Kölcsönjátékosok összefoglalás
2016-05-29 18:16 | Írta: arsenal1995 | Kategória: Egyéb
Minden szezonban számos Arsenal-játékos kölcsönbe megy, hogy értékes tapasztalatot szerezzen felnőtt szinten.

Idén összesen 15 ágyús hagyta el a klubot a 2015/16-os szezonra. Nézzük, hogyan teljesítettek.

Jon Toral
Birmingham City
Pályára lépések: 27+10
Gólok: 8
Bajnoki helyezés: 9.

Az előző szezont a Brentford csapatánál töltötte, ahol bíztatóan játszott, az idei szezont pedig a Birmingham Citynél töltötte - ahol azonnal letette a névjegyét, hiszen az első két mérkőzésén két gólt szerzett a Reading és a Burnley ellen. A képzett középpályás gyorsan stabil kezdővé vált Birminghamben, és a 38 pályára lépése alatt még hat gól szerzett ezeken felül. A 21 éves jétékos elismerésben részesült a szezon végén, ugyanis a szurkolók és a játékosok is őt választották a szezon legjobb játékosának, és az Ipswich Town ellen szerzett gólja lett a szezon legszebbje.

A Birminghamben töltött időszakra visszatekintve Toral ezt mondta: "Úgy gondolom, hogy az idei szezonban nagyon sokat fejlődtem. Ez volt a célom, amikor kölcsönbe kerültem - hogy felnőtt szinten tapasztalatot szerezzek. Nagyon élveztem a szezont, minden edzést, minden mérkőzést. Nagyon jó szezonom volt, és mindenkinek meg szeretném köszönni, hogy ilyen jól sikerült."

Brian Dick, a Birmingham City ezt mondta a Birmingham Mailnek: "Kiválóan teljesített. Összességében három díjat nyert, és úgy gondolom, hogy jól mutatja, milyen fontos volt ő a Birminghamnek. Ő volt a legtechnikásabb játékosunk. Amikor látjuk játszani, hamar elfelejthetjük, hogy még csak 21 éves és tanulási fázisban van. Mindenki várakozásait túlszárnyalta, ragyogóan teljesített. Nagyon jó szezonja volt."

Ainsley Maitland-Niles
Ipswich Town
Pályára lépés: 23+9
Gólok: 2
Bajnoki helyezés: 7.

Ainsley biztatóan játszott az első teljes felnőtt szezonjában, és két gólt szerzett a traktorosok csapatában. A második gólja emlékezetes volt, amit a 16-oson kívülről lőtt a Portsmouth-nak. Az Ipswich jobb helyen végzett tavaly, mint arra számítottak, majd idén erre építettek, és öt ponttal maradtak le a rájátszást érő helyekről a hetedik pozícióban.

Stuart Watson ezt mondta róla: "Ez egy felemás szezon volt Ainsley számára. Berobbant a színre és ragyogóan teljesített - lenyűgöző volt az első hónapban. Úgy tűnt, mintha már nagyon tapasztalt lenne, közben mégis fiatal. Aztán ahogy a szezon haladt, kikerült és bekerült a csapatba. Mick McCarthy elmondta, hogy nagyon oda kellett figyelni a 17 éves játékosra. Úgy gondolom, hogy kétségtelenül jobb játékost vált belőle a klubnál."

Chuba Akpom
Hull City
Pályára lépés: 22+18
Gólok: 7
Bajnoki helyezés: 4.

Chuba az idei szezonban a Hull Cityhez került kölcsönbe, korábban játszott már a Brentfordban, a Coventry Cityben és a Nottingham Forestben is. A csatár hétszer volt eredményes, és talán ezek közül a legemlítésreméltóbb a Bury ellen szerzett mesterhármasa. A Hale End neveltjét behívták az angol U21-es válogatottba, ahol gólt szerzett Kazahsztán, és kivette a részét a rájátszásban is.

Akpom ezt mondta a tapasztalatairól: "Nagyon jó érzés a feljutás kiharcolása, nagy volt rajtunk a nyomás, hogy visszakerüljünk a világ legjobb csapatai közé. Az edző mindig figyelt minket és a megfigyelők is folyamatosan figyeltek minket, ezért itt volt a lehetőség számomra, hogy megmutassam, mire vagyok képes."

Isaac Hayden
Hull City
Pályára lépések: 14+10
Gólok: 1
Bajnoki helyezés: 4.

Isaac lehetőséget kapott a középpályán és a védelem közepében is. Gólt szerzett a Charlton elleni 6-0-s mészárlás során, és márciusban behívták az angol U21-es válogatottba. A Hull negyedik helyen végzett a bajnokságban, így bejutott a rájátszásba, és a Derby County 3-2-es összesített legyőzésével bejutottak a döntőbe.

Hayden ezt mondta a kölcsönről: "Azt vettem észre a Championshipben, ha valaki hátrafelé passzol, az olyan, mintha eladta volna a labdát. A pályán és azon kívül is jó benyomást kell kelteni."

Emiliano Martinez
Wolverhampton
Pályára lépés: 15+0
Bajnoki helyezés: 14.

