokságot. Rendellenes év volt ez. Senki nem számított rá, hogy a Leicester eléri, amit elért. Ők voltak a legkiegyensúlyozottabb csapat egész szezonban. Elkerülhetetlen, hogy ne gondoljunk rá, mi lett volna, ha mi kiegyensúlyozottabbak lettünk volna, ha nem veszítünk pontokat bizonyos meccseken, akkor megnyerhettük volna a bajnokságot, de másként alakultak a dolgok.

A szezon nagy részében harcban voltunk az aranyért, mit kéne még tennünk végső lépésként?

Elsősorban, kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk. Ambíciókkal teli, győzelemre éhes csapat vagyunk, de egyik napról a másikra lehetünk mindezen kvalitások nélküli csapat. Az elsőtől az utolsó percig mindent el kell követnünk a három pont megszerzéséért. Fejlődnünk kell. Sok jó dolgot produkálunk. Minőségi játékosaink vannak, de néha picit önelégültek vagyunk és kevésbé győzelemre éhesek.

Mi a véleményed a Leicester-ről?

Az egyik legnagyobb meglepetésnek tartják az emberek a sporttörténelemben, nem csak a futballban. Úgy gondolom, megérdemelten nyertek. A legkiegyensúlyozottabb csapat voltak egész szezonban. Az elsőtől az utolsó meccsig, pontosan tudták mit kell csinálniuk. Végig ugyanabban a stílusban játszottak. Minden játékos elkötelezett volt és végig keményen harcolt. Mindezek által lettek méltó győztesek.

Spanyolországban is ennyire meg vannak lepődve a Leicester miatt? Mit mondanak?

Igen, az egész világon meg vannak lepődve. Senki sem számított egy tavaly majdnem kieső csapattól Premier League győzelemre. Talán csak néhány Leicester szurkoló látta ezt előre. De, ez is csak azt bizonyítja, ha keményen dolgozol, jól csinálod a dolgokat és az egész csapat összetart, ilyen dolgok történhetnek. Végeredményben, ez jót tesz a sportnak. Nekünk nem annyira, mivel nem nyertünk, de hasonló események jót tesznek az embereknek, a nézőknek és a focinak általánosságban.

Amikor végiggondolod a Leicester helyzetét, eszedbe jut, hogy amikor a Malaga-ban és az Osasuna-ban játszottál, hasonló dolog történjen? Történhetett volna egyáltalán?

Nem vagyok benne biztos. A Leicester világosan tudta mit akar játszani. Mindenki védekezett és néhány nagyon gyors játékosra - mint Mahrez és Vardy - épülő kontráktól függtek. Talán, az Osasuna-nál próbálkoztunk hasonlóval, de minőségben nem voltunk egy szinten és ez nagy különbség. Ranieri rendkívül jól ismeri a csapatát és az erősségeikre épített.

Természetesen, már Arsenal játékos vagy, és az elmúlt szezonban többet játszottál, mint előtte bármelyikben. Ez büszkeséggel tölt el?

Boldog vagyok. Úgy érzem, a kezdetektől teljes mértékben mögöttem áll a klub. Legtöbb meccsen kezdő voltam idén. Személy szerint, elég boldog vagyok az idei teljesítményemmel. A célom, hogy továbbra is keményen dolgozzak, megmutatva a menedzsernek, hogy hasonló teljesítményre jövőre is számíthat tőlem.

A szurkolókkal is nagyszerű kapcsolatot sikerült kialakítanod, ez jó érzéssel tölthet el..

Természetesen. Az érkezésem utáni első hónapok nagyon nehezek voltak, még az első év is. Óriási változás volt számomra és nehezen illeszkedtem be. Nem játszottam azon a szinten, amin tudtam, hogy képes vagyok. A szurkolók kritizáltak, de erre lehet számítani. Ez az egész főleg pszichológia. Tisztában voltam a képességeimmel és tudtam, ha keményen dolgozom, meg lesz az eredménye.

Szerencsére, a szezonban ez megtörtént és megnyilvánult a munkámban: szinte minden meccsünkön játszottam és a szurkolók támogatását is élveztem. Ez nagy büszkeséggel tölt el. Egyszerű: amikor jól játszol, a rajongók megköszönik; amikor nem játszol jól, kritikusabbak és ez így van rendjén, mert ezen a szinten, elvárt tőlünk a folyamatos jó teljesítmény.

Miket emelnél ki legszebb pillanataidként a szezonból? Mikor gondoltad úgy meccs után, hogy 'a lehető legjobbamat nyújtottam'?

Nehéz csak egy-két alkalmat kiemelni. Régen volt ugyan, de a Community Shield meccs a Chelsea ellen kimagaslik számomra. A Wembley-ben volt, rengeteg Arsenal szurkoló, fantasztikus közeg és nyertünk is. Egy másik mérkőzés, amit megemlítenék, az 5-2-es Leicester elleni győzelmünk idegenben. Talán, akkor nem bírt nagy jelentőséggel, de visszanézve igen, tekintve, hogy a Leicester csak 3 meccset veszített a szezonban. (szerk.: abból a háromból kettő mi voltunk..)

