Match Review: Hull-Arsenal
2016-09-19 17:25 | Írta: pIeTRo | Kategória: Elemzések

Néhány statisztikai adat.

Labdabirtoklás: 39 – 61 %
Kapura lövések: 6 – 24
Passzok száma: 508 – 801
Passzpontosság: 85 – 93 %
Gólok: 1 - 4

Látszólag ez egy magabiztosan megnyert mérkőzésnek tűnik. Ám korántsem volt az.
A Hull jól kezdte a mérkőzést. Bátran, határozottan játszottak, látszott, hogy nem csak a védekezés lesz a fő profiljuk. Az első negyedórában bizony a tizenhatosig is nehezen jutottunk el, és minden jel arra mutatott, hogy hozzuk az idei nyögdécselős formát. Nehéz úgy magabiztosan és Arsenal stílusban lehozni egy mérkőzést, amikor Wenger makacs módon erőltet egyes játékosokat olyan posztokon, amik nem fekszenek nekik. Továbbá egyes játékosok létjogosultsága is megkérdőjelezhető.

Mindössze két helyen került sor változtatásra a PSG elleni BL meccshez viszonyítva. Természetesen Cech védett Ospina helyett, a bűn gyengén futballozó Ox helyett pedig Walcott rohangálhatott a széleken. Na és akkor itt meg is állunk. Walcott. Az most már egyértelmű mindenki számára, hogy ha még 10 évet húz le Ágyús mezben, akkor sem lesz belőle az a labdarúgó, aki hivatott volna lenni. Az a 14-es szám csoda, hogy nem égeti a hátát. El kell fogadnunk, hogy a mi Theonk nem Arsenal szintű futballista. Sose lesz az. A sors fintora, hogy mindig talál egy gólt, olykor bődületes nagy gólt, mégis, amit a mérkőzéseken a góljain kívül mutat, az egyenesen botrányos.

Alexis továbbra sem találta a helyét és újabb orrba pöckölés a sorstól, hogy ő is, még így is gólt tud szerezni. Egyébként meg nagyon frusztráltnak tűnik meccsek óta. Nem látni rajta, hogy élvezi a játékot, sokat veszekszik és érzésem szerint messze formán alul teljesít.
Cazorla mélységi irányító szerepével sem sikerült sem nekem, de még saját magának sem megbarátkoznia. Bár itt is jól osztogatja a labdákat, láthattuk, hogy a védekezés és az ebből adódó konfliktus kezelés nem az ő profilja. Érthetetlen, hogy két éve még sokszor szélsőként is bevetett, támadó focit kedvelő, nagy rúgó kedvű játékos mit keres gyakorlatilag a vkp szerepében. Könyörgöm, ő nem egy Steven Gerrard, akinek azért találta ki Brendan Rogers ezt az „utolsó ember a középpályán” mélységi irányító szerepkört, hogy 33 évesen, de jócskán megkopva és belassulva, klublegendaként még legyen létjogosultsága a pályán. Hát volt is. Demba Ba köszönte szépen. Szóval úgy gondolom, Özilhez és a kapuhoz közelebb veszélyesebb és hatásosabb szerephez juthatna.

A játék képét tekintve számomra hihetetlen volt azt nézni, hogy legfőképpen az első félidőben Monreal mennyire nem támogatta a bal szélen a támadásokat. Ha valaki teljesítménye sokat visszaesett tavalyhoz képest, akkor az kétséget kizáróan Nachoé. Elfogadom, hogy Di Maria vagy Aurier bécsi keringőt táncoltak vele, de egy Snodgrass ne menjen már el mellette akkor, amikor csak arra jár. Talán ideje lenne Gibbset is kivenni néha a fagyasztóból, hogy Nacho észhez térjen.

Összességében nem játszottunk valami nagy meccset. A Hull érdekes módon 10 emberrel is harapott, ugyanakkor talán ez is volt az egyik gyenge pontjuk. Elhitték, hogy van esélyük pontot vagy pontokat rabolni tőlünk. Emiatt néhol egészen botrányosan védekeztek és csak azért nem kaptak több gólt, mert megint gólvonalig akartuk járatni a labdát. Nem mondom, hogy nem volt elképzelés a játékunkban, de még mindig körülményesen, néhol pontatlanul és lassan járattuk a bőrgolyót. Sokszor egy-egy játékosunk feleslegesen kezdett szólóba, aminek rendszerint labdavesztés volt a következménye. Méltánytalanul kevés lehetőséget kap Xhaka és Elneny is. Coquelin hiába hozott le egy nagyon magabiztos mérkőzést (98%-os volt a passzpontossága!), Elnenynek mégis jobb szeme van a társai megjátszásához, védekezésben meg van olyan jó és elvetemült, mint a francia. Xhaka meg azt hiszem egészen badass módon üzent Wengernek is a kispadon való ücsörgésével kapcsolatban. Drága volt ő ahhoz, hogy ne legyen alaptag a csapatban.

Hétközben jöhet egy edzőmeccs a Nottingham ellen, amelyen valószínűleg több szerepet kapnak majd a mellőzött játékosok. Hétvégén pedig érkezik Conte és a Chelsea, hogy újfent megkeserítsék az életünket, amit persze semmiképpen sem hagyhatunk.


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
toloszek véleménye:
2016-09-20 10:06
Kiváló áttekintés, minden szavával egyetértek. Sajna, a Theóval kapcsolatos értékeléssel is. Nachoval én sem tudom mi történt erre a szezonra, sőt, Bell is eléggé bizonytalan, sok labdát elszór, védekezésben és támadásban is vannak rossz döntései. Theo gyenge játéka zavarja? A hétvégi Chelsea-meccs fogja mutatni, hogy mennyire sikerült esélyesként visszajönnünk a bajnokságba. Nerm lesz elég 11 játékost kiküldeni a pályára, valami ütős taktikai húzásra lesz szükség, valami meglepőre. És végre meg kell már oldani a Costa nevű féreg blokkolását: félek, most Mustafira fog rászállni.
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2016-09-19 20:47
Tetszik az ertekeles.. bar a Walcott reszt egy kicsit erosnek tartom.. nagy szezont fog futni
 
Profil
Üzenet
Lordarsenal véleménye:
2016-09-19 20:46
öröm volt ezt olvasni:) jó írás! Remélem Chelsea ellen nem Sanchez lesz a csatár.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (4 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 12
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design