Mérkőzés előzetes
2015-02-28 22:43 | Írta: boszibence | Kategória: Mérkőzések

Nehéz napokat élhetett meg a csapat a London Colney-n a szerdai csalódást keltő Monacótól elszenvedett vereséget követően.

A meccset megelőző 19 találkozójából 15-öt megnyert, így az Arsenal nagy magabiztossággal várta a Bajnokok Ligája nyolcad-döntőjének első összecsapását, de 94 perc alatt nagyot változott a világ.

A mérkőzést követően kapott hideget-meleget a csapat, de most más feladat vár rá, meg kell mutatniuk, hogy a szerdai vereség nem hat ki az egész szezonra. Sok mindenért lehet játszani, és sok mindent lehet még elérni, az Arsenal szezonját majd a végén kell értékelni.

„A körülmények ellenünk voltak a Monaco meccsen”- nyilatkozta Wenger. „Elvesztettük a fejünket, amikor a dolgok nem sikerültek. Gyorsan elvesztettük a türelmünket, a biztonságunkat, a fegyelmezettséget.”

„Amikor rosszul mennek a dolgok, mindenki jót akar csinálni, de ekkor a fegyelmezettség megszűnik. Tudtuk a meccs előtt, hogy ez a párharc 180 perces, előfordulhat, hogy egy rész rosszul sül el, de ha a megfelelő a fegyelmezettség, akkor később ezek kijavíthatóak, nálunk ez nem történt meg.”

„Kielemezzük majd a meccset és csapatként válaszolunk rá. A siker egyetlen útja, ha csapatként válaszolunk a csalódásra, egymást harcolunk a következő meccsen. Még nem estünk ki- ezt sokan elfelejtik. Jól kell játszanunk a visszavágón.”

A hétvégi meccs előtti sajtótájékoztatóján a menedzser elárulta, hogy bizonyára lesznek változtatások az Everton ellen.

Ez a bajnoki még túl korai Aaron Ramsey és Mathieu Flamini számára, bár mindketten napokra vannak, hogy visszatérjenek a teljes edzésmunkához. Jack Wilshere, Mikel Arteta és Mathieu Debuchy szintén nem bevethető még.

A kérdés az, hogy vajon Wenger felfrissíti-e csapatának támadó szekcióját, Theo Walcott, Tomás Rosicky és Alex Oxlade-Chamberlain is bevethető.

Aztán ott van Olivier Giroud. A franciának borzalmas estéje volt a Monaco ellen, miután az előző 12 meccsen 8-szor volt eredményes,így  gorombaság lenne egy teljesítmény miatt elítélni őt.

„Olivier jól teljesített eddig.”- mondta Wenger. „Olyan estéje volt, amikor helyzeteket hagyott ki, ez minden csatárral előfordul- minden világklasszis csatárral történt már ilyen.”

„Nem azért cseréltem le, hogy megbüntessem- azért hoztam le, mert úgy éreztem azon az estén már volt három, négy, öt helyzete, és ilyenkor egyre kevesebb az esélye, hogy sikeres lesz, újabb probléma elé szerettem volna állítani a védelmet. EZ nem büntetés van, ez előfordul néha. Teljesen megértem.”

Az Everton nehéz időszakát éli, idén nem tudja megismételni a tavalyi remek szezonját, mikor is ötödik lett a bajnokságban. Roberto Martinez csapatának védelme nem muzsikál túl jól, a tavalyi szezon során mindössze 39 gólt kaptak, idén már 37-nél járnak és 12 meccs még hátravan.

Azonban az Arsenal nem tudott nyerni a korábbi öt összecsapásukon, és a liverpooli csapat önbizalommal érkezhet a fővárosba, miután csütörtökön továbbjutott az Európa Ligában.

Romelu Lukaku, akit a szezon közben sokat kritizáltak, megtalálta góllövő cipőjét, az elmúlt három meccsén ötször volt eredményes.

„Nincs magyarázat arra, hogy az Everton miért szenved a Premier Leagueben”- mondta Wenger. „Hasonló a keretük, mint tavaly, amikor is nagyon erősek voltak és a tabellán is a legjobb négyben voltak még négy vagy öt meccsel a bajnokság vége előtt.”

