Arsenal vs Manchester United előzetes
2014-11-22 13:35 | Írta: arsenal1995 | Kategória: Mérkőzések
Arsenal vs Manchester United. Wenger vs Ferguson. Vieira vs Keane. Keown üvöltése, Rooney esése, Henry remekműve. A játékoskijáróbeli összecsapások, hatalmas feszültség, varázslatos pillanatok - ebben a párharcban minden megvan, ami egy jó mérkőzéshez kell.

Nem számítanak a körülmények, ez a találkozó mindig figyelmet követel. Ez a találkozó mindig kitűnik a naptárakból.

Nem szabad elmennünk szótlanul a tény mellett, hogy ennek a különleges párharcnak nagy jelentősége volt a századfordulón. Szombat este a bajnokság hatodik és hetedik helyezettje csap össze, és egyik csapat sem teljes, és keresik a formájukat.

Az ágyúsoknak most bizonyítaniuk kell, hiszen az Anderlecht és a Swansea City elleni csalódást keltő mérkőzések után vágtak neki a válogatott szünetnek. Ez a mérkőzés jó alkalmat biztosít arra, hogy néhány hibájukat jóvá tegyék, és bizonyítsák, hol a helyük a bajnokságban. A Manchester United elleni skalp még mindig nagyon értékes.

A szünet nagyon jól jött az Arsenal játékosainak. Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain, Alexis Sanchez és Yaya Sanogo is betalált hazája válogatottjában, míg Jack Wilshere-t sorozatban negyedszer választották meg az angol válogatott legjobbjának. Aaron Ramsey kulcsszerepet játszott a walesi válogatottban, amely értékes döntetlent ért el Belgiumban, míg Wojciech Szczesny megvédte kapuját a bekapott góltól Grúzia ellen.

Ezzel talán valamennyire összeszedték magukat a játékosok a Swansea otthonában elszenvedett vereséget követően. A következő lépés most már egy jó teljesítmény lenne a szezon egyik rangadóján.

Arséne Wengernek több problémája is akad a csapat összeállításakor. Lendületet adhat a csapatnak Olivier Giroud korai visszatérése és a kapitány Mikel Arteta bevethetősége, eközben Wenger Welbeck állapota miatt aggódhat.

A Manchester United korábbi játékosa jól kezdte a szezont Észak-Londonban, és nagyon szeretne bizonyítani korábbi klubja ellen, ahol nem tartottak rá igényt. A játéka azon múlik, hogy mennyire jön rendbe a Skócia ellen elszenvedett combhajlítóizom-sérülésból.

Theo Walcott nem fog pályára lépni, mert megsérült a vádlija, és mivel még Laurent Koscielny sem épült fel, ezért sorozatban hetedszer lehet Nacho Monreal az egyik középhátvéd. A spanyolnak szorosan őriznie kell majd Wayne Rooney-t, aki már 10 gólt szerzett az Arsenal ellen.

Azonban Wenger tisztában van azzal, hogy nincs minden rendben a védelemben, de bízik benne, hogy javulni fog a csapat védekezése - főleg azért, mert az Emiratesben játszhatnak, ahol az Arsenal már 23 bajnoki óta veretlen.

"Tudjuk, hogy képesek vagyunk gólokat szerezni" - mondta az Arsenal Playernek. "Ugyanakkor talán túl sokat kapunk. Ez talán nem tűnik ki annyira a számokból, mert ott vagyunk a legjobb három csapat között, akik gyorsan visszaszerzik a labdát, és egyike vagyunk a három legjobb csapatnak, amely a legjobban védekezik."

"Ennek ellenére úgy gondolom, hogy sok gólt kapunk. Ez alapvetően azért van, mert van néhány hiányosságunk, főleg a levegőben, amiért csúnyán megfizettünk."

"Jók vagyunk hazai pályán. Megtanultuk, hogy türelmesnek kell lennünk, és várnunk kell az elénk táruló lehetőségekre, nem szabad fejetlenül támadnunk. Ez nagyon fontos lesz a Manchester United ellen" - mondta Arséne Wenger.

"Dinamikus csapatunk van. Sokat mozgunk, és ez természetesen kifizetődő. Meg vagyok győződve róla, hogy ez a csapat nagy sikereket érhet el, és ehhez nagyon fontos a hazai teljesítmény. Tudjuk, hogy idegenben is képesek vagyunk jó eredményeket elérni, ezért folytassuk a jó hazai formát, és néhány döntetlent váltsunk győzelemre."