Emiliano a szezont a Wolvesnál töltötte, és 15 pályára lépése alatt ötször nem kapott gólt, majd novemberben megsérült a combja, ami miatt már nem játszhatott többet. Miután felépült, már nem kapott lehetőséget Carlos Ikeme mögött. A biztató szezonkezdet után jött egy hét mérkőzésből álló nyeretlen sorozat januárban és februárban, így a farkasok csak 14. helyen végeztek.

Ryan Leister ezt mondta a Birmingham Mailnek: "Ő egy nagyon jó kapus. Nehéz volt számára a kezdet, mert a szurkolók nem nézték jó szemmel, hogy a rendszeresen kezdő kapusukat, Carlos Ikemét kiveszik a csapatból és Martinezt rakják be heéyette. Majd megsérült és elvesztette a helyét a csapatban, amit már nem sikerült visszaszereznie. Amikor megvetette a lábát a kapuban, akkor jól teljesített. Úgy gondolom, hogy jót tett számára ez a pár mérkőzés."

Wellington Silva
Bolton Wanderers
Pályára lépés: 17+8
Gólok: 2
Bajnoki helyezés: 24.

2010 óta hetedszer került kölcsönbe, első szezonját töltötte Angliában a Boltonnál - de nem tudta megmenteni a csapatát a kieséstől. A brazilt főként csereként vetették be, de ennek ellenére kétszer eredményes volt, és karrierje első angliai gólját a Wolves ellen szerezte.

A szélsőnek megsérült a térdszalagja, így 10 hetet ki kellett hagynia. Ezt a szezont a Bolton szurkolói biztosan gyorsan el szeretnék felejteni, mivel a 24. helyen végeztek a másodosztályban, 30 ponttal.

Marc Iles mondta: "Voltak jobb és kevésbé jó időszakai. Számításba kell venni, hogy még fiatal és tapasztalatlan az angol futballban, és egy szenvedő Boltonban játszott. Nem volt könnyű számára ez a szezon. Ugyanakkor láthattuk, hogy kétségkívül tehetséges. Ő egy nagyon jó srác, szépen beilleszkedett a csapatba, és a szurkolók között is népszerű volt. Sokszor csereként kapott lehetőséget."

Yaya Sanogo
Charlton Athletic
Pályára lépés: 4+4
Gólok: 3
Bajnoki helyezés: 23.

Yaya a szezon első felét az Ajaxnál töltötte, amellyel az Európa Ligában és az Eredivise-ben játszott, majd januárban visszatért Londonba a Charltonhoz - de ő sem tudta megmenteni a kieséstől csapatát. Azonban mesterhármast szerzett a Reading elleni 4-3-as vereség alkalmával.

Greg Stubley ezt mondta róla: "Balszerencsés időpontban csatlakozott a Charltonhoz. Azt láttam, hogy nagyon jól mozgott labda nélkül, és biztosan van valami benne. Helyet csinált a csapattársainak, jól kiveszi a részét az összjátékokból, és nagyon szerették a csapattársai. Voltak olyan mérkőzései, amikor ugyan nem sikerült betalálnia, de helyzeteket alakított ki és jól mozgott."

Carl Jenkinson
West Ham United
Pályára lépés: 16+7
Gólok: 2
Bajnoki helyezés: 7.

Carl Jenkinson második alkalommal tért vissza a West Hamhez. A védő 20 mérkőzésen lépett pályára a kalapácsosok színeiben, majd megsérült a térdszalagja, ami félbetörte a szezonját. A 24 éves játékos két gól szerzett a Sunderland és a Crystal Palace ellen októberben, és lenyűgözően teljesített Slaven Bilic csapatában.

Jenkinson ezt mondta: "Az idei szezonban újra sok lehetőséget kaptam. A kölcsönök erről szólnak. Szerencsés vagyok az utóbbi pár szezonban, hogy a Premier League-ben sikerült kölcsönbe mennem és ott futballozhattam. Nagyon jó tapasztalat volt ez számomra, és sokat megtanultam magamról. Nagyon élveztem az utóbbi két szezont a West Hamnél, és úgy gondolom, hogy sokat fejlődtem játékosként. Sikerült két gólt szereznem, aminek nagyon örültem."

Serge Gnabry
West Brom
Pályára lépés: 2+1
Gólok: 0
Bajnoki helyezés: 14.

Serge a szezon első felét töltötte a West Bromnál, és mivel csak három mérkőzésen léphetett pályára, ezért januárban visszatért az ágyúsokhoz. Gnabry ezt mondta: "Kezdem visszanyerni az erőnlétemet, miután nem nagyon kaptam lehetőséget a West Bromnál. Teljesen mások az edzések a West Bromnál, mint az Arsenalnál, de jó játékosaik vannak."

Wojciech Szczesny
AS Roma
Pályára lépés: 41+0
Gólok: 0
Bajnoki helyezés: 3.

Wojciech az olasz fővárosban ragyogóan teljesített, nyolc mérkőzésen nem kapott gólt, és ő lett az első számú kapus Rudi Garcia és Luciano Spalletti irányítása alatt is. A lengyel válogatott játékos legszebb pillanata a Lazio elleni 2-0-s győzelem volt.