„Jó játékosaik vannak, szép focit játszanak, mindenki ellen veszélyesek. Kikaptak 1-0-ra a Chelseatől, de ők is nyerhettek volna ennyire.”

Ha attól jó egy csapat, hogy jól tud-e megbirkózni a csapásokkal, aki a történelem az Arsenal mellett áll. Ha hiba keletkezett a gépezetben, mindig jól tudtak rá felelni, most még egyszer lenne erre szükség.

Lehet hogy sértő a Monaco elleni vereség, de összességében a kép pozitívan fest. 2015-ös remek kezdetnek köszönhetően az Arsenal a harmadik a Bajnokok Ligájában, az FA Kupa negyeddöntőjében van, valamint a Bajnokok Ligájában is van még csekély esély, nem estek még ki.

Egy orvosolandó szituáció, de Wenger magabiztos, hogy a csapatának megvan a kellő étvágya, szívóssága és képessége ahhoz, hogy biztosítsa a szerda esti vereség nem volt több egy kisebb hibánál.

„Jól játszunk mostanában, azon az estén minden ellenük fordult”- mondta. „Felelősök vagyunk érte? Egy részéért bizonyára, de úgy gondolom, hogy a jó játékunknak dominánsnak kell lennie, remek helyre jöttünk vissza a bajnokságban, be akarjuk biztosítani magunkat oda.”

„A harmadik hely megtartásához nagyon fontos lesz a hazai forma. Erősítsük meg minél jobban a helyünket.”

Forrás: Arsenal.com


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2015-03-03 11:32
Ja és igen ha jelzöknél tartunk akkor legyek Wenger fan meg Utwenger szerelmese . Töled ezt bóknak veszem , hatalmas megerösités számomra mikor ilyen beállítottságú ember azért kritizál mert szerinte elfogult vagyok az öreggel. köszönöm szépen ! :)
 
Profil
Üzenet
rumpertumskin véleménye:
2015-03-02 02:47
[link] Na ez nem fog bekövetkezni :( Pedig én elnézném Henry-t a padon még az sem érdekele, ha folyamatosan buknák !
 
Profil
Üzenet
don quijote véleménye:
2015-03-01 21:22
Giroud egy tipikus center,akkor tud kibontakozni ha van mögötte egy kreatív középpálya,de ennek ellenére nem egy botlábú srác,ne feledjük milyen komoly sérüléssel kezdte a szezont,nagy volt a lemaradása és amiótta visszatért szépen rúgdossa a gólókat. És ha így folytatja még Sanchezt is útolérheti. A Monaco ellen tényleg rossz volt, de istenem ki nem? Nem Giroud a baj hanem a középpályánk.Patrick Viera után nem volt normális labdaszerőnk, Diaby lehetett volna az útódja de őt inkább hagyjuk. A legjobb lenne erre a posztra Arturo Vidal aki egy igazi harcos és mentalításával nagyon lendítene a csapaton,érte érdemes lenne kiadni akár a 40 misit, nem úgy mint Özilért.
 
Profil
Üzenet
Gordon véleménye:
2015-03-01 19:55
Ha jól tudom más is játszott már orrsérüléssel maszkal, lehet Coqlein is képes lenne rá. De kicsit még pihenjen. Kosárlabdába is láttam hasonlót. Mertesacker viszont jó helyen lesz egy darabig a padon.
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2015-03-01 19:25
Coqlennek eltört az orra....bazz! Pont az MU előtt. Édesfaszom máááá
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2015-03-01 19:14
roszko: számtanilag faszák vagyunk...ezt tudjuk. Pozitív mérleg meg gazdaságos működés évről évre. Lehet Costa nem olyan jó a számokban most mint Giru de kérdem Én....ha nem szurkolnál az Arsenalnak és csak átlag szinten ismernéd őket kitől fosnál jobban KH-ként Girutól vagy Costától? Sokat számít ki köré milyen piár van építve....és a komoly játékosok köré igenis jót körítenek. Lásd amikor Özil idejött...4en fogták....most hogy kiöltük belőle minden jót...le se szarják a védők.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (173 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 21
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design