Az Arsenal szurkolói nem nagyon szeretik olvasgatni a legutóbbi Manchester United elleni mérkőzések statisztikáit. A két csapat legutóbbi 14 mérkőzéséből csak egyet nyert meg az Arsenal, 2011-ben, amikor Aaron Ramsey szerezte a győztes találatot az Emiratesben.

Azonban ez a United most átalakulóban van Louis van Gaal irányítása alatt. A holland tréner kezdetben azt kérte, hogy három havi munka után ítéljék meg a munkáját, de a szezon kezdetét követően elismerte, hogy ez a eddigi legnehezebb munkája.

A vörös ördögöknek is megvannak a maga sérültjeik, hiszen Daley Blind is kidőlt a sorból, de várhatóan David de Gea és Angel Di María visszatérhetnek a csapatba.

A néhány csalódást keltő eredménytől eltekintve Wenger éles csatára számít a United ellen - hiszen van Gaal is eltökélt, hogy válaszoljon a kritikákra.

"Megvan a tapasztalata, hogy kezelje a kialakult helyzetet" - mondta Wenger. "Úgy gondolom, hogy minőségi játékosaik vannak, akik fordítani tudnak a helyzeten. Vannak világklasszisaik, ezért ez nem fog túl sokáig tartani."

"Ha az ember a Manchester United ellen játszik, tudja, hogy mindig minőségi ellenféllel kerül szembe. Láthattuk, hogy Rooney is nagyon jó formában van. Ez mindig különleges mérkőzés."

Újabb nehéz hét előtt áll a klub, hiszen a Manchester United elleni mérkőzés után a Borussia Dortmund látogat az Emiratesbe, majd pedig a West Bromwich Albion elsz az ellenfél.

A Dél-Walesben ért csalódás ellenére csendek bizakodás veszi körül a csapatot. A válogatott szünetben lehetőség volt pár dolgot átbeszélni, és ennek jó hatása lehet a csapatra.

Az Arsenal játékosai jó formát mutattak a válogatottakban. A Manchester United elleni rangadó jó lehetőséget biztosít a visszavágásra.

"Figyelemmel követtük a játékosaink teljesítményét a válogatottakban, mert szükségük volt egy kis pihenőre a Swansea elleni vereséget követően, és sokan jó eredményekkel tértek vissza" - értékelt Wenger. "Hat játékost adtunk az angol válogatottba. Ők mindannyian jókedvűen tértek vissza, hiszen jó eredményeket értek el."

"Természetesen nehéz volt lenyelni a Swansea elleni vereséget. De úgy gondolom, hogy az előttünk álló dolgokra kell koncentrálnunk."

"Úgy gondolom, hogy nagyon jó játékot várhatnak tőlünk. Majdnem az egész csapat bevethető. Nem vagyunk messze tőle, hogy mindegyik játékosunk bevethető legyen, és ezért úgy gondolom, hogy most már kiegyensúlyozottan kell majd teljesítenünk. A hozzáállásunk megfelelő - meg kell találnunk az egyensúlyt a támadás és a védekezés között, és akkor nem lehet gond."

Forrás: Arsenal.com

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
nttt véleménye:
2014-11-22 17:55
Jön még a cseszki hozzank. Majd mi elkapjuk!!!
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2014-11-22 16:27
asszem a cselzi busza elment..:D hát ők veretlenül húzzák be!
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2014-11-22 15:44
sírvafakadok ha Cazi és Mata a kezdőben szájoncsókolja egymást...olyan megható lesz...phejjjj.....most itt vmi orda nagy szopás lesz vagy egy oylan dögunalom meccs hogy nem igaz....utóbbi esetében remélem hogy a cselzi végre kiszopja már a faszt....UNOM! Ott lófasz se sérül le sose....UNOM!
 
Profil
Üzenet
danhen véleménye:
2014-11-22 15:37
Hát nem a jó védekezésről fog szólni ez a mérkőzés egyik oldalon sem.
 
Profil
Üzenet
Wreckin89 véleménye:
2014-11-22 15:30
van percit meg remélem elcserélik egy török bőrkabátra, kis rohadék
 
Profil
Üzenet
Wreckin89 véleménye:
2014-11-22 15:29
jól mondod Pét, rongyosra rúgjuk a picsájukat, szarházi tehenek.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (11 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 71
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design