A liga egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtó szélső védővé nőtted ki magad. Hogy tetszik a 'Mr. Kiegyensúlyozott' becenév?

Nem foglalkozom ezekkel a dolgokkal túlságosan. A kemény munkára, és arra koncentrálok, hogy a legjobbamat nyújtva segítsem a csapatot. Nem zavar, ha kapok becenevet azért, mert engem tartanak a legjobb vagy legkiegyensúlyozottabb játékosnak. Mindössze, a csapattársaimat és a klubot akarom segíteni.

Egy szélső védőnek jó atlétának kell lennie és kiválóan kell olvasnia a játékot; így 30 évesen, nem gondolod, hogy most vagy abban a korban, amikor a legjobban megvan benned a kettő közti összhang?

De, igen. Az igazság az, amikor fiatal vagy, rengeteg energiád van, és csupán egyszerűen jól érzed magad. Amint befejezel egy meccset, alig várod a következőt, mert gyorsan regenerálódsz. Másrészt, még nincs elég tapasztalatod. Idővel, veszítesz a fizikumodból, de rengeteg tapasztalatot gyűjtesz.

Sokkal jobban tudod hova kell passzolni, hogyan olvasd a játékot és mire van szüksége a csapatnak. Úgy érzem, jelenleg remekül kombinálom a kettőt. Fizikailag nagyszerűen érzem magam, ugyanakkor sok év tapasztalatával rendelkezem, ami segít megoldani trükkös helyzeteket is.

A barátod, és szélsővédő társad, Hector Bellerín-t beválasztották a PFA év csapatába és elég magas szintre került a fiatal kora ellenére. Hogyan jellemeznéd az ő szezonját?

Fantasztikus évet zárt. Még mindig nagyon fiatal, és jóval érettebbnek tűnik a koránál. Rendkívül magabiztos is. Olyan, mintha már évek óta játszana. Felvállalja a testi kontaktokat, és ez sokat segít a Premier League-ben. Győzelemre éhes. Vannak dolgok, amiket még meg kell tanulnia, de meg is akarja őket tanulni amilyen hamar csak lehet. Világklasszis játékosról beszélünk. Nem szabad elfelejteni, még csak 21 és már ilyen magas szinten játszik.

Mikel Arteta, aki lezárta játékos karrierjét a nyáron, milyen fontos szerepet töltött be, mikor az Arsenal-hoz kerültél?

Valószínűleg, ő segített a legtöbbet, amikor idejöttem. Nem beszéltem angolul; ő volt, aki mindig odafigyelt rám, gondoskodott rólam és elmagyarázta, amit nem értettem. Nagyon hálás vagyok neki. Továbbá, igazi kiváltság volt mellette játszani.

Mindamellett, hogy nagyszerű ember, nagyszerű játékos is. Hosszú és sikeres karriert tudhat maga mögött. Talán, már a vége felé jár, de szerintem még nem akasztja szögre a stoplis. Nem könnyű. Az elmúlt másfél évben nem mindig volt kezdő, de úgy gondolom, még nagyon sok futball van benne.

Mikel edzőként folytatja. Te hogy látod, a jövőben csinálnál te is hasonlót, egyáltalán Angliában maradnál?

Őszintén, jelenleg nem gondolkozom a visszavonulás utáni életről. A játékra koncentrálok és hiszem, hogy még sok év van előttem. Amikor majd a visszavonulás küszöbén állok, nem bánnám, ha edzőként folytatnám. Ez nem hosszú távú terv, de az biztos, hogy megfontolnám. A futball az életem. Ha már nem leszek képes tovább játszani, örülnék, ha valamilyen formában a kötelékein belül maradhatnék.

Végezetül Nacho, hogyan tervezed fenntartani a kondid a nyár alatt, hogy az augusztusban kezdődő szezonban minimum a tavalyi meggyőző teljesítményt tudd nyújtani?
Nos, a nyáron mindenre lesz idő. A kondi fenntartásához kaptunk edzésprogramot, így nem vész kárba hat hét a semmittevéssel. Máskülönben, a tested annyit pihenne, hogy csak nagyon nehéz munkával lehetne visszahozni a formát. Két hét teljes pihenőnk van, utána kezdjük a programot, ami futásból és kondis feladatokból áll. Az edzésprogram fontos, de a pihenés szintúgy.

Forrás: Arsenal.com/Arsenal Magazine, 2016 Július


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2016-09-20 22:44
Szép volt, jó volt, ennyi volt. Hétközi átmozgató. (Atyavilág, a Forest a 70-es - 80-as években kétszeres BEK-győztes volt.) Grat, jöhet valami jobb csapat.
 
Profil
Üzenet
horika véleménye:
2016-09-20 22:04
gooooooooool perez
 
Profil
Üzenet
nemes71 véleménye:
2016-09-20 21:31
de szép kontra volt!!!
 
Profil
Üzenet
nemes71 véleménye:
2016-09-20 21:20
lei-che 2-0:)
 
Profil
Üzenet
horika véleménye:
2016-09-20 21:12
az be lett baszva azért megint
 
Profil
Üzenet
eszeveszett véleménye:
2016-09-20 21:12
Oxi hány labdát adott/vesztett el?

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (26 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 94
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design