Wenger új típusú csatárt akart
2016-09-08 17:16 | Írta: Tomika94 | Kategória: Elemzések

Wenger gyakran azt a benyomást kelti, hogy az ő játékfelfogása kicsiszolódott már egy ideje, de kénytelen volt belátni azt, hogy a megszokott átigazolási politikája nem lett kifizetődő.

Azonban nem lehet szó nélkül hagyni a Leicester tavalyi sikereit. Vannak, akik szerint a taktika, a 4-4-2-es hadrend és a kontratámadások jelentették a sikert. Mások szerint pedig a kiemelkedő felderítői munka, amit a most már az Everton szakmai igazgatója, Stewe Walsh végzett a rókáknál. Neki köszönhető Mahrez, Vardy, Kanté trió felfedezése.

De Wenger egy olyan edző, aki mindig is igyekezett a csapat sikerre éhességéről és a mentális erősségéről beszélni, még akkor is, mikor ezek egyáltalán nem látszódtak a csapaton.

Figyeljük meg, ahogy Alexis Sánchezt dicsérte. "Néha megáll a végére, és akkor azt hiszed, neki már vége van," mondta Wenger. "De ekkor összeszedi magát és újra 100%-ot ad. Mindig látni a kimerültségének jeleit, de ez igazából nem az. 2 nap múlva ismét jól van. Nagyon robbanékony a játékstílusa"

"Jamie Vardy hasonló hozzá. Mennek előre folyamatosan, olyanok akár az oroszlánok. Az első 200 méteren kell elkapni a zsákmányt, ha ezt nem teszik meg, akkor halottak. Ők ilyen jellegű játékosok. Ha elindulnak, addig nem állnak meg míg le nem terítették ellenfelüket."

Miután Wengernek nem sikerült Vardy-t a csapathoz csábítania, így hát logikus alternatíva volt Lucas Perez. Akárcsak a rókák csatára, ő is kiemelkedett a góljaival(17 gól) saját bajnokságából, de a gólszerzés csak egy része a történetnek.

Az ellenfelek folyamatos nyomás alatt tartása Lucas Perez védjegye. Alexandre Centeno a La Voz de Galicia újságtól úgy hívta: "El nino de la calle" azaz "kölyök az utcáról". A gólja az Atletico Madrid ellen, tavaly októberben, ahol lerabolta Jose Gimenez lábáról a labdát, aztán a gólig meg sem állt, kiválóan tükrözi ezt a mentalitást.

"Ő nem csak egy góllövő" mondta Wenger az átigazolás megerősítése után. "Ő az a srác, aki jól játszik össze a társakkal, képes utolsó labdákat adni, és emellett gyors is. Nagyon érzi a kaput, amit mutat a kiemelkedő szezonja a Deportivoban."

Azonban érdekes lesz látni, hogy a most 28. életévét betöltő játékos hogyan fog alkalmazkodni ekkora stílus és irambeli változáshoz. Mert attól, hogy Lucas jó választás volt Vardy helyett, az még nem jelenti azt, hogy alkalmas lenne az Arsenal játékához is.
A spanyol erőssége a védelmi hibák kihasználása, rengeteg gólt szerzett mélységi passzok után, vagy egy- az- egy elleni szituációkból, ahol kamatoztatni tudta a gyorsaságát, hogy megszabaduljon a védőktől.

A góljai a Villareal és a Levante ellen tökéletes példák arra, hogy ez magasra tolt védőfal ellen működik a legjobban.

Az egyik oka, amiért Vardy most nem az "Ágyúsok" mezében van, hogy az Arsenal nem az ő erősségeinek kedvező stílusban játszik. Lucasra és Vardyra jellemző gólokhoz nem lesz annyi lehetőség az Arsenal színeiben, ahogyan az a Deportivoban, vagy a Leicesterben volt.
Claudio Ranieri játékosai a legtöbb gólt kontratámadások után szerezték és hasonlításképpen a Spanyol bajnokságban sincs még egy csapat, ahol annyi gólt szereztek volna ellentámadásból, mint a Deportivo. Mindkét csapat szereti minél hamarabb az ellenfél térfelén látni a labdát.

A Deportivo tavaly 81 hosszú labdát adott meccsenként, amely több mint bármelyik élvonalbeli angol csapaté. Ezzel ellentétben az Arsenal a hosszú labdákat tekintve az utolsó volt a 15-16-os szezonban, szám szerint meccsenkénti 49-cel.

Ennek eredményeképp Lucasnak többet kell majd koncentrálni a lassabb építkezéshez és a pozíciós játékhoz. Míg a Deportivo a rövid passzokat tekintve az egyik legrosszabb csapat volt a tavalyi szezonban, addig az Arsenal adta a legtöbb rövid passzt (513/meccs) a Premier League-ben.

Az már most gyanítható, hogy az ő technikai képességeinek köszönhetően nőnek az „ágyúsok” támadásbeli lehetőségei, de ugyanakkor korlátozhatják Perezt a mélyebb védelmi vonalak.

A galíciai székhelyű újságíró, Carlos Rosende jól ismeri Lucast és szerinte ez lesz az igazán nagy kihívás neki.

"Mentálisan erős és nagyon emlékeztet a munkabírása Sánchezéhoz" mondta Rosende a Skysportsnak. "Ő is nagyon gyors játékos a támadásokban, és mindenképpen fejleszteni tudja magát, ha megértik egymást Mesut Özillel. Véleményem szerint gyorsan alkalmazkodni fog az új stílushoz."

De akár az is előfordulhat, hogy az Arsenal fog alkalmazkodni Perez stílusához. Wenger szerint ez hiányzott eddig a csapatból és a gyorsaság valamint a céltudatos támadások hozzá tudnak majd adni a "Ágyúsok" játékához.

Forrás: Skysports.com


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Valentin14 véleménye:
2016-09-09 08:50
Szerintem butaság azt gondolni, hogy egy arsenalba felesleges ilyen gyors kontrajátékos mert nem passzol a játékhoz. Úgyse fogunk minden meccsen, végig a 90 percig kapuhoz szegezni egy csapatot se, még az utolsó csapat ellen is akadnak lehetőségek kontrára például szögletek vagy pontrúgások, illetve gyors labdaszerzések után. Jó példa erre a tavalyi stoke elleni hazai meccs, coquelin méterekről páros lábbal berepül, özilhez kerül, indítja walcottot, gól. Ezt egyébként hasonlóan megcsinálták idén a pool ellen is, csak épp iwobi adta a gólpasszt. Mindezek mellett megfontolandó az utolsó bekezdés is: "az Arsenal fog alkalmazkodni Perez stílusához". Legjobb példa erre a magyarok eb meccse belgium ellen. Pont ezt játszották a belgák, odaadták nekünk a labdát hogy passzolgassunk hátul nyugodtan, mondván úgyis elbasszák, persze sokszor el is basztuk aztán bumm két-három húzásból jöttek is helyzetek, gólok. Tudjuk mi lett a vége, pedig többet birtokoltuk a labdát meg többet passzoltunk...

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (1 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 15
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design