James Horncastle ezt mondta: "Nagyon kedvelik a játékostársai az öltözőben. Emlékszem, hogy nagyon nagyot védett az első mérkőzésén a Verona ellen. Nagyon nagy figyelem övezte, mert nyilvánvalóan tehetséges, de voltak neki hullámvölgyei Rómában. Nagyon nyitott volt a médiával, és részt vesz az egyik rádiós műsorban is. Nagyon jó élményeket szerezett Rómában."

Mathieu Debuchy
Bordeaux
Pályára lépés: 9+0
Gólok: 0
Bajnoki helyezés: 14.

Mathieu januárban visszatért szülőföldjére, Franciaországba a Bordeaux-hoz. A védő megérkezése után nem sokkal összeszedett egy izomsérülést, de hamar felépült, majd hét mérkőzésen lépett pályára, és a Nice és a Marseille ellen nem kaptak gólt, amikor a csapatban volt.

Julien Laurens ezt mondta róla: "Meglehetősen jól érezte magát ott - a játék volt számára a legfontosabb. Februárban megsérült, ami miatt öt mérkőzést kellett kihagynia, amiért nagy kár, mert nagyon jól kezdett a csapatban, amely néha szenvedett a tabella közepén. Ennek ellenére kiegyensúlyozottan teljesített, amikor pályára lépett. Már nincs messze a legjobb formájától."

Gedion Zelalem
Rangers
Pályára lépés: 20+6
Gólok: 0
Bajnoki helyezés: 1.

Gedion nem fogja elfelejteni az első felnőtt szezonját. A középpályás segített a Rangersnek megnyerni a skót másodosztályt, amely négy év után visszajutott az első osztályba. A sikerek itt még nem értek véget a 19 éves játékos számára, hiszen a Celtic ellen a Skót Kupa elődöntőjében értékesítette a büntetőjét a büntetőpárbajban, így bejutottak a döntőbe, ahol a Hibernians győzte le őket 3-2-re.

Christopher Jack ezt mondta róla: "Jól kezdte a szezont, majd jött pár átlagos mérkőzés. A szezon második felében már nehezebb volt számára bekerülni a csapatba, de sérülés miatt ki kellett hagynia pár mérkőzést, amikor csapata lendületbe jött. Összességében nagyon jó szezonja volt. Mark Warburton nagyon elégedettnek tűnik vele, és úgy gondolom, hogy ez a 18 éves játékos nagyon jól kezelte az elvárásokat vele szemben. Ugyan nem sikerült gólt szereznie, talán ezt sajnálhatja egy kicsit. Nagyon csendes és visszahúzódó srác, jól járatja a labdát és tökéletesen illik a Rangersbe."

Glen Kamara
Southend United
Pályára lépés: 5+1
Gólok: 0
Bajnoki helyezés: 15.

Glen januárban tért vissza a Southend Unitedhez, hiszen 2012-es leigazolása előtt ott játszott. A középpályás hat mérkőzésen lépett pályára a csaatban. A Southend a 15. helyen végzett a bajnokságban, rossz formában fejezték be a szezont, hiszen csak két mérkőzést nyertek meg március óta.

Dan Crowley
Barnsley
Pályára lépés: 8+5
Gólok: 1
Bajnoki helyezés: 6.

Dan a Barnsley-nál ízlelhette meg a felnőtt futball ízét. A középpályás gót szerzett az Everton elleni 5-3-as Ligakupa-vereség alkalmával, majd októberben visszatért az Arsenalhoz. "Jó élmény volt kölcsönbe menni - sokat tanultam magamról, a játékról és a felnőtt futballról."

Stefan O'Connor
York City
Pályára lépés: 4
Gólok: 0
Bajnoki helyezés: 24.

Stefan négy mérkőzésen lépett pályára a York Cityben. Ezt mondta a kölcsönről: "Nagyszerű élmény volt. Idősebb játékosokkal játszhattam, a bajnokság sokkal gyorsabb, mint az U21-es bajnokság. Megtapasztaltam, hogy sokkal jobban igénybe veszi ez a játékosokat, az Arsenalnál inkább a technikán van a hangsúly. Itt másik játékhelyzetekben is kipróbálhattam magam."

Forrás: Arsenal.com

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
SSaint véleménye:
2016-05-31 20:35
Szerintem Ospina jobb kapus mint Sczesnyi... Én azóta utálom mikor Kosival összehozták a kupa vesztes gólt..... ég régen... :D de sztem nem jó kapus....
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2016-05-31 15:50
Ospina csá.. Sczesnyi welcome
 
Profil
Üzenet
pinters véleménye:
2016-05-30 21:11
Ospina szinte a Besiktasé:[link]
 
Profil
Üzenet
Makaveli1971 véleménye:
2016-05-30 00:25
Sanogonak a legfaszabb a statja :D 8 meccsbol 3 gol :D akarhogy is nezzuk.. kozel 40% :D

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (4 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 30
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design